A legjobb házi szerek durva napégés ellen: hűsít, és csillapítja a fájdalmat

Házi praktikák, ha leégett a gyerek.

GettyImages-1171125101
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tűző napon, fejfedő és vállakat eltakaró ruhanemű nélkül sosem szabad hagyni a gyereket, hiszen a leégés ebben a korban a legkárosabb: a kicsik testét éveken át éri a napfény, ami amellett, hogy öregíti bőrüket, felnőttkorban növeli a rákos megbetegedések kockázatát is.

A csecsemőket semmiképp sem szabad a tűző napon altatni, de a nagyobb gyerekek se legyenek kitéve délelőtt 11-től délután 3-ig a káros sugaraknak. Amennyiben kirándul a család, érdemes kalapot és jól szellőző hosszú ujjút választani a kicsinek, ha pedig vízpartra mentek, UV-védelemmel ellátott anyagból készült fürdőruha a tökéletes választás, hiszen ez megóvja a baba a leégéstől. A gyerekek érzékeny bőrének védelmére jobb, ha a szülő minél magasabb faktorszámú, vízálló naptejet szerez be, a legkisebbek esetében ez 50 faktorosat jelent.

Házi gyógymódok napégés ellen

A szülők minden igyekezete ellenére megtörténhet a baj, elég, ha a gyermek a lakás erkélyén vagy a játszótéren játszik a tűző napon. Amennyiben a testén kiütések, hólyagok jelennek meg, és a bőrön jelentkező tüneteket hányinger, hányás, rossz közérzet is kíséri, érdemes azonnal orvoshoz fordulni, mert napszúrást jelezhet. Napégett, pirosas bőrpír esetén az alábbi, házi gyógymódok is gyors enyhülést hoznak.   

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük