Hol van most az égő ház előtt mosolygó kislány? 3 gyerek, akinek fotójából mém lett
Ikonikus mémjeivé váltak az internetnek.

gyerek memek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mémek ma már annyira részei az internetes világnak, hogy egy-egy jellegzetes arcot nehéz lenne elfelejteni. Így lett híres Hide the pain Harold - Fájdalmát Rejtő Harold -, a magyar férfi, akinek képét véletlenül találta meg, és kapta fel az internet.

Néhány jól sikerült gyerekfotó is annyira vicces, érdekes és kifejező lett, hogy a kreatív tartalomkészítők elkezdték felhasználni, és elképesztően vicces mémeket gyártani belőle.

4 gyerek, akinek fotójából mém lett

Bemutatjuk a leghíresebb gyerekfotóból lett mémeket, azok háttértörténetét, és azt, hogy hol vannak jelenleg ezek a gyerekek.

Oldalra néző Chloe

Chloe Clem mindössze kétéves volt, amikor a híres fotó készült róla: világszerte elterjedt a kép, és sorra készültek hozzá a vicces mémek. A sanda oldalpillantású szőke kislány vicces arckifejezése mélyen belevésődött az internetezők agyába.

wikipédia

A kislány Utahban született 2010-ben. Szülei létrehoztak egy YouTube-csatornát, ahol a család életéről töltöttek fel videókat. A fotó egy 2013-ban készült videóból lett kivágva, ahol anya és apa az iskolába menet bejelentik két kislányuknak, hogy újra ellátogatnak Disneylandbe.

Az idősebb gyerek, Lily könnyekben tör ki az örömtől. A kisebb lányra, Chloéra ritkán szegeződik a kamera. Az egyik ilyen alkalommal ejtette el a zavart oldalpillantást, nem sokkal azután, hogy a szülők bejelentették a nagy hírt, és testvére könnyekben tört ki.

GettyImages-1057969164
Fotó: Earl Gibson III / Getty Images Hungary

Erről az arckifejezésről készített valaki screenshotot, és változtatta világhíres mémmé. A videó is elterjedt, több mint húszmillióan látták azóta.

A közel 12 éves Chloe Clem már kezd belépni a tinédzserkorba, így szinte rá sem lehet ismerni. Úgy döntött, hogy megpróbálja kihasználni internetes sztárságát, és megszerezni a tulajdonjogot világhírű mémjéhez, de végül visszaadta azt nem visszatérítendő, felhasználható tartalomként egy internetes token cégnek.

A utahi gyermek azóta már kipróbálta a modellkedést. Nevén található Instagram-fiókját édesanyja üzemelteti, és több mint félmillió ember követi. Rendszeresen jelennek meg rajta bejegyzések.

A katasztrófalány

Az égő ház előtt álló kislány, Zoë Roth édes, de baljós mosolya vicces mémek millióit indította el. Ez a felejthetetlen kép tökéletes arányban foglalja magába a káosz és aranyos báj egyvelegét, és az internet egyik legnépszerűbb mémjévé vált.

Disaster Girl

A fotó 2005-ben készült az akkor négyéves kislányról. A Roth család egy tűzoltóállomáshoz közel élt Észak-Karolinában. Miközben azt nézték, hogy egy ház gyakorlatozás céljából ég, Zoë édesapja, egy amatőr fotós készített egy képet gyermekéről, ahogy mosolyog, azt sugallva, hogy ő indította a tüzet, és örül neki.

2007-ben apja pályázta a képet egy fotóversenyre, amit megnyert. A felvétel végül 2008-ban vált híressé, amikor megnyerte a JPG Magazin Emotion Capture nevű versenyét is.

Zoë engedélyt adott, hogy a képet oktatási anyagokhoz felhasználják, de több százszor felhasználták úgy is, hogy a Roth család semmit sem tehetett ellene.

2021-ben kaptak egy e-mailt, amiben azt javasolták nekik, hogy adják el a mémet az NFT-nek egy „hat számjegyű összegért”, Roth úgy döntött, hogy eladja a képet. A családnak megmaradt a szerzői joga a kép fölött, és 10 százalékot kapnak minden egyes új eladásért.

GettyImages-1164237177
Fotó: Noam Galai / Getty Images Hungary

Annak ellenére, hogy Zoë látta arcát néhány meglehetősen zavaró képen, elmondása alapján büszke arra, hogy ő lehet a „katasztrófalány”. Több mint huszonhatezer Instagram-követőjével rendszeresen oszt meg pillanatokat utazásairól, a természetről és barátairól: és egy-egy képen még mindig felfedezhető kísérteties mosolya.

Balszerencsés Brian

Balszerencsés Brian évkönyvi fotója ikonikus mém lett. Az évkönyvi képek nem mindenkinek sikerülnek a legjobban, de a legtöbb legalább nem terjed el világszerte.

élkj.png

A képen vigyorgó tini valódi neve Kyle Craven. 2012-ben egyik barátja feltöltötte a róla készült képet Redditre. A kép, amiből a Balszerencsés Brian mém lett, eredetileg egy ohiói 2005-2006-os évkönyvbe készült. Miután megosztotta a fotót lelkes vigyoráról és rikító kockás mellényéről, felkapta az internet 2012-ben.

Gyorsan híres mémmé vált, és az internetezők mulatságos feliratokat adtak hozzá, amelyek különféle szerencsétlen, kínos és tragikus eseményeket írnak le. Sokan úgy írták le a fotót, mint a „nevetséges rossz szerencse” szimbólumát.

A cikk az ajánló után folytatódik

A képet felhasználták már pólókhoz, plüssökhöz, Walmart-termékekhez. Reklámozta a Volkswagent és a McDonald’sot is. Craven elmondása alapján húszezer dollárt keresett csupán 2015 és 2018 között.

2021-ben eladta a képet az NFT-nek harminchatezer dollárért. Eközben apja kereskedelmi építőipari cégét irányítja, és Ohióban, szülővárosában él feleségével és kutyájával.

Instagramján láthatjuk, mivé cseperedett: a ma harmincas éveiben járó férfit már nem lehet felismerni egykori évkönyvfotója alapján, de vigyora a régi maradt, immár egyenes fogakkal.

Képeken 8 nagyon vicces kölyök

És mit keres Pókember a járóka tetején? A gyerekek gyakran vicces helyzetekbe kerülnek.

(Képek forrása: Wikipédia, Getty Images.)

Ezt is szeretjük