Most hétvégén Jazz-koncertre is mehet a család - Ezek a szórakoztató gyerekprogramok várnak

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

anya gyerek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azoknak, akik szeretik a cirkuszt, szívesen hallgatnak jazz zenét, kitűnő programokkal kecsegtet október második hétvégéje. Emellett még számítani lehet az elmaradhatatlan Világsakkfesztiválra, ahol a Polgár lányokkal is találkozhatnak a látogatók. A művelődés és a kultúra hétvégéje következik.

Ezen a hétvégén Világsakkfesztivállal, Hot Jazz Band-gyerekkoncerttel, Terézvárosi Búcsúval, Zene Háza Hangműhellyel és a Fővárosi Nagycirkusz bemutatójával várnak benneteket. Bármely korosztály tagjai jól szórakozhatnak. 

Világsakkfesztivál 2019

Magyar Nemzeti Galéria - október 12., 10.00

2019. október második szombatján, a sakk ünnepén idén is megnyitja kapuit a Világsakkfesztivál. A Nemzeti Galéria patinás falai között olyan színes, szórakoztató és változatos programokkal készülnek a szervezők, amelyeken keresztül a sport, művészet, oktatás és tudomány jegyében - négytől százéves korig - mindenki számára megmutatkozik a sakk ezer arca. A rendezvény ingyenes, ráadásul személyesen is találkozzatok a Polgár lányokkal!

Az esemény további részleteit itt lehet elolvasni.

sakkozás
Fotó: Jose Luis Pelaez Inc / Getty Images Hungary

Hot Jazz Band-gyerekkoncert

MOM Kulturális Központ - október 13., 10.30

A Hot Jazz Band zenéje az idők folyamán sok kicsi kedvencévé vált. Ez inspirálta a zenekart, hogy Magyarországon a jazz-zenekarok közül elsőként készítsen gyerekeknek szóló koncertanyagot. Az 1930-as, ‘40-es években is íródtak hasonló szerzemények, de az együttes repertoárjába átirat és népdal is került. A koncerten a gyerekek megismerkedhetnek a tücskök, a hangyák, a békák, a kenguruk, az elefántok és a kismalacok életével is...

Az esemény további részleteiről itt lehet olvasni.

Terézvárosi Búcsú

Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér - október 12-13., 10.00-21.00

Ismét ingyenes programokkal várnak benneteket az Eötvös utca és Szófia utca környékén. Szombaton interaktív családi koncertet ad a Kolompos Együttes, a PASO Karibi koncerttel készül, és megnézhetitek a Banyamosodát is, míg vasárnap a Kispárna Mesezenekar és Méhes Csaba pantomimművész, valamint a MintaPinty ad koncertet. Mindkét nap lesz Fotószínház Kádár Ferkóval, játszóház, óriáskosztümös felvonulás és SportPont is.

Az esemény további részleteiről itt lehet olvasni.

koncertek
Fotó: Radist / Getty Images Hungary

Zene Háza Hangműhely

A38 Hajó - október 12., 10.00-12.00

Eljött az ősz, és vele együtt újraindulnak a Magyar Zene Háza Hangműhely foglalkozásai is. Október 12-én egy közös mozgásos-játékos zenélésre, interaktív koncertre várnak benneteket, ahol népdalokat, mondókákat tanulhattok, és együtt énekelhettek Laposa Julcsival. Julcsi és varázshegedűjének hangjára a kisbabától a nagymamáig mindenki táncra perdül.

Az esemény további részleteit itt lehet elérni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hófödte álom - Ősi cirkuszi mese

Fővárosi Nagycirkusz - október 13., 11.00 és 15.00

Október 12-től látható a Fővárosi Nagycirkusz téli műsora Hófödte Álom - Ősi cirkuszi mese címmel. A hamisítatlan karácsonyi hangulatról az először Magyarországra látogató, Észak-Szibériából, Jakutföldről érkező artistaművészek gondoskodnak.

Az esemény további részleteit itt lehet elérni.

Ezek a gyerekek zseniálisak: rendhagyó megoldások, amikbe nem lehet belekötni

Jó humorérzékkel megáldott tanárok kedvenc feladatmegoldásait mutatjuk meg a következőkben: legkreatívabb diákjaik dolgozatokra írt aranyköpéseit nem csoda, hogy eltették emlékbe.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük