5+1 tény a Harry Potter világáról (x)
A Harry Potter és Legendás Állatok szereplőivel már a nagybevásárlás során is találkozhatsz.

AUC HP Femina cover 2100x1400 v03
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha te is szereted a J. K. Rowling által teremtett Harry Potter és Legendás Állatok univerzumot, akkor ezek az érdekességek téged is lenyűgözhetnek.

Összegyűjtöttünk öt tényt, ami még a legnagyobb rajongókat is meglepheti, az utolsó pontban pedig egy különleges meglepetésről is lerántjuk a leplet.

1. A mágusok lélekszáma Angliában

Noha sem a regényekben, sem a filmekben nincsen nyíltan kimondva, J. K. Rowling szerint az általa teremtett univerzumban körülbelül 3000 varázsló él a többségében muglik által lakott szigetországban. 

AUC HP Femina PR 840x560 2

2. Mi a King’s Cross legvarázslatosabb titka?

Ez a londoni vasútállomás, ahonnan a Hogwarts Express minden évben elszállítja tanévkezdésre a mágustanoncokat. De ami még ennél is fantasztikusabb, hogy a valóságban J. K. Rowling szülei itt ismerkedtek meg egymással, ezért választotta ezt helyszínül. 

3. Egy napon születni Harry Potterrel

Minden szerző használ fel műveiben elemeket a saját életéből. Nincs ezzel másként J. K. Rowling sem: a saját születésnapját adta az általa teremtett karakternek, tehát július 31-ét.

AUC HP Femina PR 840x560 3

4. A dementorok valódi természete

Az Azkaban őrei mindenkit félelemmel és ürességgel töltenek el, ami nem is csoda, hisz az író saját bevallása szerint a depressziót és az ezzel járó érzéseket testesítette meg bennük.

5. A Quiditch eredete néhány szóban

J. K. Rowling egy interjúban elmondta, hogy a mágusok kedvenc labdajátékát, amit seprűkön repülve játszanak hatalmas arénákban, azután találta ki, hogy összevesztek az akkori barátjával, és nagyon szerette volna fejbe vágni valamivel.

AUC HP Femina PR 840x560 1

+1. Mágikus gyűjtemény az igazi rajongóknak

Titokzatosan hangzik, ugye? Pedig nincsen semmi rejtély mögötte: az Auchanban most minden elköltött 5000 forint után egy játékfigurát kapsz ajándékba szeptember 23-ig, melyekből egy összesen 24 darabos kollekciót gyűjthetsz össze. Emellett a legnépszerűbb szereplőket formázó plüssöket digitális matricák beváltásával egészen október 14-ig kedvezményesen is megszerezheted. Ugorj be valamelyik áruházunkba, vagy látogass el erre a címre, és nézz körül a varázsvilágban!

Ezt is szeretjük