Hogy néz ki a serke? Így ismerd fel gyorsan a fejtetvességet
A közösségbe járó gyerekek esetében, de akár a zsúfolt buszon utazóknál is előfordulhat.

nagykep?cikkid=162781&kep=fesul-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még ma is nagyon sokan szégyenkeznek miatta, pedig a tájékozott emberek tudhatják, a fejtetű nem a tisztaság hiányának jele, és nem csupán azokat érinti, akik rossz higiéniás körülmények közt élnek. A fejtetvességet bárki bárhol összeszedheti: akár a gyerek, aki közösségbe jár, akár a felnőtt, aki tömegközlekedéssel utazik, beáll egy tömött liftbe vagy zsúfolt helyeken fordul meg.

Szerencsére a fejtetvesség nem feltétlenül jelent egyet a hajkorona megkurtításával, hiszen ha idejében kezelésbe veszi az ember a fejét, vagy éppen a gyerekét, speciális fésű és sampon segítségével, amelyek a patikákban beszerezhetők, megszüntetheti a problémát. Fontos az ágy, a lakás alapos kitakarítása a művelet után.

Hogy néz ki a serke?

A következő képen azt láthatod, hogy néz ki a serke. A serke a tetű petéje, ebből kelnek ki az új egyedek, a tokok azonban a hajszálon maradnak. Mind a még ki nem kelt serkék, mind az üres tok felismerése után érdemes mielőbb beszerezni a sampont, és felnőttként otthon maradni, elkülönülni, a gyereket mindaddig távol tartani társaitól, amíg a probléma meg nem szűnik, máskülönben könnyűszerrel átadható a fejtetvesség másoknak. Kattints ide, és olvass a fejtetvességről bővebben!

Fotó forrása: stop-klopam.ru

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük