Az 5 legjobb mellszívó

Árakkal

Lehet kézi vagy elektromos, egy kismama kelléktárának alapvető darabja a mellszívó. Ismerd meg a legjobbakat!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Míg nagyanyáink a szoptatás után legfeljebb kézzel láthattak neki a maradék tej fáradságos lefejéséhez, ma már a mellszívó a kismama kelléktárának egyik alapvető, kötelező darabja. Az egyszerű, kézzel pumpálható szerkezetektől egészen a dupla fejű elektromos szerkentyűkig mindent megtalálsz a piacon. Ha pedig a bőség zavarában nem tudnád kiválasztani a legkényelmesebbet és a leghatékonyabbat, segítünk dönteni!

Hogyan válassz mellszívót?

A szakemberek szerint csupán az elektromos mellszívók képesek a lehető leghitelesebben imitálni a csecsemő szopási ciklusát, ami percenként ötven és hatvan közötti szívásból és elengedésből áll.

Ha azonban nem termelsz túl sok tejet, és nincs is szükséged nagyobb mennyiségre, akkor bátran választhatsz egy kényelmesebb, kézi mellszívót is. Szükséged lehet egy kis időre, mire belerázódsz ennek a használatába, ha azonban megszokod, halkan és fájdalommentesen fejheted le vele a szopás után melledben maradt tejet, és elkerülheted, hogy kebleid kellemetlenül feszüljenek és begyulladjanak.

Az egyszerű, kézi - Avent Isis

Ha nincs sokkal több tejed a kelleténél, de időnként szoptatás után még marad egy kevés a melledben, akkor az Avent Isis nevű kézi mellszívója tökéletes a számodra. A szerkezethez két, egyenként 125 ml-es anyatejtároló jár, így a lefejt tejet akár el is teheted későbbre. A készlethez újszülötteknek való etetőcumit is mellékeltek, így a poharat tetszés szerint alakíthatod mellszívóvá vagy cumisüveggé. A szerkezet könnyen szétszedhető, így akár cumisüveg-fertőtlenítővel is biztonságosan tisztíthatod.
Ha utazás alatt is anyatejjel szeretnéd etetni gyermeked, anélkül, hogy nyilvánosan kellene szoptatnod, fejd melleidet rendszeresen, hogy kellő mennyiségű tejed termelődjön. Minél gyakrabban használod ugyanis a mellszívót, annál több tejed lesz. Az Avent termékét 14 990 forintért vásárolhatod meg.

Kis mellhez - Chicco Sure-Safe

A kezdeti időszakban kellemetlen lehet a szoptatás, ami irritációt is okozhat. A Chicco Sure-Safe mellszívóját ebben az esetben is bátran alkalmazhatod, de remek megoldást jelenthet akkor is, ha mellbimbóid befelé fordulnak, ezért a pici nem tud rendesen szopni.
A 12 990 forintért beszerezhető mellszívó a tejet a lehető legtermészetesebb módon szívja le, mivel úgy stimulálja a melleidet, ahogy a baba tenné szopás közben. A lekerekített szélű, hullámmintázatú tölcsér és a puha, szilikonos membrán biztosítja, hogy a szerkezet a kisebb cicikhez is tökéletesen és kényelmesen illeszkedjen, valamint gyengéden stimulálja a tej áramlását. Szükség esetén az üveget könnyedén átalakíthatod cumisüveggé is, így a lefejt tejet lefagyasztva, majd később felmelegítve még felhasználhatod.

A tökéletes imitátor - Medela Harmony

A Medela kézi mellszívójával nem csak a maradék tejet fejheted le. A kis szerkezet kétfázisú működésével tökéletesen alkalmas arra, hogy szoptatás nélkül is beindítsa a tej ürülését, így remekül alkalmazhatod akkor, ha akkor is anyatejjel szeretnéd táplálni gyermeked, amikor éppen nem tudod szoptatni. A Medela Harmony mellszívót 12 990 forintért szerezheted be, de nem jár hozzá cumi, így a fejést követően a tejet át kell töltened egy külön cumisüvegbe vagy tárolóedénybe.
Kezdd a fejést a kis karral, szaporább mozdulatokkal, majd a tejbelövellés megindulása után válts a nagyobb szívókarra, és folytasd a pumpálást lassabban. Ez a kézi mellszívó áll a legközelebb a kifinomult elektromos szerkezetekhez, ha felszereltségében nem is olyan sokrétű, mint más gyártók pumpálós szerkezetei.

Ha sok tejed van - Medela Swing

A Medela a kórházi mellszívóktól a legegyszerűbb hordozható készülékekig sokféle mellszívót gyárt. A Swing fantázianévre hallgató termék a két véglet előnyeit ötvözi: egyszerű elektromos szerkezet, amit akár otthon is használhatsz, de a kézi mellszívóknál sokkal nagyobb teljesítményre képes. Használata kényelmes, hiszen nem kell folyamatosan pumpálnod, és tökéletesen imitálja a baba szopásának két szakaszát. Amíg nem indul meg a tej, addig ugyanis sokkal apróbb, de sűrűbb szívásokra van szükség, amit kézzel nehezen tudsz imitálni.
Az automata szerkezet természetesen más árkategória, mint kézi társai, ugyanis 39 990 forintért szerezheted be. Ha azonban a lehető legkényelmesebb megoldást keresed, megéri, hiszen nem kell fáradságos pumpálással töltened az idődet.

Egyszerre kettőt - Medela Mini Electric Plus

A két szívófejes mellszívót akkor válaszd, ha a szoptatás után is bőségesen marad tejed, és a lehető legrövidebb idő alatt szeretnél végezni a fejéssel. Az adapterrel működtethető elektromos szerkezet ára 34 290 forint. Segítségével egyszerre mindkét melledet lefejheted, mérete pedig rendkívül praktikus, így akkor is magaddal viheted, ha utazol valahová. Bár erre az esetre nem árt, ha tartasz egy kézi mellszívót is, ami kisebb helyet foglal.

Ahogy az elektromos mellszívók nagy része, a Medela Electric Plus is a lehető legjobban utánozza a baba szopó reflexét, így fájdalommentesen fejheted le vele a maradék tejet, amit későbbre is eltehetsz.

Ezt is szeretjük