4 bizonyíték, hogy létezik a lélekvándorlás
Gyerekek mesélnek előző életükről
Tudományos kísérletekkel is alátámasztották a lélekvándorlást.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyugati gondolkodásmód eleve elutasítja a reinkarnációt mint egyfajta ezoterikus misztériumot, amit képtelenség cáfolni vagy alátámasztani. Pedig a Virginiai Egyetem egyik professzora és egyben a pszichiátriai tanszék vezetője, dr. Ian Stevenson szinte egész munkásságát a lélekvándorlás feltárására alapozta.

Cikkünkből megtudhatod, hogy a szakértő milyen módszereket alkalmazott munkája során, és mi mindent sikerült tudományosan bebizonyítania. Garantáltan meg fogsz lepődni!

A kisgyerekek emlékei

A leghitelesebb forrás, ha maga a lurkó emlékszik előző életére, és erről szívesen mesél is a környezetének.

Általában kétéves kor körül várhatók ezek a megnyilvánulások, amikor a gyerekek még közelebb állnak a szellemi szférához, és nincsenek eléggé szilárdan leföldelve.

Ha csemetéd meglepő kijelentéseket tesz a korábbi családjára, esetleg a halálára vonatkozóan, óvatosan kérdezgesd, hátha konkrétumokat is fel tud idézni. Néhány pontos adattal és az internet segítségével akár meg is találhatod a korábbi inkarnációját.

Stevenson interjút készített azokkal a kicsikkel, akik megőriztek néhány emléket, ám a kutatásai érdekessége, hogy sohasem egy irodában zajlottak a beszélgetések, hanem a gyerkőc otthonában.

Később a legváratlanabb időpontokban kereste fel újra a családot, és kérdezett rá újabb és újabb adatokra. Ezzel is kiszűrte az esetleges csalásokat, illetve azt, ha csak a kicsi fantáziája lett volna élénkebb az átlagosnál. Az elhangozottakat rögzítette, majd ellátogatott interjúalanya korábbi életének állítólagos helyszínére.

Ezután jött a szembesítés, ami bizonyíthatta a korábbi kapcsolatot - az esetek többségében a kicsi felismerte előző életbeli rokonait és környezetét.

Testi jellegzetességek

A legborzongatóbb bizonyítékok a testi jellegzetességek, melyek olyan lenyomatok, amiket korábbi inkarnációból hoznak a gyerekek. Az egyik legismertebb történet szerint a meggyilkolt ember a következő leszületésében magán hordozhatja halála jeleit. Ha például valakit fejbe vertek, akkor azon a tájékon gyérebben nőhet a haja, vagy ráncosabb bőr emlékeztethet a múltjára, de nagy valószínűséggel egy golyónyom is úgymond kísérteni fog valamilyen formában a későbbi életekben. Az is elképzelhető, hogy több testi jellegzetesség van jelen egyszerre, ami kizárja a véletlen lehetőségét. Stevenson precízen, orvosok bevonásával gyűjtött erre bizonyítékokat. Sok esetben a súlyosabb torzulásokra, végtaghiányos születésekre is megtalálta a magyarázatot.

Árulkodó anyajegyek

Minden olyan testi jegyet, ami nem fér bele a fenti kategóriába, egy külön csoportba sorolt a neves pszichiáter.

Például az anyajegyek elhelyezkedése és különleges formája is mesélhet az előző inkarnációból hozott karmáról. Ám nemcsak a lencsékre kell itt gondolni, hanem a szederjes, pirosas jegyekre vagy a ráncosabb bőrfelületre is, mely az évek múlásával halványulhat, enyhülhet. Ennek hátterében a korábbi élettől való folyamatos elszakadás állhat.

Testi és lelki problémák

A reinkarnáció talán legérdekesebb tétele szerint a lélek a testtől függetlenül létezik, ezért hatással van a személyiségre - tehát a leszületés után nem tiszta lappal indulunk, hanem a korábbi inkarnáció problémáit hordozhatjuk magunkban.

Így tehát a pszichoszomatikus betegségek tanulmányozása révén is fontos következtetéseket vonhat le a reinkarnációval foglalkozó szakember. Nem véletlenül reagálnak az emberek egy adott eseményre többféleképpen - a lélekbe kódolt karma befolyásolja a viselkedésünket. Például azok a csecsemők, akik jobban szeretnek karban lenni, és csak akkor tudnak nyugodtan elaludni, ha valaki ringatja őket, nagy valószínűséggel nem kaptak elég figyelmet és szeretetet korábban. A zsarnokoskodásra hajlamos, túlzottan domináns alaptermészetű lurkók sem maguktól válnak ilyenné, az okokat az előző életükben kell keresni.

Ezt is szeretjük