Exkluzív! Elárulták titkaikat az 1 éves négyes ikrek

Milyen egy család élete, ha nem egy újszülött, hanem négy érkezik? Ismerd meg Dettit, Bercit, Petit, Gabit.

A budapesti Gesztes Ágnes és férje, Gesztes László az akkor 15 éves Norbert és két éves Tamás mellé szerettek volna még egy - vagy két - kislányt, akit meg is kaptak, másik három kisfiúval egyetemben. A négyes ikrek 2008. november 11-én látták meg a napvilágot. Hamarosan kiderült, hogy, bár külsőre nem kevés hasonlóság van közöttük, a természetük nagyon is különböző. Kövesd kalandjaikat a Feminán!

Detti lány létére a legvagányabb - időnként el is kalapálja az öccseit -, Berci minden nőt levesz a lábáról a nézésével, Gabi bújós, de esetenként tekintélyt parancsoló hangon utasítja rendre a többieket, Peti pedig angyali ártatlansággal az arcán képes rossz fát tenni a tűzre. De meséljenek ők maguk!

Gesztes Bernadett

Anyukám pocakjában a hátamon tartottam az öcsikéimet, és én bújtam ki először, hogy felderítsem a terepet számukra. Azóta is én vagyok a legnagyobb, a legügyesebb és a legokosabb. A csapatból én ismertem fel először a különböző tárgyakat, például a lámpát, és elsőként mondtam ki, hogy apa. Éppen a születésnapunkon egyedül sikerült megtennem hét teljes lépést, jelenleg kilenc lépés a rekordom, amit a közeljövőben szeretnék megdönteni.

Az akaratom igencsak erős, és kellő hangerőm is van ahhoz, hogy érvényesítsem - ha pedig ez nem vezet eredményre, egyszerűen elkalapálom a fiúkat. Lényegében minden érdekel, különös tekintettel a tiltott dolgokra. Ha azt hallom, hogy valamit nem szabad, felcsillan a szemem, és már csinálom is.

Mostanában szívesen olvasgatok mesekönyveket, persze a szüleim közreműködésével, és a plüssállatokat is nagyon szeretem.

Arról azonban szó sincs, hogy nyugodtan ücsörögnék a babérjaimon, sőt, nagyon is mozgékony vagyok. Előfordul, hogy négy váltás ruhát is leamortizálok egyetlen nap leforgása alatt, nemrég pedig első dolgom volt az újonnan kapott cipőm egyik felét elhagyni séta közben.

Az étvágyammal szerencsére semmi baj: megeszem a főzeléket, a gyümölcsöt, és az új ízeket is nyitottan fogadom. Szívesen iszom teát vagy vizet, ellentétben az öcsikéimmel, akikbe úgy kell belediktálni néhány kortyot.

Gesztes Bertalan

A csapatban én vagyok a pocakkirály: a főzelék és a gyümölcs éppúgy jöhet, mint a zsíros vagy a vajas kenyér. A születésnapi tortámat pedig valósággal szétmarcangoltam, mielőtt egy jelentősebb mennyiséget elsüllyesztettem volna belőle a pocakomban.

A négyes ikrek élete képekben

Nézegess képeket!

Elolvasom

A tekintetemmel bárkit leveszek a lábáról, különösen a szebbik nem képviselőit - anyukám szerint zsenge korom ellenére van egy kifejezetten nőcsábász nézésem. Az egyik kedves hölgyet pedig, aki a gondozásunkban segít, csak a szerelmemként emlegeti a család, persze nem véletlenül.

Apukám azt mondja, hogy a Berci végső soron macskanév, amiben lehet valami, mert a csapatból én vagyok a legnyávogósabb. Azt hiszem, a felnőttek ezt úgy mondják, nomen est omen.

Erősségeim közé tartozik a rágcsálás - lényegében bármit képes vagyok rövid időn belül használhatatlanná tenni -, valamint az ülőgarnitúra nyúzása. A szülinapunkra kapott ugráló zebrát pedig már teljesen egyedül meg tudom lovagolni! Ez rajtam kívül eddig csak Dettinek sikerült, aki köztudottan a legügyesebb közülünk.

Gesztes Gábor

A csapatból én vagyok a legkisebb és a legbújósabb, a látszat azonban ne tévesszen meg senkit. A hangom ugyanis különösen mély, mondhatni, tekintélyt parancsoló - anyukám szerint egypetéjű ikertesómmal, a nyávogós Bercikével mi képviseljük a két végletet, a jint és a jangot. És persze egy kis csibészségért sem kell a szomszédba mennem.

15 nélkülözhetetlen dolog a babaszobába

Nézegess képeket!

Elolvasom

A nap jelentős részében különböző tárgyakat ütögetek egymáshoz, majd élvezettel figyelem, hogy miféle hangot sikerült kicsiholni belőlük. Szeretem a mondókat is, a toplistát jelenleg a Csíp, csíp, csóka vezeti, melynek lezárását, a Hess, hess, hess!-t már profi módon el tudom mutogatni. A fennmaradó időt pedig - testvéreimhez hasonlóan - rosszalkodással töltöm, hiszen a tiltott gyümölcs mindig édesebb.

Apropó, gyümölcs: nemrégiben rekordmennyiségű almás pitét sikerült elpusztítanom. Ahogy anyukám fogalmazott, legkisebb létemre én vagyok a legbelesebb a csapatból, ezt a kijelentést azonban fenntartással kezelném. Nem arról van szó, hogy ne szeretném a hasamat, de meglátásom szerint a tápszer már nem való egy, az első életévét betöltött, komoly embernek. E téren jelenleg folynak a tárgyalások szüleimmel.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Gesztes Péter

Pocaklakó koromban éppen anyukám szíve alá vackoltam be magam. Éjszakánként, ha nem tudott aludni, mindig megkért, hogy menjek egy kicsit lejjebb, amit én boldogan meg is tettem. Utolsóként, négyünk közül a legkisebb súllyal láttam meg a napvilágot, de azóta behoztam a lemaradást.
 
Anyukám szerint ravasz vagyok, amiben igazat kell adnom neki. A tekintetem ugyanis olyan ártatlan, akár egy angyalkáé, ha viszont csibészkedésről van szó, garantáltan feltalálom magam. Mindehhez persze olyan arcot vágok, mint akinek fogalma sincs róla, hogy tiltott dolgot tesz.

Látszólag csendes, nyugodt kisgyerek vagyok, ám a magam visszafogott módján nagyon is hatékonyan érvényesítem az érdekeimet. A két fiútesómmal ellentétben tőlem még Detti sem tud elvenni semmit, mert egyszerűen visszaveszem.

Leginkább azt szeretem, ha mindkét kezemben van egy-egy játék, lehetőleg autó, a technika ugyanis valósággal lenyűgöz, sokkal inkább, mint Bercit vagy Gabit. Viszont utóbbihoz hasonlóan én is szívesen ütögetek egymáshoz különböző dolgokat, és örömmel tölt el, ha sikerül jelentősebb zajt előidéznem.

Ami az étkezést illeti, nem vagyok éppen az a kísérletező típus. Ragaszkodom a megszokott ízekhez, amivel szándékom ellenére nem kevés fejfájást okozok a szüleimnek.

Ezt is szeretjük