Űrkaland és izgalmas meglepetések hétvégén: ingyenes gyerekkoncert is lesz!

Izgalmas tavaszváró elfoglaltságokból nincs hiány, ráadásul még egy világrekord-kísérlet is lesz. Mutatjuk a legszuperebb hétvégi programokat!

gyerek port
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Úgy fest, hogy lassacskán végre búcsút inthetünk a télnek, a szülők pedig elkezdhetnek azon tanakodni, milyen szabadtéri programokra vigyék a gyerkőcöket. 

Ha erre a hétvégére nincs még ötletetek, a Rutkai Bori Banda és az Eszter-lánc Mesezenekar lemezbemutató koncertjével, világrekord kísérlettel, beporzóünneppel és Beethovennel várnak benneteket!

Rutkai Bori Banda: Űrdöngölők

Marczibányi Téri Művelődési Központ: március 10. és március 11., 17.00 órától

A Pörgettyű nevű kisbolygón, közvetlenül a Zsebtenger ezüstkavicsos strandján csillogó diszkó várja a kozmosz apraját és nagyját. Dj Bácsi pörgeti a bakelitlemezeket, a világ minden tájáról gyűjti a zenéket. A legkülönösebb dalok pedig egy Föld nevű, titokzatos bolygóról érkeznek, és az ott élő lények furcsa szokásairól szólnak, akik születésnapokon egymás fülét húzogatják, vagy vízilovakkal habgaluskákat szaggatnak az illatos, esti fürdővízbe. A dupla lemezbemutató koncerten számos meglepetéssel, vendégzenészekkel és gyerekszereplőkkel várja a zenekar az űrkalandorokat, és természetesen a már ismerős, horgolt főhősök, Bori mesebábjai sem maradnak el.

Bővebb információk itt!

Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar: Tavaszi szellő

Müpa: március 10., 11 órától

A sűrű erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt. Minden gyereket és gyermeklelkű felnőttet Mese-erdő közepébe hívunk, ahol a zene, a bábok, a tavaszi szellő és a gyerekek segítségével megelevenedik a történet. A hangszerek a mese egy-egy szereplőjét ismertetik meg, kalandjaikat ötleteikkel a gyerekek is alakíthatják. Gyermekdalok, népdalok, megzenésített versek kísérnek minket utunkon, melynek a végére reményeink szerint új zenekari tagokat is találunk a gyerekek között, akik csörgőkkel, kasztanyettákkal, cintányérokkal részt vesznek a közös muzsikálásban. A koncert végén, a hangszersimogatón közelről is megismerkedhetnek egymással a gyerekek és a hangszerek.

Bővebb információk itt!

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyerekeket a magasba!

Budapest Kongresszusi Központ: március 11., 10-12 óra között

Nagyszabású világrekord-kísérletre készül a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom - 2018. március 11-én több ezer kisgyereket emelnek majd magasba országszerte. Gyere el te is, és mutasd meg, kire vagy a legbüszkébb! A budapesti, családi rendezvénnyel egybekötött kísérlethez műsorvezetőként csatlakozik Istenes Bence és Csobot Adél is, akik szintén részt vesznek a világrekordban. Az esemény fővédnöke Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, családapa, valamint Böjte Csaba ferences rendi szerzetes.

Bővebb információk itt!

Tavaszköszöntő beporzóünnep

Magyar Természettudományi Múzeum: március 10., 10-14 óra között

Ismerkedjetek meg a beporzókkal alaposabban, vannak köztük méhek, lepkék, darazsak, legyek, denevérek is. Mikroszkóp és felnagyított makettek segítségével vehetitek szemügyre a kivételesen tárgylemezeken nyugvó polleneket. Barkácsoljatok hazavihető méhszállót, és járjátok el együtt a méhek táncát. Az inváziós fajok tengeri szállításával kapcsolatban vetélkedőre hívják a vendégeket. A Műhelytitkokban megismerhetitek a viráglátogató lepkéket. Egy játékból pedig az is kiderül, hogy milyen fáradtságos munka a pollengyűjtés.

Bővebb információk itt!

Óbudai Danubia Zenekar: Roll over Beethoven

BMC Koncertterem: március 10., 10.30-tól

"Mint tudjuk, Beethoven a zene Mozartja. Magyarul: minden klasszikus zenészek alfája és omegája, a legnagyobb lázadó, a legvagányabb rocker, aki a zenét a sarkaiból fordította ki, aki a sorssal is dacolt: pá-pá-pá-páááám! Ezt a szuperhőst hozzuk el, szűk egy órában bemutatva, hogy hogyan is lehet egy kétszáz éves zene ma is kemény, feszes, forradalmi, pörgős és megdöbbentően érzékeny egyszerre. Lesz zongorázás, zenekari lárma, süketség-szimulátor és sok minden más. Csak erős idegzetűeknek!" Az Óbudai Danubia Zenekar ifjúsági élménykoncertje általános iskolásoknak.

Bővebb információk itt!

Ezt is szeretjük