5 jól szellőző babaruha, ami kényelmes, és természetes anyagból készült: magyar dizájnerek tervezték őket

Olyan babaruhákat mutatunk, amiket magyar dizájnerek terveztek, természetes anyagból készültek, és nagyon kényelmesek.

GettyImages-1278765909
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy babaruha legfontosabb ismérvei közé tartozik, hogy kényelmes, jól szellőzik, és természetes anyagból készült, könnyű viselet. Nem meglepő, ha a szülők ezeket keresik a boltokban: mindenki a legjobbat szeretné adni a saját gyerekének, legyen szó közös élményről, tanulásról vagy babaholmikról. Köztudott, hogy a kicsiknek még érzékeny a bőrük, így egyre többen teszik le voksukat a természetes anyagból készült ruhaneműk mellett is, amelyek gyártása nem mellékesen alacsonyabb ökológiai lábnyommal jár.

Sokaknál szempont a babaruha-választásnál, hogy jól szellőzőek legyenek, és kellő kényelmességet, rugalmasságot biztosítsanak a kicsinek élete első szakaszában, amikor rácsodálkozik a világ dolgaira. Természetesen az sem hátrány, ha még strapabíró is, bírja kúszás-mászást. Alább olyan magyar dizájnereket soroltunk fel, akik az összes feltételnek megfelelő ruhaneműket gyártanak a legkisebbek számára.

Zip Zap Go

A Zip Zap Go kitalálója és tervezője, Szász Brigi, a babákkal legalább négy méreten át együtt növő ruhákat valósított meg, amik OEKO-TEX vagy organikus GOTS minősítésű pamutból készült anyagokból állnak.

ruha

Az aranyos ruhácskákat többféle módon is lehet hordani, azon kívül, hogy állítható méretűek, a lábtól lábig cipzáros megoldásnak köszönhetően nagyon praktikusak is. Ebből ered a márka neve is, Zip, minthogy a ruhát kicipzározzuk, Zap, a baba már fel is van öltöztetve, és Go, azaz mehetünk is!

Linini

A Linini kitalálója, Memeti Linda szülei évtizedek óta gyermekruhák gyártásával foglalkoznak, így ő már egészen gyerekkorától kezdve ismerkedhetett a szabászattal, a ruhaanyagok világával, amibe bele is szeretett.

babaruha 1

Már több mint hat éve tervezi a kicsiknek való ruhaneműket kizárólag GOTS minősítésű, organikus anyagokból. Éppen ezért a vidám ruhák nem irritálják a picik finom bőrét, és jól szellőznek.

Milli and Bro

Vigvári Judit a Milli and Bro dizájnere és alapítója. A magyar márka olyan baba- és gyerekruhákat árul, amik természetes anyagokból készültek, a tervező a ruhák kialakításában pedig visszanyúlt a régebbi stílusú darabokhoz is.

babaruha 2

A képen látható romper például 100%-ban lenvászonból készült, de elasztikus vagy sima pamutot is felhasználnak a gyönyörű ruhadarabokhoz. Nemcsak szépek, hanem megfelelő mozgást engednek az izgő-mozgó gyerkőcöknek is, és jó a légáteresztő képességük.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pici and the city

A 2015 óta létező pici and the city márka tervezője Schwertner Janka, aki egyedi pantallókat készít. Ezekre újrahasznosított bőrből szabja ki a dizájnos koptatókat, amik védik a ruhát a súrlódások okozta sérülésektől. Az egyszemélyes manufaktúra csak STANDARD 100 by OEKO-TEX minősítésű anyagokkal dolgozik, akár egyedi megrendelésre is gyárt ruhadarabokat.

babaruha 3

A budapesti üzlettel rendelkező dizájner a kifinomult stílusú ruhákat úgy tervezte, hogy tartós darabok legyenek, némelyeket vidám feliratokkal vagy ötletes rajzokkal látott el. Elérhetőek nála babaváró csomagok is, amikben a pantalló mellé még kis sapka is található.

NATTE

A NATTE magyar tervezői többek között kisbabáknak gyártanak különböző, 100%-os gyapjúból készült kiegészítőket, amiket világszerte szállítanak.

babaruha 5

A képen látható méhsejtmintás, kézzel kötött babasapka méltán prezentálja ruhaneműiket. A több éve működő márkánál a kicsik számára még lábszármelegítőt is lehet kapni.

8 étel, ami tiltólistás a baba számára

Különböző ételek lehetnek veszélyesek a babákra nézve, egyesek enyhe, mások súlyos tüneteket okoznak.

(Cikken belüli képek forrása: Milli and Bro, NATTEpici and the city, LininiZip Zap Go, borítókép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük