Ki vigasztalja meg a gyerekeket? Válás és gyász a családban
A válás és egy közeli hozzátartozó elvesztése nagyon megrázza a gyerekeket. Így segíthetsz!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vajon mit élnek át a gyerekek, amikor szüleik válnak, vagy amikor elvesztik egy közeli családtagjukat? Mire van szükségük ezekben a nehéz időkben? És ki vigasztalja meg őket, ha a szülők saját fájdalmukban, dühükben nem tudnak feléjük fordulni?

Súlyos veszteség idején a gyerekek legtöbbször nem tudják megfogalmazni, min mennek keresztül. Az európai kultúrában ráadásul a halál és a gyász témája tabu, nemhogy beszélni nem lehet róla, még gondolni sem nagyon merünk rá.

Sokszor felnőttként is nehéz tisztában lenni az érzésekkel, arról pedig egy felnőttnek általában fogalma sincs, hogy a gyermekekben mi megy végbe. Így a hiány meggyászolásában - ha egyáltalán megtörténik - a kicsik általában magukra maradnak, és ez a magány és elhagyatottság felnőtt életükre is kihat.

Könyv és előadás a témában

Singer Magdolna 2015. október 16-án megjelenő könyvében egy rejtett világba vezet, megosztja azokat a történeteket, amelyeket gyerekek és felnőttek meséltek neki fiatalon átélt veszteségeikről, hogy segítsen megérteni, mit éreznek és észlelnek a gyermekek válás és halotti gyász idején, és hogyan vigasztalhatóak, támogathatóak életük e nehéz szakaszában.

Hallgasd meg Singer Magdolna előadását a Thália Színházban! 
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2016. október 22. 18 óra 
Helyszín: Thália Színház, Mikroszkóp színpad  
        
Bővebb információ: www.femina.hu/feminaklub         

- A megfordíthatatlan veszteség túlélése maga lelki eredmény, de másként van ez a megküzdeni némiképp már tudó felnőttel, mint a sok szempontból kiszolgáltatott, érzelmileg bizonyosan függő gyermekeinkkel - mondta el nekünk dr. Bagdy Emőke, a pszichológia professzora a most megjelenő könyvről. - Jelentős, fontos könyv Singer Magdolna vigasz-tankönyve, amely egyszerre felfed, szembesít, tanít.

Singer Magdolna: Ki vigasztalja meg a gyerekeket? Válás és gyász a családban című könyve

- A felelősség és a szeretet ébresztő csengője ez a könyv. Értsük meg a gyermek veszteségeit és tanuljuk meg gyámolítani, érteni, átérezni és megfelelően viszonyulni a sebzett lélekhez! Ne feledjük, ez lesz a gyermek mintája, ahogyan majd ezt teszi ő is saját gyermekével! - írta dr. Bagdy Emőke, a pszichológia professzora a könyvről.

Kiadja a HVG Könyvek.
Ára: 3500 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Segít, hogy szembesüljünk azzal, amit a többségünk elkerül: a gyásszal. Minden példa eleven tanító erő, hogyan hat ránk a veszteség, mit mozdít meg gyermekeink lelkében, hogyan szakítja fel a genuin spirituális szükséglet lezárt, talán addig ki sem nyitott világát. Miképp változtatja meg a gondolkodást, és hogyan vezet rá arra, hogy az életnek magasabb célja, rendeltetése van.

Singer Magdolna író, újságíró, gyásztanácsadó, mentálhigiénés szakember, a Napfogyatkozás Egyesület elnöke, a gyász hazai szakértője. Eddig megjelent 15 könyve az emberi sors elkerülhetetlen veszteségeit járja körül. Az írás mellett gyászcsoportvezetőket képez ki, válást feldolgozó csoportokat vezet, valamint egyénileg segíti a veszteséget elszenvedett személyeket. Mestere, Polcz Alaine szellemi útját igyekszik követni.

Ezt is szeretjük