Egy hatékony megoldás, ha tetves a gyerek
Bárki elkaphatja az oviban, vagy a suliban
A tetű megjelenése ijesztő, de van ellene hatékony megoldás! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tetű annyira meg tudja nehezíteni gyerek és szülő életét is, hogy a magyar nyelvbe már jelzőként is beépült. Ha azonban tudjuk mit kell keresni, akkor a megoldás is megvan, méghozzá gyorsan. Ráadásul nem csak megtalálni, de megelőzni is könnyen lehet.

Mi az a fejtetű?

A tetvek gyakran terjednek gyerekek között az érintkezések és a közös játékok miatt. Nem kell megijedni, ennek nem higiéniás okai vannak, nem azért terjed a fejtetű, mert valaki nem fürdik, éppen ezért nem is kell zavarba jönni.

A fejtetű a közösségeket szereti, ahol könnyű új táptalajt találni. A fejtetű ugyanis egy apró élősködő rovar, amely szorosan kapaszkodik a hajba, hossza alig 3-4 milliméter, ráadásul színe a hajhoz igazodik, így nehéz észrevenni. Nagyon könnyen szaporodik, a nőstény élete 2-3 hónapja alatt havonta száz serkét rak. Ezek mindössze nyolc nap alatt kikelnek, hogy tíz nap múltán teljesen kifejlett egyeddé váljanak. Vagyis nagyon kemény ellenfél.

Hogyan találjuk meg?

Alapos vizsgálatra van szükség a megtalálásához, de a tojás alakú, szürkésfehér serkékről könnyen meg lehet ismerni. A fejbőrön, a fülek mögött, valamint a tarkón jellemző, és a korpával ellentétben nehéz leszedni a hajról. Többnyire csak fésűvel távolítható el, de ennél tartósabb megoldásra van szükség, mivel a fejtetű irritálja a bőrt, a gyakori vakarás pedig felsebzi azt, ami növeli a másodlagos fertőzés esélyét. Ráadásul fennáll a visszafertőzés veszélyes is, ezért fontos, hogy az érintett családtagok kezelését egyszerre és rögtön meg kell kezdeni a kifejezetten erre a célra kifejlesztett termékkel.

Mi a megoldás?

Könnyen meg lehet szabadulni a fejtetűtől, és nem mellesleg gyorsan. A Paranit már egy kezeléssel elpusztítja a fejtetvek és a serkék 100%-át*. Ez a kettős formulájának köszönhető, amely egyrészt megakadályozza a széndioxid és az oxigén cseréjét, vagyis a fejtetű megfullad. Másrészt megfelelő keverékű ásványi olajok segítségével feloldja a tetű külső védőrétegét, ezáltal a teste egyszerűen kiszárad. A kezelést követően sűrű, fém fésűvel kell eltávolítani a serkéket. Érdemes 7 nap elteltével átvizsgálni újra a hajat, hogy amennyiben az első kezelés után esetlegesen megmaradt serkékből kikeltek tetvek, ezeket azonnal kezelni tudjuk.

Nagyon fontos, hogy a már meglévő tetvek kezelésére kifejlesztett változatok nem tartalmaznak rovarirtószert, így a tetű nem válik rezisztenssé a készítménnyel szemben. A könnyebb alkalmazhatóság érdekében három változatban kapható a Paranit, ezek hatóideje közel azonos: a sampon 10, a spray és a lotion pedig 15 perc alatt fullasztja meg a tetveket.

Ezt is szeretjük