Miért jó a brokkoli? 5 jótékony hatás, amit kevesen ismernek
A csodaszép zöld színben pompázó zöldséget a gyerekek is szívesebben fogyasztják.

Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Bárhová belép, mindenki őrá figyel: George Clooney feleségét többet fotózzák, mint a sármos színészt »

Ezt idd reggelente, és beindul a fogyás: zsírégető turmix, ami csúcsra pörgeti az anyagcserét »

Ultranőies nyári frizurák selyemkendővel: ha így kötöd a hajadba, feldobja az öltözéked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pompás, üdítő színe miatt azonnal az ember szívébe lopja magát a csodálatos brokkoli, ám nem csupán ez szól mellette. Azt tartják ugyanis, hogy a brokkoli a legegészségesebb zöldség.

Számos jó tulajdonsággal bír, ezek közül is ötöt emelünk ki, amelyekkel ha megismerkedsz, talán már indulsz is a zöldségeshez.

A brokkoli öt jó tulajdonsága

A brokkoli rendkívül gazdag vitaminokban. A-, B-, C-vitamin-tartalma magas, és ásványi anyagokban, vasban, kalciumban is bővelkedik.

Magas rosttartalmának köszönhetően emésztésserkentő hatású, így a gyomor és a bélrendszer barátja.

Rákellenes zöldség, mivel kutatók szerint  az emésztőszervi daganatok, az emlőrák, a prosztatarák és a bőrrák megelőzésében is jó segítség lehet.

Babavédő zöldség, ugyanis folsavban gazdag, így várandósan érdemes sokat fogyasztani belőle. A folsav fontos szerepet játszik a magzat idegrendszerének fejlődésében.

A brokkoli továbbá kiváló antioxidáns-forrás, amely segít megszabadítani a szervezetet a szabadgyökök egészségkárosító hatásától.

Hogyan készítsd el?

A brokkoli jól elkészítve nagyon finom ételek alapanyaga lehet, de párolva köretként is jó. Babáknak már 7-8 hónapos kortól adható, ám enyhe gázképző hatása miatt érdemes lehet megvárni a 10-12 hónapos kort. Kihagyni a család étrendjéből mégis nagy kár lenne, hiszen isteni finom, és változatosan elkészíthető. Csinálhatsz belőle finom krémlevest, de akár sajtos rakott brokkolit is.

Ételek, amelyeket minden gyereknek meg kellene kapnia

Bár sokan elfeledkeznek ezeknek az ételeknek a jótékony hatásairól, érdemes minél gyakrabban az asztalra tenni őket, hiszen kiváltképp a gyerekek számára fontosak tápláló mivoltuk miatt.

Ezt is szeretjük