Ezek most a legjobb gyerekprogramok! Palya Bea-koncert is lesz hétvégén
Öt szuper program került terítékre, melyek közül némelyik csak most hétvégén látogatható.

Femina 12 het Palya Bea
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Palya Bea-koncerten kívül is sok színes, kulturális alapokon nyugvó gyerekprogram van készülőben. A zenés programok mellett gyerekjátékba bújtatott kiállításokon is részt vehettek, te és a gyermeked.

Mese Habbal családi délelőttel, Elvarázsolt sziget kiállítással, MINI textúrával, BonBon Matinéval és Paya Bea-koncerttel várnak most. Elmondjuk, melyik mikor látogatható, de legyél figyelmes, mivel néhányra csak e hétvégén van lehetőség elmenni.

Mese Habbal családi délelőtt

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház: március 24., 10 -13 óra között

Folytatódik a Mese Habbal programsorozat, mely egy egész délelőttöt átölelő kikapcsolódást nyújt a gyerekeknek és szüleiknek. Ezúttal a vidéki színházak gyerekelőadásai kerülnek fókuszba. A Vaskakas Bábszínház előadását ezúttal is színes programok kísérik, melyek szorosan kapcsolódnak a színdarabhoz. Lesz drámajáték a SzínMűVeletekkel, zenés babajátszószoba a Mocorgóval, kézműveskedés a Kisladikkal, a kávézóban pedig családbarát menü vár benneteket.

Bővebb információk itt olvashatók.

babszinhaz-babjatek-bab

Palya Bea: Altatok

Óbudai Kulturális Központ: március 25., 10 órától

Izgalmas, egzotikus hangszerek, játékos dalok és csodálatos dallamok az ország egyik legnépszerűbb énekesnőjének előadásában. A koncertet olyan interaktív darabok színesítik, mint a Szaladnak a madarak a tetőn, a Lába, lába, Lili lába, az Apa, nyomd a gázpedált vagy az Így járják című dalok. Dalok, versek Álomország kapujában és azon túl.

Bővebb információk itt olvashatók.

Elvarázsolt sziget

Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár: március 24 - május 13.

A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli trópusi szigetre érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve varázslatos kaland részesei lehetnek. Vajon miféle próbatétel vár rátok? Csalóka illúzió vagy csodás varázslat lakozik a szigeten? Aki vállalja a kihívást, felfedezheti a Káprázat és Fantázia birodalmát, de vigyázat, az Elvarázsolt szigeten minden megtörténhet!

Bővebb információk itt olvashatók.

A cikk az ajánló után folytatódik

MINI Textúra 2018

Magyar Nemzeti Galéria: március 25 - április 22.

A tavalyi sikerre való tekintettel idén is jelentkezik a Mini Textúra, a gyerekeknek szóló összművészeti produkció a Magyar Nemzeti Galériában. Az alapkoncepció változatlan: öt népszerű kortárs meseíró írt egy-egy rövid történetet, melyeket valamely, a Galéria gyűjteményében található műtárgy inspirált. Az öt jelenet egy időben zajlik, az előadások végeztével a gyerekközönség egy játékos térkép alapján vonul át egyik helyszínről a másikra.

Az előadás csak az első része a programnak: utána a kapott térkép segítségével a gyerekeknek és szüleiknek meg kell találniuk a múzeum kiállítótermeiben barangolva a történeteket inspiráló, eredeti műtárgyakat, majd válaszolni néhány pofonegyszerű kérdésre.

Bővebb információk itt olvashatók.

BonBon Matiné: Állatok barlangja

Klauzál Művelődési Központ: március 24., 15 órától

Róka, dongó, medve, kakukk, kanári, bika, ló, szamár - a sort elnézve el lehet tűnődni, vajon miért pont ezek az állatok ihlették meg történelmünk legnagyobb zeneszerzőit? Ennek a rejtélynek ered nyomába ez a műsor, ahol Weiner Leó Rókatáncától Bartók Béla Medvetáncán át Georges Bizet Carmenben szereplő bikájáig a leghíresebb zeneszerzők legkiválóbb darabjait hallgathatjátok meg.

Bővebb információk itt olvashatók.

Ezt is szeretjük