Robotszumó, családi beatbox és bábszínház - Izgalmas programokkal kezdődik az új év

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

robot gyerekprogram
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jó kis programokra lehet számítani az idei év második hétvégéjén is. A kicsik és nagyok egyaránt szórakoztató eseményeknek lehetnek a részesei.

Robotszumóra lehet készülni a Jövő iskolájában, a Müpában családi beatbox színházat tartanak, ahol Fekete János mutatja be lenyűgöző toroktudományát a nézőknek. A Budapesti Bábszínházban egy kisfiú furcsa kalandjaiba lehet betekintést nyerni, az Óbudai Társaskörnél pedig a Liszt Ferenc Zeneakadémia gyerekkoncertjét lehet meghallgatni - és még megannyi érdekesség vár!

A Jövő iskolája - FLL robotdöntő és családi innováció kiállítás

Alternatív Közgazdasági Gimnázium - január 11., 10.00-18.00

Ismét robotinvázió vár Budapestre. Az AKG-ban egy helyre gyűjtik a legmodernebb technológiát, és kiderül az is, hogy kik a legjobb 10 és 16 év alatti robotprogramozók.

Immár két korosztály is megmérettetik majd a várhatóan több ezer fős látogatóközönség előtt. A belépés mindenki számára ingyenes!

Az eseményről további részleteket itt lehet olvasni.

A hangok titkos élete - Családi beatbox színház

Müpa - január 11., 11.00

Beatbox, azaz szájdob: Fekete János Jammal egyszemélyes nagyzenekarának hangszerei mind ott lapulnak a torkában. A zenész nemcsak mondja, de meg is mutatja, hogy szájjal minden utánozható: a kinyíló ajtó vagy a fékező autó hangja, de még akár a zuhanyzó sűrű zajai is. De mi történik, ha nem a megszokott módon találkozunk velük? Figyeljünk csak egy kicsit: zene, mese, történet kerekedik belőlük.

Az esemény további részleteiről itt lehet olvasni.

Szabadesés, avagy Barnaby Brocket kalandjai a felhőkön innen és túl

Budapest Bábszínház - január 12., 15.00

Különleges és fura, kiválasztott és kitaszított, küszködik, és könnyen ellebeg a tömegvonzás törvényeitől sújtott embertömegek felett: ő Barnaby Brocket. Születésétől fogva más, mint bárki a környezetében.

 A családja nem bírja elfogadni, egy ideig rejtegetik őt, de csakhamar lemondanak róla. Így kerül ki a nyolcéves fiú a nagyvilágba, ahol számtalan különös alakba ütközik. Utazása során végig ragaszkodik ahhoz, hogy hazatér, ám kalandos útja végén, visszatérve a szülővárosába, máshogy alakulnak a dolgok, mint ahogy azt elképzelte.

Az eseményről további részleteket itt lehet olvasni.

Hang-Varázskastély

Óbudai Társaskör - január 11., 11.00

"Elindulunk szerencsét próbálni, de előtte a vándortarisznyába csodás muzsikát gyűjtünk össze. Zenével, képekkel, varázslatokkal felvértezve az előadás végén megérkezünk a Hangvarázskastély kapujához. Hogy a következő előadáson milyen segítséggel tudunk belépni a titokzatos kastély kapuján? Kiderül a koncert utáni kézműves foglalkozáson. A kalandos úton a vezetőtök Simon Izabella zongoraművész lesz."

A Liszt Ferenc Kamarazenekar gyerekkoncert-sorozata - további részleteket itt lehet megtudni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Újévköszöntő családi délután

Klebelsberg Kultúrkúria 2020. január 11., 15.00-18.00

A Klebelsberg Kultúrkúria újév-köszöntő családi délutánján megnézhetitek a Jambóza Bábcirkuszt a Bábakalács Bábszínház előadásában, a Tűzfészek Társulat előadását, de lesz izgalmas bűvészshow és kézműves-foglalkozás is.

Az esemény további részleteiről itt lehet tájékozódni.

10 kedvelt szobanövény, amit ne tegyél a lakásba, ha gyereked van: mérgező részei vannak

Mutatjuk, melyek azok a szobanövények, amelyeket tisztes távolságban helyezz el a lakás különböző, magasan fekvő pontjain, és ne tarts a gyerkőc mellett!

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük