Űrheringre vadászni, boszorkányos táncot ropni - Ezek a programok várják hétvégén a gyerekeket
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

Halloweeni gyerekprogram
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezen a hétvégén a táncos lábú boszikat Boszi bulival, halloweeni kézműveskedéssel, mesés-mondókás tabudöntéssel, Hab a tortán!-nal és török családi nappal várják.

Borzongató programok várják a gyerekeket, Rutkai Borival Boszi bulira lehet táncot ropni, halloween vár a Bartók Pagonyban, miközben a Jurányi Inkubátorházban Jordán Adél, Keresztes Tamás és Keresztes Andor meséket kelt életre. A tudásra szomjazó apróságoknak most többek között megtekinthető Kossuth és Táncsics cellája is a várbörtönben. Ez a hétvége is fantasztikus programokkal kecsegtet.

Rutkai Bori Banda: Boszi buli és mesenaptár-bemutató

TRIP - október 26., 11.00 és 15.30

A Rutkai Bori Banda délelőtt és délután is várja a táncos lábú boszikat, mágusokat, manókat és denevéreket a Boszi buliba. A halloween közeli koncerten elvarázsolt mesedalokkal táncoltatja meg a közönséget a zenekar. Zoknipörköltet főzünk Hecsedli boszival, a Hordozható tábortűz körül táncolunk, álomlovakkal szárnyalunk, Sárkányjárgányunkon az Űrhering nyomába eredünk a bozótkócos csillagerdő felett. A beöltözős bulit Rutkai Bori saját készítésű horgolt bábjai, a dalok meseszereplői is színesítik.

Az esemény további részleteiről itt lehet olvasni.

Az életen innen és azon is túl - Mesék életről és halálról

Magyar Mesemúzeum - október 26., 11.00

gyerekprogram mesék a halálról
Fotó: Lorado / Getty Images Hungary

Örök kérdés: hogyan és mit meséljünk életről, halálról a legkisebbeknek? Egyáltalán merjünk-e beszélni erről? A világ Népmesekincstára érzékenyen, a mesék komplex világán keresztül, sokszor szimbolikusan foglalkozik az élet körforgásával. Bajzáth Mária, a Mesepedagógia-rendszer kidolgozója most egy különleges, mesés-mondókás játékos kalandra hívja a 3-8 éveseket, ahol elmerülhetnek a mesék világában, és izgalmas, tabunak számító kérdésekre kaphatnak válaszokat. Közös meséléssel, énekléssel, játékkal, mondókákkal várják mindazokat, akik szeretnék megtudni, hogy a mesehősök hogyan nevetik ki, tréfálják meg, menekülnek előle, vagy épp hogyan néznek szembe a halállal.

Az esemény további részleteiről itt lehet olvasni.

Halloween a Bartók Pagonyban

Bartók Pagony - október 26., 15.00-18.00

Öltözzetek be jelmezbe, és töltsétek együtt ezt a délutánt a Bartók Pagonyban! Lesz halloweeni kézműveskedés Hillier-Szalay Enikővel, télifagyi-készítés és -díszítés, agyfélteke nélküli rajzolás, szellemidézés ceruzával - szellemirtás radírral, Sárkányovi drámajáték és halloweeni tánc.

Az esemény további részleteiről itt lehet olvasni.

Hab a tortán! - Jordán Adél, Keresztes Tamás és Keresztes Andor

Jurányi Inkubátorház - október 27., 10.00-12.00

- Mint a titkosan elásott kincs valamely távoli, felderítetlen szigeten, oly távolivá és oly nehezen fellelhetővé válnak a gyermekkorban még mindennapi csodák. Expedíciót indítunk a kincs felkutatására, amelyhez a térképet a gyermekek rajzolják. - A színészpár színpadra álmodja egy népszerű Pagony-könyv szereplőit, és elmeséli történetüket.

Az esemény további részleteit itt lehet olvasni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az első bástya - Török családi nap

Budapesti Történeti Múzeum - október 27., 11.00 - 16.00

Megtekinthetitek a budai Várnegyed Erdélyi bástyájának történetét és kincsleleteit, valamint a Vár egyik legizgalmasabb helyét, ahol az Anjou-kori királyi lakóház, majd Táncsics és Kossuth börtöne egyaránt állt. A családi napon tárlatvezetés, török játszóház és kézműveskedés vár benneteket.

Az esemény további részleteit itt lehet olvasni.

Így néz ki 5 perc gyanús csend képekben

A humor ilyenkor sokat segít. Nemhiába ragadnak a stabil lélekjelenlétű szülők telefont, és fotózzák le, minek a közepén találtak rá szeretett gyermekeikre.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük