Milyen társasjátékot játszottatok legtöbbször gyerekként? Itt biztos megtalálod, és játszhatsz is
Hétvégétől látogatható a nagy társasjáték-kiállítás, de még négy kiváló programlehetőséget mutatunk.

tarsasjatek
beauty and style
Top olvasott cikkek

Malom? Gazdálkodj okosan? Netán a Catan? Neked melyik volt a kedvenc társasjátékod gyerekként? És most? Igazán különleges családi élményben lehet részetek majd a társasjáték-kiállításon, ahol régi és új táblajátékoktól kezdve a kártyajátékokig mindent megtaláltok.

Olyan érdekességeket tudhattok meg a társasokkal kapcsolatban, melyekről eddig biztos nem hallottatok. Azt tudtad például, hogy a malom ábrája a barlangrajzokig vezethető vissza? Érdemes most szombaton menni, mivel ekkor interaktív lesz a kiállítás, és nemcsak nézni szabad a játékokat!

Kiállítás a társasjátékokról

Kiscelli Múzeum: április 29-ig látogatható

A társasjátékozás napjainkban virágkorát éli. A kiállításon bebarangolhatjátok a társasjátékok világát az Országos Kaszinótól a szabadulószobákig, a malomtól a propagandajátékokon át a Catanig. Vigyázat, interaktív!

Bővebb információk a programról itt!

Tavaszi PagonyFeszt

Petőfi Irodalmi Múzeum: március 3., 10-14 óra között

Itt az első idei PagonyFeszt, most is változatos, izgalmas programokkal. A Budapest Bábszínház elhozza Pipp és Polli kalandjait, lesz Ringató, diavetítés egész nap a Diafilmgyártó jóvoltából, zenés, boszorkányosan jó felolvasószínház, és mesés játékkal újra bemutatkozik Berg Judit tízéves Cipelő cicák sorozata.

Femina 9 het Tavaszi Pagonyfeszt

Egy mesés állatbemutatón megtudhatjátok, mit kell tenni, ha vadon élő állatot mentenétek, ráadásul bolygóközi kalandokkal is megismerkedhettek egy színházi játékban. Szuper kézműves foglalkozásokkal, játékokkal, Brio favonatokkal, társasjátékozással és meglepetésekkel várnak mindenkit.

Bővebb információk a programról itt!

Pipp és Polli

Budapest Bábszínház: március 4., 10:30 órától

A mesék egy kisegér és egy nyuszi barátságáról szólnak, olyan egyszerűen, ahogy az a legkisebbek számára is átélhető. Fontos első élményekről szóló történeteket válogattak az előadásba: a kedvenc alvós játék elvesztése és megtalálása, a pelenkáról való leszokás boldogsága, vita egy játék miatt és kibékülés, szörnyként való ijesztgetés és vidám lelepleződés.

Bővebb információk a programról itt!

Mozart-nap: Varázsóra 

Zeneakadémia: március 4., 16:00 órától

Március 4-én, vasárnap délelőtt fél 11-től este 10-ig kizárólag Mozart hangjai töltik meg a Zeneakadémia két koncerttermét. Kiváló szólisták, remek kamaraegyüttesek és zenekarok társaságában merülhettek el Mozart rejtélyes világában, felfoghatatlan zsenijének közelében. Kilenc koncert, és a nap végére senki sem lesz azonos korábbi önmagával. A gyerekeknek szóló program 16 órakor kezdődik Simon Izabella vezetésével.

Bővebb információk a programról itt!

A cikk az ajánló után folytatódik

Magyar Ízek Tavaszi Vására

Várkert Bazár: március 3-4., 10-18:00 óra között

A tavasz első napjait a legfrissebb hazai kistermelői finomságokkal köszönti a Magyar Ízek Vására, melynek központjában a húsvétra készülve a legkülönfélébb sonkák és sertéshústermékek állnak. Az esemény két napja alatt folyamatos kóstolók, gyermekelőadások, autentikus zenei programok és gasztronómiai bemutatók várják a családokat. Lesznek gólyalábasok, bábszínházi programok, zenés-táncos műsorok és Ringató is.

Bővebb információk a programról itt!

Ezt is szeretjük