Ilyen volt a húsvét nagyanyáink korában – Hétvégén a gyerek is megismerheti a legjobb programokon

Hétvégére besűrűsödnek a programok! Húsvétot és tavaszt is ünnepelhettek hagyományos, és akár ingyenes programokon.

Femina 13 het Hollokoi husvet

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ki mondta, hogy a nagyvárosiak nem tarthatnak hagyományos húsvétot? Bár egy pici utazásba kerül, Hollókő vagy a szentendrei Skanzen pazar, tradicionális húsvéti élményt nyújt, amit érdemes a gyerekekkel megismertetni, milyen volt régen, amikor a fiúk vödörrel locsolkodtak, a lányok pedig hatalmas szoknyákban, sikítva szaladtak előlük, majd hímes tojással jutalmazták a locsolókat.

Ha kisebb kiruccanásra sincs lehetőség, a főváros akkor is tartogat számos szuper, húsvéti élményt a családosok számára. Az Akvárium teraszán például már hétvégén elkezdődnek a tavaszi gyerekprogramok, és ingyenes Kovácsovics Fruzsina-koncert is lesz.

Sőt, a legjobb hagyományos húsvéti programok ingyenesek lesznek mindenki számára a PONT Fesztiválon.

Ingyenes! Húsvéti PONT Fesztivál

Budapest, Várkert Bazár: március 31 - április 2., 10-18 óra között

Színes családi programokkal, hagyományőrző foglalkozásokkal, koncertekkel, kiállításokkal, mesterségbemutatóval és gyermekprogramokkal vár a Várkert Bazár 2018. március 31. és április 2. között. Lesz hímestojás-kiállítás, horvátmézeskalács-készítés, hagyományos tojásfestés, hórihorgas gólyalábasok és világjáró marionettek, kézműves vásár, valamint street food. A gyerekeket kézműves foglalkozások, festhető óriástojások, népzenei és mesekoncertek várják. Szombaton a Rutkai Bori Banda, vasárnap a Klárisok zenekar ad ingyenes koncertet!

Bővebb információk itt!

Akvárium Tavasz Terasz

Budapest, Akvárium Klub: április 1-22., 11 órától

Napsütés, rügyező fák és virágillat a levegőben, finom koktélok a szabadban – ki ne vágyna már a tavaszra így a tél vége felé? Majd' 40 koncert vár benneteket, közel egy hónapon át a klub előtti teraszon. Hétvégenként a kicsiké a főszerep, minden vasárnap 11 órától a legnépszerűbb előadók várják a gyerkőcöket. A nyitónapon, április 1-jén 11 órakor Kovácsovics Fruzsina ad koncertet.

Bővebb információk itt!

Húsvéti Nyuszikeresés

Magyar Vasúttörténeti Park: április 2., 10-18 óra között

A Vasúttörténeti Park április 2-án, hétfőn nyitja meg kapuit. A szezon a húsvéti tojásvadászok kedvenc eseményével, a Húsvéti Nyuszikereséssel indul, ahol a számtalan kézműves-, és hagyományőrző program mellett koncert és bábelőadás vár majd benneteket. Lehetőség lesz tojást festeni, nemezelni, gyertyát önteni, vagy megfonni a húsvéti kosarat is. A nap során koncertet ad a Katáng. Lesz Húsvéti Nyuszikereső játék, aki az összes eldugott tapsifüles rejtekhelyét felleli, és begyűjti az összes pecsétet, az részt vehet az ajándéksorsoláson.

Bővebb információk itt!

Hollókői Húsvéti Fesztivál

Hollókő, Ófalu: március 31 - április 2., 12-17 óra között

Hollókőn ezeken a napokon megtalálható mindaz, ami a magyar ünnepet jellemzi: hímes tojás, magyar sonka, locsolóversek, sokszoknyás, vízsugár elől visítva menekülő lányok és színes forgatag. Kóstolót kaphattok a környék legjobb palóc gasztronómiájából, kiváló borokból és pálinkákból, a kicsiket gyermekprogramok, a nagyokat nép- és világzenei koncertek várják.

Bővebb információk itt!

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Tavaszköszöntő Húsvét a Skanzenben

Szabadtéri Néprajzi Múzeum: április 1-2., 9-18 óra között

A Skanzen szezonnyitó rendezvényén bemutatják és újra élhetővé teszik a húsvéti ünnepkör legfontosabb szokásait. Autentikus környezetben tárulnak fel az egykori falusi világ húsvéti szokásai, és aki kedvet érez, részt vehet a táncokban, tojásfestésben, húsvéti játékokban. A központi téma idén a fa lesz, annak különböző népi jelentéstartalmaival, mint az életfa vagy a keresztfa.

Bővebb információk itt!

Ibolya Nap és Húsvét a kastélyban

Gödöllői Királyi Kastély: április 1-2., 10-18 óra között

Április 1-jén 10 órakor Erzsébet királyné köszönti a vendégeket, majd igazi királyi fogadtatásban részesülhetnek az érdeklődők, hiszen a királyné cercle-t tart a kastély Dísztermében. Ezt követően megnézhetitek a Majorka színház előadásában A malacon nyert királylány című darabot, egy előadás keretén belül tudhattok meg többet az Ibolyáról és a királyi udvarban betöltött szerepéről, ezután pedig Nyári Detti mesél a Szegény emberről és a rókáról. A kastély Pálmaházában egy igazi illattúrán lehet részt venni.

Húsvéthétfőn színes, hagyományőrző programok várnak benneteket. Lesz kézműves foglalkozás, interaktív játék, társasjáték-bemutató, tánctanítás, arcfestés, tojásfestés, hímestojás-kapirgáló, húsvéti kisállatsimogató, csupa csoda vándorjátszótér, és ott lesz az ország legnagyobb kézműves körhintája.

Bővebb információk itt!

Ezt is szeretjük