A házi gyurma receptje lépésről lépésre: így készíts a gyereknek otthon

Könnyű elkészíteni, és ha úgy akarjátok, puha marad.

Dia


                        	Négy külön edénybe önts fél-fél csésze meleg vizet, és csepegtess mindbe négy-öt csepp más-más színű ételfestéket. Ezután keverd el, majd az olajat is adagold szét egy-egy kanállal minden edénybe. Mikor jól elkeverted, jöhet bele a citromsav és a liszt. Minden edénybe egy-egy csészényit önts.

Négy külön edénybe önts fél-fél csésze meleg vizet, és csepegtess mindbe négy-öt csepp más-más színű ételfestéket. Ezután keverd el, majd az olajat is adagold szét egy-egy kanállal minden edénybe. Mikor jól elkeverted, jöhet bele a citromsav és a liszt. Minden edénybe egy-egy csészényit önts.

Fotó: http://fromthemrs.blogspot.hu

Dia


                        	Az edényekben alaposan keverd el a masszát, hogy az ételfesték alaposan átjárja. Ha úgy látod, hogy víz vagy liszt még szükséges ahhoz, hogy a massza tésztaállagúvá összeálljon, egy keveset még adj hozzá.

Az edényekben alaposan keverd el a masszát, hogy az ételfesték alaposan átjárja. Ha úgy látod, hogy víz vagy liszt még szükséges ahhoz, hogy a massza tésztaállagúvá összeálljon, egy keveset még adj hozzá.

Fotó: http://fromthemrs.blogspot.hu

Dia


                        	A képen látható simaság elérése a cél, így miután a masszád kész, gyúrd azt simára. Minél tovább gyúrod, annál jobb lesz a gyurma állaga.

A képen látható simaság elérése a cél, így miután a masszád kész, gyúrd azt simára. Minél tovább gyúrod, annál jobb lesz a gyurma állaga.

Fotó: http://fromthemrs.blogspot.hu

Dia


                        	Amikor a masszád tésztaállagú lett, kis golyókká gyúrva, zacskóba vagy lezárható dobozba téve a hűtőben akár egy hétig is puha marad. Ha a készített gyurmafigurákat a levegőn hagyjátok, megszilárdulnak. A gyurmarecept előnye, hogy mérgező anyagot nem tartalmaz, így ha egy óvatlan pillanatban meg is kóstolja a gyerek, akkor sem kell megijedned.

Amikor a masszád tésztaállagú lett, kis golyókká gyúrva, zacskóba vagy lezárható dobozba téve a hűtőben akár egy hétig is puha marad. Ha a készített gyurmafigurákat a levegőn hagyjátok, megszilárdulnak. A gyurmarecept előnye, hogy mérgező anyagot nem tartalmaz, így ha egy óvatlan pillanatban meg is kóstolja a gyerek, akkor sem kell megijedned.

Fotó: http://fromthemrs.blogspot.hu
Ezt is szeretjük
Szerző: Kovács Gabriella
Cimkék:
Fotó: