Az ultrahangon tudta meg a 20 éves nő, hogy két méhe és két hüvelye van: az uterus didelphys a világon 70 nőt érint
Paige hosszú ideig rendszertelenül menstruált, ezért úgy döntött, kivizsgáltatja magát.

cover-ok
beauty and style
Top olvasott cikkek

A philadelphiai Paige DeAngelo 18 évesen, az első nőgyógyászati vizsgálata során szembesült azzal, hogy két méhe, két méhnyaka és két hüvelye van.

A fiatal, húszéves nő hosszú ideig rendszertelenül menstruált, volt, hogy kéthetente megjött a menzesze, volt hogy kéthavonta, ezért úgy döntött, kivizsgáltatja magát. Arra talán ő sem gondolt, hogy a nőgyógyász közli vele: két méhe és két hüvelye van. 

Hogyan alakul ki az uterus didelphyse, azaz a kétméhűség?

A lány állapota már önmagában szokatlan, a világon mindössze ilyen hetven esetről tudnak. Ám az talán még ritkább jelenség, amiben Paige találta magát: mivel szaporítószervei egymástól teljesen függetlenül funkcionálnak, mindkét méhében képes lenne kihordani egy babát - írja a Mirror. 

tk3s swns two vaginas 001
Fotó: Paige DeAngelo/ SWNS.COM / Northfoto

A szakzsargon uterus didelphyse-nek és vagina duplexnek nevezi a kétméhűséget, valamint azt, ha valakinek két hüvelye van. Az embriónál a nyolcadik héten fejlődik ki a kromoszomális összetétel függvényében a hereszövet, ennek hiányában az ivarmirigy petefészekszövetté alakul. A fiúmagzatokban a Wolff-cső, míg a lánymagzatokban a Müller-csövek alakulnak ki, amelyekből a belső nemi szervek fejlődnek tovább. A Müller-csövek egymás felé eső fala összeolvad, és közös üregük lesz a méh.

Amennyiben a Müller-csövek csak részlegesen, vagy egyáltalán nem olvadnak össze, fejlődési rendellenességek alakulhatnak ki: ilyen a kétméhűség is, amelynek következménye lehet a méhen kívüli terhesség, vetélés vagy koraszülés.

Uterus didelphys ultrahangon.
Uterus didelphys ultrahangon.
Fotó: Wikipedia

Ilyen a szex két hüvellyel

Paige azóta a TikTokon is befutott, ahol kendőzetlen őszinteséggel válaszol a legkényesebb kérdésekre is, mint például arra, hogy a két vaginája kívülről is látható-e, vagy hogy hogyan tud szexuális életet élni.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Sokan azt hiszik, hogy kívülről két hüvelybemenetel található, pedig ez nincs így, hiszen akkor nem 18 éves koromban tudtam volna meg, hogy ilyen egyáltalán létezhet. Mindkét oldal ugyanakkora, mint egy normál vagina. Jelenleg van párkapcsolatom, a szexuális életem is rendben van - árulta el Paige, aki immár 305 ezer követővel rendelkezik TikTok-csatornáján.

tk3s swns two vaginas 003
Fotó: Paige DeAngelo/ SWNS.COM / Northfoto

Paige szabálytalan menstruációját fogamzásgátlóval tudja szabályozni, ám eljön az az idő, amikor ő is szeretne kisbabát.

- Szívszorító volt hallani az orvostól annak idején, hogy a dupla méhűség mit okozhat az életemben, hiszen olyan jövőről álmodtam, amelyben családom, gyerekeim vannak. Olyan Facebook-csoport tagja vagyok, akik hasonló problémákkal küzdenek, mint én. Támogatjuk, segítjük és biztatjuk egymást. Sokuknak öt vetélés után sikerült kihordaniuk és megszülniük egy egészséges gyermeket. Számomra a pohár félig tele van - idézte szavait a Mirror.

A baba, aki kétszer született meg: az anyával el akarták vetetni a gyereket

A texasi Lewisville-ből származó kislány, Lynlee Hope Boemer nemrég ünnepelte négyéves születésnapját, holott az orvosok szerint kész csoda, hogy a terhesség során és a szülést követően életben maradt.

Borító- és ajánlóképek: Northfoto

Ezt is szeretjük