Hogyan mulasztható el a gyomorrontás pár óra alatt? 3 természetes módszer
Ha valami megártott a gyomornak, az kellemetlen tünetekkel járhat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ünnepek táján, így húsvétkor is, amikor sok finom falat sorakozik az asztalon, különösen nehéz megálljt parancsolni az étvágynak, noha érdemes, és a kicsikre is fontos figyelni, hogy ne egyék túl magukat, vagy ne egyenek túl nehezet, esetleg ne egyenek össze mindenfélét.

Ha mégis előfordul ilyen, akkor könnyen lehet gyomorrontás a vége, ami olyan kellemetlen tünetekkel jár, mint a gyomortáji fájdalom, a rossz közérzet, a hányás és a hasmenés. Mindezt kicsik és nagyok egyaránt nehezen viselhetik, ezért kell gyors segítségért folyamodni, enyhítendő a panaszokat.

Még mielőtt viszont indulnátok a patikába, érdemes házi módszerekkel próbálkozni, melyek akár órák alatt enyhíthetik a panaszokat.

Házi gyógymódok gyomorrontásra

Diéta

A legfontosabb, hogy a beteget néhány napra diétára kell fogni. Kezdetben háztartási kekszen, pirítóson, ropin kívül mást ne egyen, illetve igyon bőven vizet, kiváltképp, ha hasmenés, illetve hányás is fellép, ugyanis ezek nagy folyadékveszteséggel járnak, és ha sokszor ismétlődnek, akkor akár kiszáradást is okozhatnak. Később, egy-két nap után fokozatosan kell visszatérni a normál étkezéshez, kezdetben alma, banán, tört, főtt burgonya legyen terítéken.

Kamillatea

A gyógytea gyomorrontás ellen is bevethető. Lehűtött, enyhe kamillateával a gyereket is lehet kínálni. Mint ismeretes, a kamillatea gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású, ami az igénybe vett gyomor panaszait csillapíthatja.

Joghurt

Gyomorrontás esetén a tejtermékek alapvetően kerülendők, ám van egy kivétel, a joghurt, ami jót tehet a gyomornak. Fontos, hogy joghurt alatt natúr probiotikus joghurt értendő, mely a benne lévő jótékony baktériumok segítségével hozzájárul a  gyomor és a bélrendszer gyógyulásához. Semmiképp sem szabad gyümölcsöset választani, mert a töménytelen cukor és színezőanyag fokozhatja a gyomorrontásos tüneteket. Itt olvashatsz a natúr joghurt jótékony hatásairól bővebben.

Magas sótartalmú ételek

Óvd meg gyermeked, és ne adj neki olyan ételeket, melyeknek túl magas a sótartalmuk: meglepődsz, mik tartoznak ide!

Szűrővizsgálat házilag

Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen addig rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak. Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük