Egyetlen dolog, ami rengeteget segít, ha egyedül maradtál
Hasznos tanácsot találsz a cikkben, amit minden barátnődnek is el akarsz majd mondani. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szakítás, válás utáni időszak minden nőnek nehéz, még akkor is, ha ő volt a szakítást kezdeményező fél. Különösen pedig akkor nehéz, ha gyerekek, pláne fogyatékos gyerek vagy gyerekek neveléséről kell javarészt egyedül gondoskodni az anyának.

Azonnali segítség a fogyatékkal élők családjának

Nemzetközi vizsgálatokra épülő szakértői becslések szerint a lakosság átlagosan 10%-a él valamilyen fogyatékossággal, ami hazánkban körülbelül 1 millió érintettet jelent. Ez a szám nagyon magas, ráadásul sok esetben egy fogyatékkal élő családtag nagyon megterheli a családot, nemcsak lelkileg, hiszen mindenkit felkészületlenül ér egy ilyen baba születése, hanem anyagilag is sok kihívás elé állítja a kereső családtagokat.

Ilyen körülmények mellett nagy szükség van egy családterápiára, ahol a szülők megtanulhatják elfogadni az adott élethelyzetet, és segítséget kaphatnak a speciális nevelési igényű gyerekek kezelésére, tanítására, integrációjára.

Egy terápia azonban alapesetben kifejezetten drága dolog, ezért sok érintett család nem is számol ezzel a lehetőséggel. Holott van egy alapítvány, ami pont az ilyen helyzetben lévő családoknak, pároknak szeretne segíteni. Ők a KézenFogva Alapítvány, akik az átlag terápiás árak töredékéért képesek segítséget nyújtani, hogy a lelki terhek súlyát csökkenteni tudják, és hogy stabil körülményeket teremtő életvezetési módszereket tanulhassanak a hozzájuk fordulók.

Milyen esetben érdemes a KézenFogva Alapítványhoz fordulni?

  • Ha fogyatékos gyermeket fogad örökbe a család.
  • Ha a különböző életciklusokban elakadás történik, például a fogyatékossággal való szembesülés, diagnózisközlés traumája, óvodai, iskolai elhelyezés dilemmái, fiatal felnőtt fogyatékos családtaggal kapcsolatos problémák, felnőtt fogyatékos családtag életének rendezésével kapcsolatos problémák idején.
  • Ha fogyatékos és ép gyermekek együttnevelésének kihívásaival kell valakinek szembenéznie.
  • Ha nevelési nehézségek jelentkeznek a gyerekkel kapcsolatban.
Ezt is szeretjük