Miért leszel 40 felé még jobb szülő? Mutatjuk az okát
Horoszkópod elárulja, 40 felé mely tulajdonságodban változol úgy, hogy az anyaként is előnyödre válik.

anyuka-gyerekek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok szülő aggodalmaskodik, vajon jó szülő-e, és képzel maga elé valami valószínűtlenül tökéletes figurát követendő modellként. A jó anya és jó apa pedig nem több, mint az, aki szeret, aki ott van, jelen van a gyerek mellett, és figyel rá. Ha ez megvan, túlságosan már sem tévedni, sem mulasztani nem lehet.

Természetesen minden ember más és más tulajdonságaira építi fel szülői személyiségét. Mindez egy folyamat: a szülői szerepben egyre bölcsebbé, tapasztaltabbá válik az ember. Horoszkópod elárulja, 40 felé haladva mi az, ami miatt még jobb anya leszel, mint amilyen korábban voltál.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Kosként nagyon szerető, gondoskodó anya vagy, imádod a gyermeked, gyermekeidet. Számodra ők már-már angyalkák, ezért is veheted néha nehezebben, a fárasztó napokon érthető módon még nehezebben, ha csintalankodnak. Mire 40 felé haladsz, lassan egyre jobban kezeled majd az ilyen helyzeteket, amit részint megszerzett tapasztalatodnak is köszönhetsz. 

Bika (IV. 21 - V. 20.)

Mindig szerető anya voltál és leszel. Bikaként azonban olyan személyiség vagy, aki sajnos a váratlanabb, hirtelen jött helyzeteket nem szereti, és nem is kezeli túl jól. A gyereknevelésben is lehetnek ilyenek, és ilyenkor a lelki harmóniádból egykettőre kibillensz, elbizonytalanodva szinte mindenben. Ahogy 40 felé haladsz, egyre jobban kezeled az ilyesmit, és végre elhiszed, nincs helyzet, amiben ne boldogulnál.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Gyermeked, gyermekeid a mindened, sok-sok szeretetet és jóságot kapnak tőled, de sajnos vannak helyzetek, amikor ki tudnak hozni a sodrodból. Mind emberek vagyunk, ezzel semmi baj, és idővel, amikor több lesz a tapasztalatod, és tudod, hogyan hidald át az ilyen szituációkat, sokkal nagyobb nyugalommal tudod majd ezeket átvészelni. 40 felé ezzel válsz még jobb szülővé.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Rákként nagyszerű családanya, igazi kotlóstyúk típus vagy, gyermekeid pedig szárnyad alatt óvod még a széltől is. Ez nagyon jó és nagyon fontos dolog, hiszen anyjukként vigyáznod kell rájuk. Néha azonban hajlamos vagy ezt túlzásba vinni. 40-hez közelítve már átlátod, mi a tényleg veszélyes helyzet, és mi nem. Ezáltal még jobb szülő leszel, és gyermekeid önbizalma is nőni fog.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Oroszlánként igazi anyaoroszlán vagy, aki mindentől és mindenkitől óvja gyermekeit. Ez jól is van így, hiszen ki más vigyázna úgy a gyerekre, mint a szeme fényére, ha nem te? Azonban lehetnél néha kicsivel lazább: 40 felé ráérzel az arany középútra, így válsz még jobb anyává, mint amilyen azelőtt voltál. Óvó, mégsem túlféltő, bátor, talpraesett és magabiztos gyerekeket nevelve.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Olyannyira perfekcionista, vagyis tökéletesre törekvő vagy, hogy levetkőzni aligha tudod, sőt, inkább még mélyebben elülteted magadban szülőként a megfelelni akarást. Megfelelni önmagadnak és másoknak. 40 felé azonban eljön egy pont, amikor rájössz, nem kell tökéletesnek lenned, csak szeretned és jelen lenned. Ettől leszel kevésbé görcsös, egyben még jobb anya.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Gyermekeiddel kapcsolatban mindig a jó döntéseket akarod meghozni, de sokszor nem vagy biztos abban, hogy mi is lenne a jó döntés. Az életben általában sem mindig vagy határozott a rossz döntéstől való félelem miatt. 40 felé magabiztosabbá válsz, elhiszed, hogy tévedni emberi dolog, és belátod: ha a legjobb szándék vezérel, akkor nem kell nagyon aggódnod. Ettől lazább, könnyedebb szülő leszel.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Skorpióként sajnos nem mindenről tudsz fesztelenül beszélni, és ez a gyereknevelésben nem túl nagy segítség neked. A gyereknek mindig lesznek olyan kérdései, amelyekkel hirtelen nehéz boldogulni. 40 felé szerencsére nyitottabbá és fesztelenebbé válsz. Kérdezzen bár arról, honnan kerül a hús a tányérba, a halálról vagy a babaszületésről, gond nélkül, az ő nyelvén tudsz majd válaszolni.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Szerető anya vagy, aki bár világéletében szerette a szabadságot, a lazaságot, és már-már menekült a kötöttségek elől, gyermekének mindig azt tanítja, legyen felelősségtudó, kötelességtudó, és ne éljen csak bele a világba. 40 felé már sokkal hitelesebben tudod mindezt átadni gyermekednek, mert magad is komolyodsz, de egyúttal életszeretetre is neveled őt, ettől vagy még jobb anya.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Bakként szíved minden csepp szeretete a gyermekeidé. Amiben 40 felé jobb anyává válsz, az az életszemléletedben történő váltásnak köszönhető. Míg korábban gyakorta hajoltál a pesszimizmus irányába, erre az időszakra átpártolsz az optimizmushoz. Ezzel gyerekeidben is a pozitív oldalt erősíted, aminek nagyon jó hasznát veszik majd az életben, különösen, ha felnőttek lesznek.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Vízöntőként mélységesen szereted a gyerekeidet, de nem mindig tudod ezt megfogalmazni, kimondani, kimutatni feléjük úgy, ahogyan szeretnéd. Ahogy a negyedik iksz felé közeledsz, ebben sokkal erősebbé válsz. Tettekkel és szavakkal is sokkal könnyedebben tudod kimutatni azt a mérhetetlen szeretetet, amit a gyerekeid iránt érzel. Így válsz még jobb anyává, még ha gyerekeid előtte is érezték a szereteted.

Halak (II. 20 - III. 20.)

Gyerekeid, jóllétük, lelki egyensúlyuk fontos a számodra, ezért vigyázol, hogy semmilyen módon ne sérüljenek. Ez jó, de idővel rájössz, mi mégis a hátulütője: 40 felé megfogalmazódik benned, hogy ha eltitkolod a konfliktusokat, nem mersz sírni vagy vitázni előttük, azzal téves képet mutatsz nekik. Ettől fogva tisztább képet kapnak, és megtanulják, lehet békülni, bocsánatot kérni. Így válsz jobb anyává.

Ezt is szeretjük