Ilyen volt a húsvét nagyanyáink korában – Hétvégén a gyerek is megismerheti a legjobb programokon
Hétvégére besűrűsödnek a programok! Húsvétot és tavaszt is ünnepelhettek hagyományos, és akár ingyenes programokon.

Femina 13 het Hollokoi husvet
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ki mondta, hogy a nagyvárosiak nem tarthatnak hagyományos húsvétot? Bár egy pici utazásba kerül, Hollókő vagy a szentendrei Skanzen pazar, tradicionális húsvéti élményt nyújt, amit érdemes a gyerekekkel megismertetni, milyen volt régen, amikor a fiúk vödörrel locsolkodtak, a lányok pedig hatalmas szoknyákban, sikítva szaladtak előlük, majd hímes tojással jutalmazták a locsolókat.

Ha kisebb kiruccanásra sincs lehetőség, a főváros akkor is tartogat számos szuper, húsvéti élményt a családosok számára. Az Akvárium teraszán például már hétvégén elkezdődnek a tavaszi gyerekprogramok, és ingyenes Kovácsovics Fruzsina-koncert is lesz.

Sőt, a legjobb hagyományos húsvéti programok ingyenesek lesznek mindenki számára a PONT Fesztiválon.

Ingyenes! Húsvéti PONT Fesztivál

Budapest, Várkert Bazár: március 31 - április 2., 10-18 óra között

Színes családi programokkal, hagyományőrző foglalkozásokkal, koncertekkel, kiállításokkal, mesterségbemutatóval és gyermekprogramokkal vár a Várkert Bazár 2018. március 31. és április 2. között. Lesz hímestojás-kiállítás, horvátmézeskalács-készítés, hagyományos tojásfestés, hórihorgas gólyalábasok és világjáró marionettek, kézműves vásár, valamint street food. A gyerekeket kézműves foglalkozások, festhető óriástojások, népzenei és mesekoncertek várják. Szombaton a Rutkai Bori Banda, vasárnap a Klárisok zenekar ad ingyenes koncertet!

Bővebb információk itt!

Akvárium Tavasz Terasz

Budapest, Akvárium Klub: április 1-22., 11 órától

Napsütés, rügyező fák és virágillat a levegőben, finom koktélok a szabadban – ki ne vágyna már a tavaszra így a tél vége felé? Majd' 40 koncert vár benneteket, közel egy hónapon át a klub előtti teraszon. Hétvégenként a kicsiké a főszerep, minden vasárnap 11 órától a legnépszerűbb előadók várják a gyerkőcöket. A nyitónapon, április 1-jén 11 órakor Kovácsovics Fruzsina ad koncertet.

Bővebb információk itt!

Húsvéti Nyuszikeresés

Magyar Vasúttörténeti Park: április 2., 10-18 óra között

A Vasúttörténeti Park április 2-án, hétfőn nyitja meg kapuit. A szezon a húsvéti tojásvadászok kedvenc eseményével, a Húsvéti Nyuszikereséssel indul, ahol a számtalan kézműves-, és hagyományőrző program mellett koncert és bábelőadás vár majd benneteket. Lehetőség lesz tojást festeni, nemezelni, gyertyát önteni, vagy megfonni a húsvéti kosarat is. A nap során koncertet ad a Katáng. Lesz Húsvéti Nyuszikereső játék, aki az összes eldugott tapsifüles rejtekhelyét felleli, és begyűjti az összes pecsétet, az részt vehet az ajándéksorsoláson.

Bővebb információk itt!

Hollókői Húsvéti Fesztivál

Hollókő, Ófalu: március 31 - április 2., 12-17 óra között

Hollókőn ezeken a napokon megtalálható mindaz, ami a magyar ünnepet jellemzi: hímes tojás, magyar sonka, locsolóversek, sokszoknyás, vízsugár elől visítva menekülő lányok és színes forgatag. Kóstolót kaphattok a környék legjobb palóc gasztronómiájából, kiváló borokból és pálinkákból, a kicsiket gyermekprogramok, a nagyokat nép- és világzenei koncertek várják.

Bővebb információk itt!

A cikk az ajánló után folytatódik

Tavaszköszöntő Húsvét a Skanzenben

Szabadtéri Néprajzi Múzeum: április 1-2., 9-18 óra között

A Skanzen szezonnyitó rendezvényén bemutatják és újra élhetővé teszik a húsvéti ünnepkör legfontosabb szokásait. Autentikus környezetben tárulnak fel az egykori falusi világ húsvéti szokásai, és aki kedvet érez, részt vehet a táncokban, tojásfestésben, húsvéti játékokban. A központi téma idén a fa lesz, annak különböző népi jelentéstartalmaival, mint az életfa vagy a keresztfa.

Bővebb információk itt!

Ibolya Nap és Húsvét a kastélyban

Gödöllői Királyi Kastély: április 1-2., 10-18 óra között

Április 1-jén 10 órakor Erzsébet királyné köszönti a vendégeket, majd igazi királyi fogadtatásban részesülhetnek az érdeklődők, hiszen a királyné cercle-t tart a kastély Dísztermében. Ezt követően megnézhetitek a Majorka színház előadásában A malacon nyert királylány című darabot, egy előadás keretén belül tudhattok meg többet az Ibolyáról és a királyi udvarban betöltött szerepéről, ezután pedig Nyári Detti mesél a Szegény emberről és a rókáról. A kastély Pálmaházában egy igazi illattúrán lehet részt venni.

Húsvéthétfőn színes, hagyományőrző programok várnak benneteket. Lesz kézműves foglalkozás, interaktív játék, társasjáték-bemutató, tánctanítás, arcfestés, tojásfestés, hímestojás-kapirgáló, húsvéti kisállatsimogató, csupa csoda vándorjátszótér, és ott lesz az ország legnagyobb kézműves körhintája.

Bővebb információk itt!

Ezt is szeretjük