Mi a gyerek keresztneve?
Ilyen személyiség lesz nagykorában
Az ezoterikusok tapasztalatai szerint a keresztnév szoros összefüggésben áll a személyiséggel.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ezoterikus felfogás szerint a keresztnév jóval több az emberek megkülönböztetésére szolgáló eszköznél. Elárulja, hogy viselője milyen céllal született le a Földre, sőt, meghatározó tulajdonságaira is következtetni enged.

Bár gyermeked személyisége még bizonyára alakulóban van, keresztneve alapján már most megtudhatod, hogy milyen felnőtt válik majd belőle. Ne feledd azonban, hogy a te támogatásodra is szüksége van ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki magából!

Hajna - Vörösmarty Mihály névalkotása, jelentése: hajnal

Hajna nevű kislányod olyan ember lesz, aki képes stabilitást teremteni önmaga és környezete életében. Mindehhez kellő racionalitással rendelkezik, ám sorsát csak akkor teljesítheti be, ha a fentieken túl érzelmi intelligenciáját is fejleszted - hiszen az együttérzés, a megértés és az elfogadás alapvető feltétele annak, hogy közös nevezőre juthasson másokkal.

A csapdát maximalizmusa jelentheti számára - emiatt idővel testileg-lelkileg-szellemileg egyaránt kimerülhet. Tudatosítsd benne, hogy bőven elég, ha az adott körülmények között mindig megteszi, ami tőle telik, felesleges ennél többet várnia magától.

Erna - küzdelem, helytállás

A jó célok támogatása anélkül, hogy vezetői szerepet töltene be - felnőttként ez határozza majd meg Erna nevű kislányod személyiségét. Leginkább a pedagógiai pályán boldogulhat, de az sem kizárt, hogy jó PR- vagy marketingszakember válik majd belőle. Ám ahhoz, hogy célkitűzését teljesíteni tudja, stabil értékrendet kell kialakítanod számára, amit - tekintve, hogy a gyerekek leginkább utánzás révén tanulnak - leginkább saját példád révén adhatsz át. Mindemellett érdemes fejlesztened kommunikációs készségét is, hiszen ez az együttműködés egyik alappillére.

Patrícia - nemes

Patrícia nevű kislányod fő személyiségvonásai közé tartozik a jóindulat, a segítőkészség és a magasabb rendű dolgok felé való törekvés. Nagykorában azon lesz, hogy jobbá tegye környezete életét - ám ahhoz, hogy másoknak segíteni tudjon, elsősorban és mindenekelőtt önmagában kell hinnie.

Ennek érdekében már kiskorában tudatosítsd benne értékeit - így kellő önbizalomra és magabiztosságra tehet szert, melyek birtokában lényegében mindent képes véghez vinni, amit eltervezett. A fentieken túl tanítsd meg arra is, hogy a körülötte lévőknek nem feltétlenül az a jó, amit ő annak gondol - a felesleges konfliktusok elkerülése érdekében érdemes kellő rugalmassággal, esetenként pedig egy kis humorral viszonyulnia a különféle helyzetekhez.

Sámuel - Isten meghallgatott

Sámuel nevű kisfiadnak elsősorban anyagi téren kell boldogulnia - és mivel a karma mesterei kellő pénzügyi intelligenciával áldották meg, a nélkülözés veszélye nem is fenyegeti, sőt, viszonylag gyorsan és könnyen megteremti majd önálló egzisztenciáját.

Mindezzel kivívja az emberek tiszteletét, ám igazán boldog azonban csak akkor lesz, ha feltétel nélküli szeretet is megtapasztalja, mind adó, mind pedig kapó félként. Ennek érdekében tanítsd őt megértésre és elfogadásra, illetve tudatosítsd benne, hogy a valódi értéket nem a földi javak jelentik.

Ábrahám - a sokaság atyja

Ábrahám nevű kisfiadból karizmatikus személyiség válik nagykorára, aki saját példája révén mutathat utat a körülötte lévőknek. Bármilyen hivatást is választ, sikeres pályát fut be, ennek köszönhetően pedig az anyagiak miatt sem lesz oka aggodalomra. Ám az a fajta impulzivitás, ami a szakmájában és az egzisztenciájában lehetővé teszi az előrelépést, emberi kapcsolataiban bizonyos fokú hátrányt jelenthet - megeshet ugyanis, hogy csemetéd nem gondolja át kellőképpen egyes szavait és cselekedeteit, amivel akarata ellenére megbánthat másokat.

Hogy ez ne történhessen meg, fejleszd ki benne az empátiát, például egy-egy konfliktus kapcsán kérd meg, hogy képzelje bele magát a másik fél helyzetébe.

Ágoston - fenséges, fennkölt

Ágoston nevű kisfiad a szívében lakó végtelen jóindulat hatására állandó késztetést érez majd arra, hogy az embereket szolgálja - de korántsem alárendelt, hanem sokkal inkább irányító pozícióban. Ennek megfelelően szinte biztosra vehető, hogy már fiatalon viszonylag fiatalon magasabb posztot fog betölteni, ám az ily módon kapott hatalmat nemcsak a saját, hanem mások érdekében is igyekszik kamatoztatni.

Gondot jelenthet azonban, hogy hajlamos egyre többet és jobbat várni magától - a folyamatos pörgés korai kiégéshez vezethet. Ezt megelőzendő tanítsd meg időben elnézőnek lenni saját magához.

Ezt is szeretjük