Dínók, gyerekhajó és várjátékok: mutatjuk a legjobb gyerekprogramokat
Négy szuper nyári program a hétvégére, amit imádni fog a gyerek.

csalad
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már javában tart a nyári szünet, és a szerencsésebbek vízparton süttetik a hasukat - kivéve 11 és 3 óra között! -, de akik a városban maradtak, azoknak sem kell elkeseredniük, mert rájuk is sok érdekes program vár!

Ezekből szemezgettünk most: Budapest legjobb nyári gyerekprogramjai titeket is várnak szeretettel!

Dinokert - Dinoszaurusz szoborkiállítás

Magyar Természettudományi Múzeum, Ludovika tér

Érdemes még most ellátogatni a Magyar Természettudományi Múzeumba, illetve a kertjébe, ahol egy igazi Dinokert várja a gyerekeket. Megtudhatjátok, hogyan éltek, mit ettek és hogyan nézhettek ki. Ha a gyerek szereti a dínókat, biztosan foglalkoztatják ezek a kérdések. Csisztu Péter és Peredy Zoltán szobrászművészek életnagyságú dínórekonstrukciói segítenek közelebb kerülni a hatalmas lényekhez. És ha már úgyis ott vagytok, érdemes benézni a múzeum időszaki kiállításaira is, mert hamarosan ki kell üríteni a Tündérpalotában lévő növénytár egy részét, és az alga-, moha-, zuzmó-, valamint gombagyűjtemény is konténerbe kerül. A kiállítás a múzeum kertjében külön belépőjeggyel tekinthető meg.

A kiállításban látható fajok: Styracosaurus, Dimetrodon, Carnotaurus, Protoceratops, Therizinosaurus, Scelidosaurus, Tenontosaurus, Deinonynchus.

Az eseményről részletes leírás itt található.

Minimax Gyerekhajó az Apacuka zenekarral

Batthyány tér, július 9., vasárnap 10-12 óra között

A Minimax Gyerekhajó programsorozat színes programokkal, koncertekkel, rengeteg játékkal és nyereményekkel is várja a családokat. A gyerekhajó helyszíne gondoskodik a csodás látványról, fellépő zenekarai a vidám hangulatról, képzett animátorai pedig a gyerekek és a szülők kellemes és hasznos időtöltéséről! Érdemes mindenkinek kipróbálni! Az eseményen való részvétel belépőjegyhez kötött: gyerek - 2490 forint, felnőtt - 2690 forint.

Programok:

  • Apacuka miniformáció-koncert
  • Arcfestés
  • Társasjátékozás
  • Kreációs asztalunknál kézműveskedés
  • Pici cica és barátai találkozás, barátkozás
  • Zokni Nyunya-készítés - fizetős
  • Viaszképkészítés - fizetős
  • Tombola
  • Alkalmanként gyerekzumba
  • 1 óra hajókázás a Dunán: 11:00-12:00 

Az eseményről részletes leírás itt található.

Szegedi Várjátékok

2017. július 6., csütörtök-2017. július 30., vasárnap

15 éves a Szegedi Várjátékok! Számtalan érdekes program és darab közül lehet válogatni, mind a felnőttek, mind a gyermekek számára. Július 6-án, csütörtökön veszi kezdetét a gyereknapok, július 13 -tól, csütörtöktől pedig már felnőttelőadásokkal várják a nézőket. Janik László és Varga Bálint páros egy újabb nagy sikerű magyar ifjúsági darabot fog adaptálni. Ez pedig nem más, mint Nógrádi Gábor Gyerekrablás a Palánk utcában című regénye, így egy újabb ősbemutatóval gazdagodik a város július 21-én. Idén is sok gyerek- és ifjúsági előadás lesz látható. Nagyobb hangsúlyt helyeznek a szervezők az ingyenes programokra, így délutánonként külön foglalkozásra és előadásokra várják a gyerekeket, valamint lesz megint állatsimogató és lovasszekerezés is.

Az eseményről részletes leírás itt található.

Magyar tudósok és feltalálók

Csodák Palotája, Campona, Nagytétényi út 37-43.

Június 25-én új időszaki kiállítás nyílt a Csodák Palotájában, ezúttal magyar tudósok és feltalálók kerültek a kiállítás fókuszába. A gyerekek megtudhatják, mi az az alfarészecske-detektáló, kipróbálhatják a Geiger-Müller-számlálót, amivel hétköznapi tárgyak sugárzását lehet megmérni. Az ember nem is gondolná, hogy a környezetében mennyi mindenre pityeg be a számláló. A Magyar tudósok és feltalálók kiállítás keretében felfedezhetők és kipróbálhatók a tudósainkhoz és találmányaikhoz kapcsolódó interaktív játékok is!

Az eseményről részletes leírás itt található.

Ezt is szeretjük