Miért jó a brokkoli? 5 jótékony hatás, amit kevesen ismernek
A csodaszép zöld színben pompázó zöldséget a gyerekek is szívesebben fogyasztják.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pompás, üdítő színe miatt azonnal az ember szívébe lopja magát a csodálatos brokkoli, ám nem csupán ez szól mellette. Azt tartják ugyanis, hogy a brokkoli a legegészségesebb zöldség.

Számos jó tulajdonsággal bír, ezek közül is ötöt emelünk ki, amelyekkel ha megismerkedsz, talán már indulsz is a zöldségeshez.

A brokkoli öt jó tulajdonsága

A brokkoli rendkívül gazdag vitaminokban. A-, B-, C-vitamin-tartalma magas, és ásványi anyagokban, vasban, kalciumban is bővelkedik.

Magas rosttartalmának köszönhetően emésztésserkentő hatású, így a gyomor és a bélrendszer barátja.

Rákellenes zöldség, mivel kutatók szerint  az emésztőszervi daganatok, az emlőrák, a prosztatarák és a bőrrák megelőzésében is jó segítség lehet.

Babavédő zöldség, ugyanis folsavban gazdag, így várandósan érdemes sokat fogyasztani belőle. A folsav fontos szerepet játszik a magzat idegrendszerének fejlődésében.

A brokkoli továbbá kiváló antioxidáns-forrás, amely segít megszabadítani a szervezetet a szabadgyökök egészségkárosító hatásától.

Hogyan készítsd el?

A brokkoli jól elkészítve nagyon finom ételek alapanyaga lehet, de párolva köretként is jó. Babáknak már 7-8 hónapos kortól adható, ám enyhe gázképző hatása miatt érdemes lehet megvárni a 10-12 hónapos kort. Kihagyni a család étrendjéből mégis nagy kár lenne, hiszen isteni finom, és változatosan elkészíthető. Csinálhatsz belőle finom krémlevest, de akár sajtos rakott brokkolit is.

Ételek, amelyeket minden gyereknek meg kellene kapnia

Bár sokan elfeledkeznek ezeknek az ételeknek a jótékony hatásairól, érdemes minél gyakrabban az asztalra tenni őket, hiszen kiváltképp a gyerekek számára fontosak tápláló mivoltuk miatt.

Ezt is szeretjük