Így aszalj gyümölcsöt későbbre: jobb, mint egy szelet csoki

Az aszalt gyümölcsöt magában is eheted, de akár sütikbe vagy zabpehelybe is apríthatod.

Dia


                        	Aszalt körte 
                        	Különlegesség, ráadásul remek rostforrás még aszalva is, és emésztéssegítő hatása is van.
                        	Így készítsd:
                        	A főtt, hámozott körtét szeleteld fel vastagabb szeletekre, a magját szedd, de ne vájd ki, és sütőrácson tedd a alacsony hőmérsékletre előmelegített sütőbe addig, míg zsugorodni kezdenek. Szedd őket szárítórácsra vagy sütőpapírral fedett tálcára, és másnap ismételd meg a műveletet. A rácsra vagy tálcára visszahelyezve tedd félre száraz helyre, tüllel védd a rovaroktól. Jó, ha még kap egy kicsit az utolsó őszi napsugarakból, mert úgy szebb színe lesz.

Aszalt körte

Különlegesség, ráadásul remek rostforrás még aszalva is, és emésztéssegítő hatása is van.

Így készítsd:

A főtt, hámozott körtét szeleteld fel vastagabb szeletekre, a magját szedd, de ne vájd ki, és sütőrácson tedd a alacsony hőmérsékletre előmelegített sütőbe addig, míg zsugorodni kezdenek. Szedd őket szárítórácsra vagy sütőpapírral fedett tálcára, és másnap ismételd meg a műveletet. A rácsra vagy tálcára visszahelyezve tedd félre száraz helyre, tüllel védd a rovaroktól. Jó, ha még kap egy kicsit az utolsó őszi napsugarakból, mert úgy szebb színe lesz.

Dia


                        	Aszalt alma 
                        	Ínycsiklandó az aszalt alma, ráadásul magas az ásványianyag- és a C-vitamin-tartalma.
                        	Így készítsd:
                        	Vágd vékony szeletekre a megmosott almát, a magját piszkáld ki, vagy ha óvatos vagy, ki is vájhatod. Tedd sütőrácsra a szeleteket, és enyhén előmelegített sütőben addig aszald őket, amíg össze nem zsugorodnak és meg nem sötétednek. Egyet meg is kóstolhatsz próbaképpen. Ha kész, tedd ki száraz helyre egy tálcára, hogy tovább száradhasson, de takard le tüllel, hogy ne lepjék el a rovarok.

Aszalt alma

Ínycsiklandó az aszalt alma, ráadásul magas az ásványianyag- és a C-vitamin-tartalma.

Így készítsd:

Vágd vékony szeletekre a megmosott almát, a magját piszkáld ki, vagy ha óvatos vagy, ki is vájhatod. Tedd sütőrácsra a szeleteket, és enyhén előmelegített sütőben addig aszald őket, amíg össze nem zsugorodnak és meg nem sötétednek. Egyet meg is kóstolhatsz próbaképpen. Ha kész, tedd ki száraz helyre egy tálcára, hogy tovább száradhasson, de takard le tüllel, hogy ne lepjék el a rovarok.

Dia


                        	Aszalt szilva
                        	Az aszalt szilva gyógyír lehet a székrekedésre, emésztéssegítő és antioxidáns.
                        	Így készítsd:
                        	Sérülésmentes szilvából csináld, és semmiképp se mosd meg, csak törölgesd meg, mielőtt aszalni kezded. A nagyobb szemű felezve, a kicsi egészben aszalható. Alacsony hőmérsékletre felfűtött sütőben, sütőrácsra téve aszald addig, amíg össze nem zsugorodik, és meg nem ráncosodik a felülete. Párszor, a a darabokat mindig átforgatva naponta tedd be a szilvát a sütőbe, amíg végül megnyomva már nem ereszt levet. Közben tálcán terítsd szét, tüllel takard le a rovarok ellen.

Aszalt szilva

Az aszalt szilva gyógyír lehet a székrekedésre, emésztéssegítő és antioxidáns.

Így készítsd:

Sérülésmentes szilvából csináld, és semmiképp se mosd meg, csak törölgesd meg, mielőtt aszalni kezded. A nagyobb szemű felezve, a kicsi egészben aszalható. Alacsony hőmérsékletre felfűtött sütőben, sütőrácsra téve aszald addig, amíg össze nem zsugorodik, és meg nem ráncosodik a felülete. Párszor, a a darabokat mindig átforgatva naponta tedd be a szilvát a sütőbe, amíg végül megnyomva már nem ereszt levet. Közben tálcán terítsd szét, tüllel takard le a rovarok ellen.

Ezt is szeretjük
Fotó: