Kész csoda, hogy életben maradt a kicsi: így mutatták ki, milyen kevés tápanyaghoz jutott a méhben
Megszínezték a méhlepényt: fotó!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Csodával határos, hogy a kis Thomas életben maradt, hiszen mint azt egy különleges eljárással kimutatták, alig jutott tápanyaghoz édesanyja méhében.

Balra a színezett placenta, jobbra az anya és a kis Tomy

Az anya, Sammi Edes - 29 - hármas ikreket szült annak ellenére, hogy már a terhesség korai szakaszában kimutatták, harmadik babája nem fejlődik kellő ütemben, és tanácsos lehet egy abortusz, amelynek során őt eltávolítják, a másik két baba viszont marad. A beavatkozást orvosai azért javasolták, mert a másik két babára veszélyt jelenthetett volna, ha a pici esetleg meghal időközben.

Az anyuka a figyelmezető tanácsokat azonban elengedte a füle mellett, bízott benne, hogy kisbabája mégis fejlődni fog. Talán anyai ösztönei súgtak neki, hiszen igaza is lett, május 14-én három kisfiút hozott a világra.

Befestették a placentát

Az orvosok szerint kész csoda, hogy a kis Tomy életben maradt, hiszen alig jutott tápanyaghoz és oxigénhez odabent. Ezt a méhlepény ereinek megszínezésével mutatták be, fent láthatod a színpompás végeredményt.

A hármas ikrek: balra Geoffrey, középen Hunter, jobbra Tomy

A baba két testvérének, Geoffrey-nak és Hunternek jutott a placenta oroszlánrésze, az ő köldökzsinórjukba vezető ereket zölddel és narancssárgával, illetve fehérrel és kékkel színezték meg az orvosok, a kis Tomyét sárgával. Kétségkívül látható, hogy a legkisebb súllyal született baba életben maradására nem volt sok esély. Szerencsére végül mindhárom baba világra jött, igaz, körülbelül két hónappal korábban, mint kellett volna, de ez az ikerterhességek esetében előfordul.

Alvássegítő tippek

Három babával nem lehet egyszerű, de egyet sem könnyű elaltatni: képgalériánk arra ad hasznos tippeket, hogy baba és anya is pihenhessen.

Képek: www.dailymail.co.uk

Ezt is szeretjük