Rengeteg lakásban van, de nem tudják, hogy mérgező: jobb megszabadulni tőle
A lakás díszei, de sajnos nagy bajt csinálhatnak.

Dia

	Kroton - Codiaeum variegatum	Hányást, hasmenést, égő érzetet okoz lenyelve a kroton, aminek oka a benne lévő mérgező tejnedv. Bőrre cseppenve ugyancsak irritációt okoz.

Kroton - Codiaeum variegatum

Hányást, hasmenést, égő érzetet okoz lenyelve a kroton, aminek oka a benne lévő mérgező tejnedv. Bőrre cseppenve ugyancsak irritációt okoz.

Dia

	Anyósnyelv - Sansavieira	Allergiás reakciót, erős hányást, hasmenést és görcsöket okozhat az anyósnyelvben lévő méreganyag.

Anyósnyelv - Sansavieira

Allergiás reakciót, erős hányást, hasmenést és görcsöket okozhat az anyósnyelvben lévő méreganyag.

Dia

	Buzogányvirág - Diffenbachia	Nyálkahártya-irritációt, légzési és beszédnehézséget okozhat, ha a növény részei a szájba kerülnek. Ennek oka a buzogányvirág oxálsavtartalma.

Buzogányvirág - Diffenbachia

Nyálkahártya-irritációt, légzési és beszédnehézséget okozhat, ha a növény részei a szájba kerülnek. Ennek oka a buzogányvirág oxálsavtartalma.

Dia

	Ciklámen - Cyclamen	Hiába a ragyogó szín, a ciklámen is leselkedő veszélyforrás. Gumója ugyanis mérgező, szédülést, görcsöket, légszomjat okoz.

Ciklámen - Cyclamen

Hiába a ragyogó szín, a ciklámen is leselkedő veszélyforrás. Gumója ugyanis mérgező, szédülést, görcsöket, légszomjat okoz.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kovács Gabriella
Fotó: