17 mesekönyv, amit imádnak a gyerkőcök
Nem tudod, miből olvass altatót, vagy csak egy szép mesekönyvvel szeretnéd megajándékozni a gyereket? Válogass kedvenceink közül!

Dia

 	Andersen meséi  	Hans Christian Andersen dán meseíró történetei világszerte ismertek. A kis gyufaáruslány, A kis hableány és A rendíthetetlen ólomkatona mind az ő fantáziájának szülöttei. Ezekről a varázslatos történetekről pedig kár lenne lemaradnia a gyerkőcnek!

Andersen meséi

Hans Christian Andersen dán meseíró történetei világszerte ismertek. A kis gyufaáruslány, A kis hableány és A rendíthetetlen ólomkatona mind az ő fantáziájának szülöttei. Ezekről a varázslatos történetekről pedig kár lenne lemaradnia a gyerkőcnek!

Dia

Ördögh Ottó, Róth Anikó: ZsákmeseÖrdögh Ottó lenyűgöző meséje, Róth Anikó rajzai és festményei révén a mesék álomvilágába kalauzolja a gyerekeket. A telhetetlen, mohó Zsák, és a kislány története esti mesének is kiváló. Készülj fel rá, hogy a különlegesen kidolgozott könyv képei, és színes betűi nyomán te is olthatatlan vágyat érzel, hogy együtt utazz a világegyetem egyszerű csodái felé Zsákkal, a kislánnyal és csemetéddel.

Ördögh Ottó, Róth Anikó: Zsákmese

Ördögh Ottó lenyűgöző meséje, Róth Anikó rajzai és festményei révén a mesék álomvilágába kalauzolja a gyerekeket. A telhetetlen, mohó Zsák, és a kislány története esti mesének is kiváló. Készülj fel rá, hogy a különlegesen kidolgozott könyv képei, és színes betűi nyomán te is olthatatlan vágyat érzel, hogy együtt utazz a világegyetem egyszerű csodái felé Zsákkal, a kislánnyal és csemetéddel.

Dia

Petre Ispirescu: A hegyek tündéreAz elsősorban kisiskolásoknak szánt mesekönyv a 19. században élt erdélyi román meseíró népmese-feldolgozásainak gyűjteménye. Ha egy díjnyertes könyvvel szeretnéd meglepni gyermeked, a 2003-es Szép Magyar Könyv-díj nyertese tökéletes választás. A tündérek és királyfiak történeteit Szegedi Katalin gazdag rajzai teszik a gyerekek számára még csodálatosabbá.

Petre Ispirescu: A hegyek tündére

Az elsősorban kisiskolásoknak szánt mesekönyv a 19. században élt erdélyi román meseíró népmese-feldolgozásainak gyűjteménye. Ha egy díjnyertes könyvvel szeretnéd meglepni gyermeked, a 2003-es Szép Magyar Könyv-díj nyertese tökéletes választás. A tündérek és királyfiak történeteit Szegedi Katalin gazdag rajzai teszik a gyerekek számára még csodálatosabbá.

Dia

 	Szabó Magda: Bárány Boldizsár  	Bárány Boldizsár régóta az alapmesék közé tartozik. Szabó Magda ragyogó nyelvezettel, játékos szófordulatokkal mondja el a nemtörődöm kisbárány történetét, aki a mese végén jó útra tér. A kötetet Szalma Edit illusztrálta.

Szabó Magda: Bárány Boldizsár

Bárány Boldizsár régóta az alapmesék közé tartozik. Szabó Magda ragyogó nyelvezettel, játékos szófordulatokkal mondja el a nemtörődöm kisbárány történetét, aki a mese végén jó útra tér. A kötetet Szalma Edit illusztrálta.

Dia

Szabó Magda: Tündér LalaSzabó Magda az egyik legnagyobb magyar író ugyanolyan élvezetes gyerektörténeteket írt, mint amilyen színvonalas felnőtt szépirodalmat. Az a világ, amit a kicsiknek megálmodott, még felnőtt szemmel is csodálatos. A Tündér Lala sokak meghatározó gyerekkori olvasmánya,  Szegedi Katalin illusztrációival készült különleges újrakiadás pedig a mai gyerkőcök kedvence is.

Szabó Magda: Tündér Lala

Szabó Magda az egyik legnagyobb magyar író ugyanolyan élvezetes gyerektörténeteket írt, mint amilyen színvonalas felnőtt szépirodalmat. Az a világ, amit a kicsiknek megálmodott, még felnőtt szemmel is csodálatos. A Tündér Lala sokak meghatározó gyerekkori olvasmánya,  Szegedi Katalin illusztrációival készült különleges újrakiadás pedig a mai gyerkőcök kedvence is.

Dia

 	Benedek Elek: A csodaóra  	Az író legszebb meséiből készült válogatás Benedek Elek születésének 150. évfordulóján, 2009-ben jelent meg. A nagyszabású mesegyűjteményt Bányai Éva fantáziadús rajzai teszik teljessé. Az ízes nyelvezetű, ugyanakkor nagyon is mai mesék kicsik és nagyok kedvencei lehetnek.

Benedek Elek: A csodaóra

Az író legszebb meséiből készült válogatás Benedek Elek születésének 150. évfordulóján, 2009-ben jelent meg. A nagyszabású mesegyűjteményt Bányai Éva fantáziadús rajzai teszik teljessé. Az ízes nyelvezetű, ugyanakkor nagyon is mai mesék kicsik és nagyok kedvencei lehetnek.

Dia

J.R.R. Tolkien: Kürtő úrTolkien egykor saját gyermekeinek szórakoztatására írta Kürtő úr meséjét. A fakszimile kiadás a zseniális nyelvész-író saját kézírását és rajzait is tartalmazza. A gyűrűk ura szerzője ezúttal eposz helyett egy kedves gyerekmesét kanyarított abból, ami épp eszébe jutott. Így kerülhet egy világba Paprika asszony, Erős úr, és maga Kürtő úr.

J.R.R. Tolkien: Kürtő úr

Tolkien egykor saját gyermekeinek szórakoztatására írta Kürtő úr meséjét. A fakszimile kiadás a zseniális nyelvész-író saját kézírását és rajzait is tartalmazza. A gyűrűk ura szerzője ezúttal eposz helyett egy kedves gyerekmesét kanyarított abból, ami épp eszébe jutott. Így kerülhet egy világba Paprika asszony, Erős úr, és maga Kürtő úr.

Dia

 	Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé  	Mazsola és Tádé valószínűleg minden szülő számára ismerős, azonban a mai gyerekek is megismerkedhetnek a kedves zöld bábmalac történetével. Bródy Vera bábfigurájának története minden fontos pillanatban elkíséri a gyerekeket, ezúttal az új kistestvér érkezése miatti bánatát osztja meg velük.

Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé

Mazsola és Tádé valószínűleg minden szülő számára ismerős, azonban a mai gyerekek is megismerkedhetnek a kedves zöld bábmalac történetével. Bródy Vera bábfigurájának története minden fontos pillanatban elkíséri a gyerekeket, ezúttal az új kistestvér érkezése miatti bánatát osztja meg velük.

Dia

Beatrice Potter: Nyúl Péter kalandjaiBeatrice Potter olyan korban élt, amikor a nőknek a konyhában, és nem az íróasztal mögött volt a helye. Az ő képzeletét a háziasszonyi teendők helyett mégis csodálatos gyerekmesék népesítették be már egészen fiatalon. Ezeket papírra is vetette, és saját rajzaival illusztrálva. Nyúl Péter, a kóbor nyuszi Potter első hőse volt, akit még sok állatfigura, és mese követett.

Beatrice Potter: Nyúl Péter kalandjai

Beatrice Potter olyan korban élt, amikor a nőknek a konyhában, és nem az íróasztal mögött volt a helye. Az ő képzeletét a háziasszonyi teendők helyett mégis csodálatos gyerekmesék népesítették be már egészen fiatalon. Ezeket papírra is vetette, és saját rajzaival illusztrálva. Nyúl Péter, a kóbor nyuszi Potter első hőse volt, akit még sok állatfigura, és mese követett.

Dia

Grimm mesékJacob és Wilhelm Grimm nyelvtudósok nevét sokkal inkább gazdag mesegyűjteményüknek köszönhetően ismerik a világ különböző pontjain. A Grimm mesék nélkül valószínűleg Disney sem lenne, hiszen Csipkerózsika, Hamupipőke és Hófehérke is az ő hercegnőjük. A teljes mesegyűjtemény nélkülözhetetlen tagja a gyerekkönyvtárnak.

Grimm mesék

Jacob és Wilhelm Grimm nyelvtudósok nevét sokkal inkább gazdag mesegyűjteményüknek köszönhetően ismerik a világ különböző pontjain. A Grimm mesék nélkül valószínűleg Disney sem lenne, hiszen Csipkerózsika, Hamupipőke és Hófehérke is az ő hercegnőjük. A teljes mesegyűjtemény nélkülözhetetlen tagja a gyerekkönyvtárnak.

