Így látja egy újszülött a világot: képeken illusztrálva nézheted meg a látás fejlődését
Láss egy bébi szemével! Vajon mennyit lát egy játék babából?

Dia

	Így lát egy újszülött	Az újszülöttek csak formákat, fényt és mozgást érzékelnek, a színek változatosságát még nem. Ekkor még nem tudnak egy dologra fókuszálni a szemükkel, ami pedig a távolságot illeti, 20-40 centiméterre látnak el.

Így lát egy újszülött

Az újszülöttek csak formákat, fényt és mozgást érzékelnek, a színek változatosságát még nem. Ekkor még nem tudnak egy dologra fókuszálni a szemükkel, ami pedig a távolságot illeti, 20-40 centiméterre látnak el.

Fotó: www.lindam.com

Dia

	Így lát egy egy hónapos baba	Egy hónapos korban a baba elkezdi aktívabban használni a szemeit, próbál fókuszálni, és ez nagyjából három hónapos korára sikerül is neki. Ekkorra a baba optimális esetben tudja a szemével követni a látóterében mozgatott játékot. Színek tekintetében a hasonló árnyalatok ekkor még egyformának tűnnek számára, ezért tetszik neki jobban az a játék, ami kontrasztos színű.

Így lát egy egy hónapos baba

Egy hónapos korban a baba elkezdi aktívabban használni a szemeit, próbál fókuszálni, és ez nagyjából három hónapos korára sikerül is neki. Ekkorra a baba optimális esetben tudja a szemével követni a látóterében mozgatott játékot. Színek tekintetében a hasonló árnyalatok ekkor még egyformának tűnnek számára, ezért tetszik neki jobban az a játék, ami kontrasztos színű.

Fotó: www.lindam.com

Dia

	Így lát egy két hónapos baba	Két hónapos korra a baba képessé válik különbséget tenni a színek között, és egyre élesedik számára a kép. Szemei mozgását ekkor már ügyesen koordinálja. A látásban segíti, ha a háttér és a figyelt tárgy színe elüt egymástól. Ekkor már észrevehető, hogy figyeli a közeli arcokat, ami annak tudható be, hogy a haj és az arcbőr is különböző színűek, amit érdekesnek lát.

Így lát egy két hónapos baba

Két hónapos korra a baba képessé válik különbséget tenni a színek között, és egyre élesedik számára a kép. Szemei mozgását ekkor már ügyesen koordinálja. A látásban segíti, ha a háttér és a figyelt tárgy színe elüt egymástól. Ekkor már észrevehető, hogy figyeli a közeli arcokat, ami annak tudható be, hogy a haj és az arcbőr is különböző színűek, amit érdekesnek lát.

Fotó: www.lindam.com

Dia

	Így lát egy négy hónapos baba	Ebben az életkorban a baba látása nagyot fejlődik. Képessé válik távolabbra is ellátni, és megkülönböztetni, hogy egy tárgy mennyire van közel vagy távol hozzá képest.

Így lát egy négy hónapos baba

Ebben az életkorban a baba látása nagyot fejlődik. Képessé válik távolabbra is ellátni, és megkülönböztetni, hogy egy tárgy mennyire van közel vagy távol hozzá képest.

Fotó: www.lindam.com

Dia

	Így lát egy öt-hat hónapos baba	Ahogy a baba motoros képességei fejlődnek, és kezdi felfedezni a világot a kezeivel is, a tárgyakat kézbe véve közelebbről is tudja tanulmányozni, nézegetni azokat.

Így lát egy öt-hat hónapos baba

Ahogy a baba motoros képességei fejlődnek, és kezdi felfedezni a világot a kezeivel is, a tárgyakat kézbe véve közelebbről is tudja tanulmányozni, nézegetni azokat.

Fotó: www.lindam.com

Dia

	Így lát egy nyolc hónapos baba	A nyolcadik hónapban a baba egészen tisztán látja már a környezetét, szinte olyan a látása, mint egy felnőtté. Bár lát távolabbra is, a közeli kép tisztább. Már felismeri a szobában lévő embereket, és lát olyan apró dolgokat is, mint egy morzsa. Itt kissé lelassul a látásfejlődés, és pár év alatt válik valóban olyanná, mint a felnőtteké.

Így lát egy nyolc hónapos baba

A nyolcadik hónapban a baba egészen tisztán látja már a környezetét, szinte olyan a látása, mint egy felnőtté. Bár lát távolabbra is, a közeli kép tisztább. Már felismeri a szobában lévő embereket, és lát olyan apró dolgokat is, mint egy morzsa. Itt kissé lelassul a látásfejlődés, és pár év alatt válik valóban olyanná, mint a felnőtteké.

Fotó: www.lindam.com
Ezt is szeretjük
Szerző: Kovács Gabriella
Fotó: