Hatalmas mézeskalácsfalu épül: nem kell messzire menni, hogy lásd! (x)
Kézzelfogható, illatos szeretet, mézeskalácsfalu és jótékonykodás a Camponában.

campona karacsony pr cikk cover 02 2100x1400px
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha azt kérdeznénk, hogy melyik a karácsony legjellegzetesebb illata, valószínűleg a legtöbben azonnal rávágnák: a mézeskalácsé. Fűszeres, finom, semmihez sem hasonlítható. Igazából már advent idején bekúszik a napjainkba, hiszen hagyományosan ezt jó előre elkészíti a legtöbb család, mintegy megalapozva a hangulatot az ünnepi készülődéshez.

Nem véletlen, hogy az idei karácsonyvárást a Campona is mézeskalács-illatúra hangolta. A bevásárlóközpont arra buzdítja látogatóit, hogy építsenek fel együtt advent idején egy igazi, varázslatos mézeskalácsfalut, melynek házacskáit, épületeit karácsony előtt jótékony célra adják majd át.  

Egy egész falu mézeskalácsból

A mézeskalácsfalu, mely hétvégéről hétvégére gazdagodik majd új épületekkel, november 25. és december 20. között egész héten megcsodálható. Az adventi vasárnapok délutánjain kerül sor azokra a vezetett foglalkozásokra, melyek keretében elkészülnek a terepasztalra kihelyezett házikók. Ezekre az alkalmakra előzetes regisztráció szükséges, amit ide kattintva lehet megtenni

campona karacsony pr cikk 840x560px 01

A foglalkozásokat az Ékes-Édes Ajándékok csapatának tagjai vezetik, akik nem csupán karácsonyi csemegeként, hanem dísztárgyként, kreatív kézművestermékként is tekintenek a mézeskalácsra. Számukra a mézeskaláccsal való munka valódi alkotás, mellyel örömet szereznek az embereknek, ahogy fogalmaznak: a mézeskalács kézzelfogható, illatos szeretet. 

A mézeskalácsfalu épületei az adventi vasárnapokon épülnek, viszont szombatonként 14 és 17 óra között szabad az alkotás: gyerekek és felnőttek is leülhetnek kalácsot díszíteni, és természetesen magukkal is vihetik az elkészült mézeseket. Minden adventi hétvégén 11 és 17 óra között szombaton és vasárnap is lesz kézműves műhely, ahol különböző technikákkal lehet ismerkedni: gyertyás díszek, Mikulásváró ajándékok, karácsonyfadíszek, téli tájképek készülnek majd. December 2-án és 3-án, illetve 5-én és 6-án természetesen a Mikulás és segédei is ellátogatnak a Camponába. 

Jótékonysággal utazást is nyerhetsz

Advent idején a vásárlók nyereményjátékon vehetnek részt, ahol egy téli utazást nyerhetnek, és természetesen ezúttal is lehet hozni olyan becsomagolt ajándékokat, játékokat, könyveket, melyeket olyan gyermekek részére juttat el a Campona, akiknek másképp nem kerülne ajándék a karácsonyfa alá.

campona karacsony pr cikk 840x560px 02

A Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője elmondta, örömmel vesznek minden olyan ajándékot, mely 0-14 éves korú, rászoruló gyermekek karácsonyfája alá kerülhet. A becsomagolt ajándékok dobozára kérik ráírni, hogy milyen korú és nemű gyermek számára készült a csomag. Társasjáték, baba, kisautó, színes gyurma, ugrókötél, jojó, építőjáték minden gyermeknél nagy örömet okoz, mint ahogy könyv, színező vagy naptár is, de a gyerekek nagyon örülnek színes ceruzáknak, filctollaknak, festéknek, radíroknak, füzeteknek is.  

Aki tehát szívesen segítene, november 25-től december 17-ig elhelyezheti a Campona Adománygyűjtő ládájában a becsomagolt, felcímkézett ajándékot, benne olyan jó állapotú, használt vagy akár új játékokkal, könyvekkel, melyekkel szívesen okoznak örömet egy kisgyermeknek. Hogy mindegyiküknél a lehető legszebb lehessen az idei karácsony! 

Ezt is szeretjük