Dia

 	Benedek Elek: Magyar népmesék  	A magyar népmesék hihetetlenül gazdag tengeréből Benedek Elek számos gyöngyszemet válogatott össze. Gyermeked sem maradhat ki a történetekből, ahol mindig van egy legkisebb királyfiú, egy szegény, de jóságos lány, aki elnyeri méltó jutalmát. Olvass neki a legszebb népmesék közül!

Benedek Elek: Magyar népmesék

A magyar népmesék hihetetlenül gazdag tengeréből Benedek Elek számos gyöngyszemet válogatott össze. Gyermeked sem maradhat ki a történetekből, ahol mindig van egy legkisebb királyfiú, egy szegény, de jóságos lány, aki elnyeri méltó jutalmát. Olvass neki a legszebb népmesék közül!

Dia

Lewis Carroll: Alice CsodaországbanLewis Caroll klasszikus meséje nem hiányozhat egyetlen mesegyűjteményből sem. A Szegedi Katalalin illusztrációival készült kötet igazán különleges, hiszen legalább annyira gazdag vizuális élményt nyújt, mint amilyen élvezetes a mese. Alice szimbolikus történetéből felnőttekés gyerekek egyaránt tanulhatnak.

Lewis Carroll: Alice Csodaországban

Lewis Caroll klasszikus meséje nem hiányozhat egyetlen mesegyűjteményből sem. A Szegedi Katalalin illusztrációival készült kötet igazán különleges, hiszen legalább annyira gazdag vizuális élményt nyújt, mint amilyen élvezetes a mese. Alice szimbolikus történetéből felnőttekés gyerekek egyaránt tanulhatnak.

Dia

Szegedi Katalin: ÁlomcirkuszSzegedi Katalin, aki hazánkban az egyik legfoglalkoztatottabb illusztrátor, ezúttal nem csak az ecsetet, de a tollat is magához ragadta. Csodálatos, álomszerű képei a mese hátteréül szolgálnak és a varázslatos történetet is ő maga írta. Ha porontyod szereti a varázslatos meséket, ahol a valóság egészen más fénybe kerül, és ahol minden megtörténhet, az Álomcirkusz garantáltan az egyik kedvence lesz!

Szegedi Katalin: Álomcirkusz

Szegedi Katalin, aki hazánkban az egyik legfoglalkoztatottabb illusztrátor, ezúttal nem csak az ecsetet, de a tollat is magához ragadta. Csodálatos, álomszerű képei a mese hátteréül szolgálnak és a varázslatos történetet is ő maga írta. Ha porontyod szereti a varázslatos meséket, ahol a valóság egészen más fénybe kerül, és ahol minden megtörténhet, az Álomcirkusz garantáltan az egyik kedvence lesz!

Dia

 	Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő kalandjai  	Bartos Erika Anna, Peti és Gergő történeteivel minden gyerekbajra tud egy mesét: a nagy bilitréningre, a kistestvér érkezésére, az örömtelibb szünetekre és az iskolakezdésre egyaránt. Az apró meséskönyvekkel bármikor kedveskedhetsz porontyodnak!

Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő kalandjai

Bartos Erika Anna, Peti és Gergő történeteivel minden gyerekbajra tud egy mesét: a nagy bilitréningre, a kistestvér érkezésére, az örömtelibb szünetekre és az iskolakezdésre egyaránt. Az apró meséskönyvekkel bármikor kedveskedhetsz porontyodnak!

Dia

L. Frank Baum: Óz, a csodák csodájaA gyönyörűen illusztrált mesekönyv 2009-ben elnyerte a Fitz József díjat. L. Frank Baum örökérvényű meséje a csodavilágba csöppent Dorkáról szól, aki nem akar mást, csak hazajutni, mégis a rejtélyes Varázsló, és a gonosz Nyugati Boszorkány útjába kerül. Barátai, a Bádogember, a Gyáva Oroszlán és a Madárijesztő azonban mindent megtesznek, hogy hazaérhessen.

L. Frank Baum: Óz, a csodák csodája

A gyönyörűen illusztrált mesekönyv 2009-ben elnyerte a Fitz József díjat. L. Frank Baum örökérvényű meséje a csodavilágba csöppent Dorkáról szól, aki nem akar mást, csak hazajutni, mégis a rejtélyes Varázsló, és a gonosz Nyugati Boszorkány útjába kerül. Barátai, a Bádogember, a Gyáva Oroszlán és a Madárijesztő azonban mindent megtesznek, hogy hazaérhessen.
Ezt is szeretjük
Szerző: Gémesi Melinda
Fotó: