Hasznos tartalmak, kreatív ötletek és egy ajándék, ami az otthoni tanuláshoz is jól jöhet (x)

PR promo Femina 0409 (1)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Véget ért a tavaszi szünet, a kényszerű otthonmaradás viszont továbbra is fennáll. Szeretnétek együtt lenni, de hamar elfogy a türelem? Szeretnétek valamit alkotni, kreatívkodni, de nincsenek ötletek? Erre a helyzetre, a szünetre és az ünnepi készülődéshez is kínál hasznos ötleteket és tartalmakat a Da Vinci Media. Az egész család együtt foglalkozhat valami szórakoztatóval, ami ráadásul értelmes, és az iskola folytatódásakor is nagyon hasznos lehet.

A Da Vinci Media most minden platformon, minden előfizető számára elérhetővé tette tartalmait: április 30-ig korlátozás nélkül érhető el minden nagy szolgáltatónál. A 24 órában sugárzó TV-csatorna kreatív és gondolatébresztő programokat kínál a gyerekeknek, de az esti programblokkban középiskolásoknak és felnőtteknek is, emellett most a Da Vinci Kids alkalmazásukat is térítésmentesen elérhetővé teszik, egészen a tanév végéig.

De milyen tartalmakat kínálnak?

Például minden délben fut a Gasztrobbanás című sorozat, receptekkel és a kapcsolódó tudományos összefüggésekkel. Készüljön akár egy szuper pizza, vagy francia hagymaleves, együtt megtudhatjuk az összetevők, vagy a folyamat hátterét, s a főzés rögtön közös élménnyé válik.

Az egyik első Youtuber, a kóla-mentos kísérletéről ismert Steve Spangler műsora is elérhető a csatornán, Csináld magad okosságok címen. Vele nagyon egyszerűen készíthetünk például lávalámpát a gyerekekkel, de rengeteg más otthoni, együtt könnyen elvégezhető kísérletet is, szerda-csütörtök este 7-től, vagy a csatorna Youtube csatornáján.

A Da Vinci TV-n ez időszakban is elérhetők az általános iskolásoknak szóló sorozatok, úgy, mint a fizikával foglalkozó Tudomány nagyban, a történelem nagy alakjait viccesen bemutató Történelem másképp vagy az emberi szervezet folyamatait, biológiai érdekességeket ismertető Ikerdokik bevetésen. A lényeg, hogy a tévézés vagy online tartalomfogyasztás nem egy egyoldalú, passzív folyamat, hanem aktivitásra ösztönöz, tippeket ad arra, hogyan dobjuk fel az otthon töltött időt.

A Ne dobd ki! például minden reggel és délelőtt az otthoni szemét újra hasznosításához kínál upcycling ötleteket. Egy tárgynak, amire nincs szükség, új funkciót adunk, amitől újra hasznossá válik, vagy kreatív formában része marad a környezetünknek. Minden epizódban bemutatnak egy-egy híres képzőművészt, akitől inspirációt nyerhetnek a szemétből alkotók. Vicces holmikat készíthetünk szatyrokból, pattogó pókot és bólogató kutyát hulladékból, táskadíszt, répatollat, konzervdoboz hangszereket. 

A Felelős Szülők Iskolájával együttműködésben a tanév végéig ajándék Da Vinci Kids alkalmazás előfizetést is nyújt a Da Vinci Media. Az appon keresztül több mint 2500 díjnyertes, tananyag-alapú videó érhető el különféle témákban, a Holdra szállástól kezdve az ókori világ csodáiig, a csokoládé történetétől Amerika felfedezéséig. Letöltéskor most mindenki a tanév végéig szóló előfizetést kap, kuponkód: Tanulas-DaVinci-vel, érvényesítés itt:  davincikidsapp.com/kupon.

A Da Vinci Digitális Szuperhősöket keres: a gyerekek egy videópályázat keretében megmutathatják, hogy birtokában vannak a sikeres digitális élethez szükséges készségeknek, és digitális szuperképességüket egy jó cél érdekében használják. A pályázati kiírás itt található.

Érdemes tehát a Da Vinci TV-re kapcsolni, ha értelmes időtöltést szeretnénk a gyerekeknek és inspiráló ötleteket a családnak.

Ezt is szeretjük