Milyen tanuló lesz a gyereked?
Születésnapja elárulja!
Kíváncsi vagy, milyen teljesítményre számíthatsz gyermekedtől az iskolaévek alatt? Most megtudhatod!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbb kisgyermeken érdeklődési köre, jelleme és komolysága alapján már az iskolaévek előtt látszik, hogy mely tantárgyak iránt fog leginkább lelkesedni.

Ha te azonban nem éred be ennyivel, és arra is kíváncsi vagy, hogy várhatóan milyen tanuló lesz csemetédből a későbbiekben, akkor most megkaphatod a választ.

Milyen napon született?

Számold ki, a hét melyik napján született, és olvasd el az elemzést!

Mikor született?
(év - hónap - nap)

Eredmény:

Ha hétfőn született

Ha hétfőn jött világra, gyermeked nagyon jó memóriával lehet megáldva. Ezen tulajdonságának köszönhetően rendkívül gyorsan tanul majd meg dolgokat, könnyen lehet tehát, hogy szinte mindig csak jó jegyeket fog hazavinni a suliból. Nem árt azonban, ha nagyobbacska korában is odafigyelsz rá, hiszen hajlamos lehet arra, hogy túlvállalja magát, ami bizony hosszútávon akár negatív eredményhez is vezethet. Éppen ezért te is csak annyit várj el tőle, amit teljesíteni tud, hiszen így biztosan mindig büszke lehetsz majd rá.

Ha kedden született

A lassú tanulás lesz jellemző csemetédre abban az esetben, ha kedden született, ám ez nem azt jelenti, hogy rossz diák lesz. Bár az átlagnál valamivel több idő kell neki az ismeretek elsajátításához, ha türelmes vagy hozzá, később az iskolában is meglesz ennek az eredménye. Lehet, hogy nem végzi kitűnő bizonyítvánnyal az általános iskolát, de a gimiben már jobb eredményekre számíthat.

A kötelező feladatokon túl nem nagyon jár majd foglalkozásokra, elégedett lesz azzal az ismeretanyaggal, amit a tanórákon elsajátít. Ugyanakkor alaposságának és kitartásának köszönhetően jó jegyekre számíthatsz - nem jellemző rá, hogy gyengébb eredménnyel is beérné, mint amire képes.

Ha szerdán született

A szerdai csemetékre az élet minden területén, így a tanulásban is jellemző a maximalizmus. Ugyanakkor nagy szereped lehet abban, hogy gyerkőcöd valóban ki is tudja hozni magából a legjobbat, hiszen annak ellenére, hogy nagyon eszes, rendkívül önbizalom-hiányos is lehet. Éppen ezért szüksége lesz rá, hogy mindig biztasd, ha tehát jó eredményt ér el, alaposan dicsérd meg. Így biztosíthatod arról, hogy támogatásodra és szeretetedre mindig számíthat, ez az érzés pedig valószínűleg jó hatással lesz az önmagába vetett hitére is.

Ha csütörtökön született

Ha csütörtökön jött a világra porontyod, akkor nagyon széles érdeklődési körrel lesz megáldva, ami a hátrányára is válhat. Ennek elsődleges oka, hogy, mivel rengeteg dolog érdekli, csak rövid ideig tud egy témára koncentrálni. Nem meglepő tehát, hogy iskolás korában számíthatsz a tanárok panaszaira, és ezzel együtt nem is mindig a legjobb jegyeket fogja hazavinni.

Kíváncsiságát azonban könnyen csemetéd előnyére fordíthatod, ha több, változatos feladattal bízod meg. Az iskolában is akkor fog jobb jegyeket szerezni, ha sok feladatot kap, és, ha úgy érzi, hogy van miből válogatnia, de az a tantárgy, ami egyáltalán nem áll közel az érdeklődési köréhez, így sem fogja lázba hozni.

Ha pénteken született

Pénteki gyermeked szinte mindenre kíváncsi lehet. Széles érdeklődési körének köszönhetően az iskolában is gyors és hatékony lesz az információfelvétele, aminek köszönhetően otthon már nagyon keveset kell vele foglalkozni. Mivel azonban leginkább az emberekkel kapcsolatos dolgok izgatják, leginkább a humán területeken lesz kiemelkedő: előfordulhat, hogy a számokkal hadilábon áll majd. Az idegen nyelvektől sem kell féltened: számára egy ismeretlen kultúra új kalandokat jelent, a szavak tanulása tehát különösen izgalmas feladat lehet a szemében.

Ha szombaton született

Ha szombaton jött világra csemetéd, akkor bizony komoly harcokra számíthatsz, már ami a tanulást illeti. Az ezen a napon született lurkók ugyanis hajlamosak a könyv mellől elkalandozni a focipályára vagy a babák közé. Ha megoldást szeretnél találni gyermeked szétszórtságára, állíts elé olyan példaképet, aki a tanulás révén lett igazán sikeres és elismert, de egy jól tanuló barát is lehet a minta.

Ha meglátja, hogy van eredménye a könyvek fölötti görnyedésnek, előbb-utóbb megjöhet a kedve az ismeretek elsajátításához. Mindez azonban példakép nélkül is megy, ha kellőképpen izgalmasan történik: a játékos feladatok, a változatos tanórák tehát őt is leköthetik, aminek az ellenőrzőjében is meglesz a nyoma.

Ha vasárnap született

Ha csemetéd vasárnap született, a hobbija vagy különleges tehetségének kibontakoztatása jobban érdekli majd, mint az általános műveltségi tárgyak. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne lenne képes jó eredményeket elérni az iskolában, sőt, ha megfelelő intézményt választotok neki, akár kiemelkedő is lehet az őt mozgató területen.

Éppen ezért érdemes lehet már fiatalon arra buzdítani, hogy tapasztalja ki, miben jó. A muzikális apróságnak jó helye lehet később egy zenei suliban, a gyorslábúnak egy sportiskolában, míg a remek kézügyességgel megáldott kicsinek egy rajztagozatos intézményben. Ha az általános tárgyak mellett kedvtelésének is hódolhat, szívesebben ugrik fejest a kötelező tananyagba is.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük