Bújj a kutatók bőrébe, és győzd le a gravitációt: mutatjuk, hova menj
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

kutato 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden hétvégének megvan a maga története. De ez a történet akkor lesz igazán szuper, ha kimozdultok otthonról, és nyakatokba veszitek a világot. Változatos programjainkkal minden lehetőségetek adott.

Ezen a hétvégén Kutatók Éjszakájával, Autómentes Nappal, a PIM családi napjával, Az olvasás éjszakájával és a Rutkai Bori Banda  őszköszöntő koncertjével várnak benneteket.

Kutatók Éjszakája

Budapest, több helyszínen - szeptember 27-28., 8:00-22:00

Hogyan győzhető le a gravitáció? Mit csinál egy hidrobiológus? Mit jelent a mechanikai feszültség? Hogy hozható létre egy mesterséges vulkánkitörés? Országszerte 260 helyszínen és több mint 2650 programmal várnak benneteket a legizgalmasabb tudományos kérdésekkel.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

 Gesztenye Napok és Hegyvidéki Autómentes Nap

Csörsz utca - szeptember 28-29., 10.00-18.00

A Hegyvidéki Önkormányzat immár 14. alkalommal csatlakozik az Európai Mobilitási Hét programsorozathoz. A rendezvény célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, a magántulajdonú személygépkocsiról a környezetbarát közlekedési eszközökre történő áttérés, az autómentes közlekedés népszerűsítése.

A cikk az ajánló után folytatódik

A szervezők családi programokkal is készülnek, koncertet ad Halász Judit, lesz Kezes-Lábas Játszóház, Zenebatyu Élményprogram gyerekeknek, triál biciklis bemutató és közlekedésbiztonsági foglalkozás is.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Integrált családi nap - Hubby feat PIM, avagy A titkos átjáró

Petőfi Irodalmi Múzeum - szeptember 27., 15.00

Ki az, akit legalább egyszer ne kísértett volna meg a vágy, hogy egy kicsit másképpen fedezzen fel egy múzeumot? Mondjuk, finom óvatossággal megérintsen egy relikviát, bárkinek is fel merje tenni a kérdést, ami tényleg megfogalmazódik benne, vagy egyszerűen fantáziája segítségével kicsit kiszakadjon a kurátori tények és vélemények birodalmából. A PIM múzeumi mesekönyve kísérlet arra kicsiknek és nagyoknak, hogy másképp fedezzenek fel egy palotát, egy múzeumot és végső soron az irodalmat is.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Az Olvasás Éjszakája

Budapest, több helyszínen - szeptember 28.

Az Olvasás Éjszakája olyan olvasásnépszerűsítő irodalmi és könyves fesztivál, ahol írók, olvasók és könyvesek együtt hoznak létre egy más világot, amely a könyves kultúrát, a könyvolvasást mint örömforrást mutatja be.

Az éjszakába nyúló rendezvény helyszínein könyv- és folyóiratkultúrához kapcsolódó látványos, zenés programok, interaktív produkciók szórakoztatják és művelik a közönséget. Az Olvasás Éjszakája alkalmából a kisebbek mesét hallgathatnak, dedikáltathatjátok a könyveiteket, és akciósan szerezhetitek be az új kedvenceiteket.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Rutkai Bori Banda: Gyere, szeptember!

Budapest, Kerekerdő park - szeptember 28., 15:00

A Rutkai Bori Banda Sárkányjárgánya meghódította az eget, a Pizsamátorral a tengereken kalandozhattunk, a zenekar harmadik lemeze, a Fonogram-díjas Űrdöngölők pedig még távolabbi tájakra, a kozmoszba kalauzol benneteket. Bori saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat, s nemcsak a gyerekek, de a szülők is önfeledten szórakoznak.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük