5 iskolai logikai feladat, ami sokszor kifog a felnőtteken: neked mennyit sikerül megoldani?

A logikai feladatok nem mindig olyan egyszerűek, mint amennyire elsőre tűnnek.

no-gyerek-feladat-laptop

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A könnyed logikai feladatok megtornáztatják a gyerekek agyát, és olykor még a felnőtteket is gondolkodóba ejthetik. De jóleső érzés néha csak úgy elgondolkozni valamin, aminek nincs tétje, még szórakozhat is az ember közben.

A gyerekek mindenféle új tudásra nagyon fogékonyak, különböző IQ-, kreativitást fejlesztő játékok is léteznek. És miért is ne ülne le az ember velük időnként közösen gondolkozni egy-egy ötletes fejtörőn?

Logikai feladatok

A logikus gondolkozás nagyon sokrétű, ilyenkor az agy különböző ok-okozati kapcsolatokat keres, előhívja a memóriabankból az emlékeket, hogy megtalálja az összefüggéseket. A színes képekkel illusztrált vidám logikai feladatok, amiket alapvetően gyerekeknek szántak az alkotók, időnként még a felnőtteket is megizzaszthatják - derítsd ki, mennyit sikerül eltalálni!

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük