38 millióan látták a tündéri videót: különös altatási módszert próbált ki az apuka

Egy darabig próbálkozott vele, hogy visszafektesse a kicsit, végül feladta.

GettyImages-1124431375
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amióta megszületett, nem aludtam át egyetlen éjszakát sem - sok szülő számára ismerős mondat. Mivel az újszülöttek alvásciklusa nagyon rövid, alig 40-60 perces, ez sokáig érthető. Ám a kialvatlanság sajnos a csecsemőkoron túl is problémát okoz a szülőknek.

Jól bizonyítja ezt a cikkünkben bemutatott videó, melyben egy édesapa próbálja totyogós kislányát visszaaltatni - a módszer sikere megkérdőjelezhető, ám a neten nagy sikerre tett szert.

Különös altatási módszert próbált ki az apuka

Senki nem szeret az éjszaka közepén gyereksírásra ébredni. A Kanadában élő édesapa, Nunzio Razo is így volt ezzel. Egy darabig próbálkozott vele, hogy visszafektesse a kicsit az ágyba, ám a totyogós minden alkalommal felállt, és rendületlenül sírt. Fél perc után az édesapa feladta, és bemászott mellé. A kislány hozzábújt, és 15 másodperc alatt abba is marad a sírás. Ezt követően azonban az édesapa kelepcébe kerül. Nézd meg a vicces videón, melyet megjelenése óta 38 millióan látták.

Evolúciós örökségünk

A sötétségtől és az egyedülléttől való félelem evolúciós örökségünk, mely nem csak a csecsemőkre, de a kis- és nagyobb gyerekekre, sőt a felnőttekre is igaz. Totyogósok esetében a fogzás, betegségek még pluszban megzavarhatják az éjszakai pihenést. Amikor egy kicsi felsír éjszaka, megnyugtatásra, testközelségre vágyik - ez a fenti videóban is jól látszott. A kicsi idegrendszere még nem elég fejlett ahhoz, hogy egyedül megnyugodjon és visszaaludjon. Ilyenkor általában kevés, ha röviden megsimogatjuk, majd visszatesszük az ágyba, és már mennénk is a saját ágyunkba.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ha túl gyakoriak az éjszakai ébredések, és a szülő fárasztónak érzi, hogy többször is átmenjen a gyerekszobába, érdemes fontolóra venni az együtt alvást. Ehhez nem szükséges feltétlenül egy ágyban aludni a gyerekkel. Megoldást jelenthet, ha a kicsi ágyát a szülői ágy mellé tolják - esetleg leveszik egyik oldalon a rácsot, így akár foghatja a szülő kezét is a gyerek. Ugyancsak praktikus megoldás, ha a gyerekszobában van egy olyan fekvőalkalmatosság - matrac, kanapé - melyen a szülő legalább az éjszaka egy részét töltheti. Nem kell letenni a voksot szigorúan az "együtt alvás - külön alvás" témakörben, érdemesebb inkább időről időre megvizsgálni, hogy a család aktuális igényeihez milyen megoldások passzolnak leginkább.

A nappalok sem egyszerűbbek

A következő fotókat egytől egyig szülők osztották meg. Hűen tükrözik azt az álláspontot, hogy a gyerekneveléshez a szereteten túl főképp humorra van szükség.

Ezt is szeretjük