Mit szokott reggelizni a gyerek? Ha nem ezeket, rosszul teljesíthet
A reggeli a legfontosabb étkezés. Cikkünkből megtudhatod, mely ételek optimálisak reggelire.

Dia

	Dzsemes kenyér	Mivel zöldség és hús nem fogy hozzá, van ennél egészségesebb, de ez is lehet az, ha a kenyér teljes kiőrlésű, nem margarin, hanem kevés vaj kerül a kenyérre, a dzsem pedig 100%-ban gyümölcsből készült - utóbbi a gondolkodást segítő magas antioxidáns-tartalom miatt lényeges. A fehér kenyér lassítja az emésztést, gyors vércukorszint-emelkedést idéz elő, ami aztán ugyanolyan gyorsan vissza is zuhan. A teljes kiőrlésű kenyér tápanyagban gazdag és rostos, így emésztésserkentő. Ha magad főzöd a lekvárt, készítheted kevés cukorral.

Dzsemes kenyér

Mivel zöldség és hús nem fogy hozzá, van ennél egészségesebb, de ez is lehet az, ha a kenyér teljes kiőrlésű, nem margarin, hanem kevés vaj kerül a kenyérre, a dzsem pedig 100%-ban gyümölcsből készült - utóbbi a gondolkodást segítő magas antioxidáns-tartalom miatt lényeges. A fehér kenyér lassítja az emésztést, gyors vércukorszint-emelkedést idéz elő, ami aztán ugyanolyan gyorsan vissza is zuhan. A teljes kiőrlésű kenyér tápanyagban gazdag és rostos, így emésztésserkentő. Ha magad főzöd a lekvárt, készítheted kevés cukorral.

Dia

	Zabkása banánnal és mézzel	Ha jó napindítót szeretnél tenni a gyerek elé, akkor a zabkása az lehet, hiszen a zab hihetetlenül egészséges. Rostos, így jót tesz az emésztésnek, emellett sok benne a fehérje, a vas, a kálium, a kalcium, valamint a magnézium, amely az idegsejtek optimális működésében segít. Lassan felszívódó, így hosszan tartó energiaforrás. Ha banánnal adod, az hozzátesz egy kis plusz ízt, ahogy a méz is, ráadásul ezek is remek tápanyagforrások.

Zabkása banánnal és mézzel

Ha jó napindítót szeretnél tenni a gyerek elé, akkor a zabkása az lehet, hiszen a zab hihetetlenül egészséges. Rostos, így jót tesz az emésztésnek, emellett sok benne a fehérje, a vas, a kálium, a kalcium, valamint a magnézium, amely az idegsejtek optimális működésében segít. Lassan felszívódó, így hosszan tartó energiaforrás. