Nyomozás a színházban, izgalmas bábmesék - Lebilincselő programok gyerekeknek
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

kisgyerek kinn  gyerekprogram
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezen a héten is szórakoztató családi programokra lehet számítani - készségfejlesztő játékokkal ismerkedhetnek meg a kicsik.

A Jurányi Inkubátorházban folytatódik a Mese Habbal programsorozat, de a Madách Színházba is érdemes ellátogatni a híres magyar költők verseiből készült előadásra. A Francia Intézetben igazi párizsi nyomozásban lehet részt venni, a Deák 17 Galériában pedig Moldova országával ismerkedhetnek megy a gyerkőcök. Végül a Tárogató úti színpadnál pedig a Dobmanók rejtélyes világába nyerhetnek betekintést a kíváncsi lurkók - mutatjuk a hétvégi programokat!

Mese Habbal - A manógyár

Jurányi Inkubátorház - január 18., 10:00 - 13:00

Folytatódik a Mese Habbal programsorozat, amely egy egész délelőttöt átölelő kikapcsolódást nyújt a családoknak. Idén ismét a vidéki bábszínházak egy-egy előadása vár benneteket.

A meseelőadást színes programok kísérik, melyek szorosan kapcsolódnak a színdarabhoz, zenés baba-játszószoba a Mocorgóval, kézműves foglalkozás az Aztapasztával, a kávézóban pedig családbarát menüvel készülnek a szervezők.

Az esemény további részletei itt olvashatóak.

Bolyongók

Madách Színház - január 18., 10:30

Zenés űrexpedíció - gyerekeknek gyerekekkel. A színdarab Arany János, Buda Ferenc, Kosztolányi Dezső, Szabó Lőrinc, Szabó Magda, Tóth Árpád, Zelk Zoltán és Weöres Sándor verseinek felhasználásával készült. Bemutató előadás!

Az esemény további részletei itt olvashatóak.

Dilili Párizsban

Francia Intézet - január 18., 10.30

Párizs a boldog békeidőkben - Dilili és hintóvezető barátja lányok rejtélyes eltűnése után nyomoznak.

Dilili rendkívüli férfiakkal és nőkkel találkozik, mindegyikük iránymutatást ad neki. Rábukkan a föld alatt élő gonoszokra. A két barát kitartóan küzd a fényben, a nyitott társadalomban élhető aktív életért.

Az eseményről további részleteket itt lehet olvasni.

Világjáró gyerekek - Moldova

Deák 17 Galéria - január 18., 9:30 - 12:30

Januárban egy kicsi, de annál érdekesebb országgal ismerkedhettek meg: Moldova lesz az első vendég. Készíts te is fonalbabát, karkötőt, Hóanyót vagy Hóapót, és ismerkedj meg Toppanccsal, aki csak alig nagyobb, mint a csizmája, mégis folyton tekereg valamerre.

Az esemény további részleteiről itt lehet tájékozódni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Beszélgetés a Dobmanókkal - Matiné Marcival

Tárogató Úti Színpad - január 18., 11:00

- Engedjétek meg, kicsik és nagyok, hogy bevezessenek titeket a Dobmanók országába! Ők is itt élnek az emberek között, mégis nehéz őket észrevenni. Most azonban segítenek nektek megtalálni őket. Betekinthettek a Dobmanók mindennapjaiba. A reggeli ébredésüktől kezdve az egész napos tevékenységeiken át az esti nagy közös muzsikálásig.

Az esemény további részleteiről itt lehet tájékozódni.

Nyílt nap a Gyermekvasútnál

Széchenyi-hegyi Gyermekvasút, január 26.

A tavaszi gyermekvasutas tanfolyam február 1-jén kezdődik, január 26-án lehet menni a nyílt napra. Minden évben 2 tanfolyamra jelentkezhetnek a 10-14 év közötti gyermekek, akik a vasutas szakma alapjaira készülhetnek fel. Az idei első, tavaszi képzés után vizsgát kell tenniük a résztvevőknek.

Gyermekvasutasnak jelentkezhetnek a legalább négyes átlaggal rendelkező negyedik, ötödik, hatodik osztályos gyermekek. A korábbi statisztikák alapján évente körülbelül 130-140 gyermeket avatnak vasutassá.

A program további részletei itt érhetőek el.

Mi a szófaja a következő szavaknak?

Tíz kérdést teszünk fel: vajon hány szó szófaját sikerül jól megválaszolnod?

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük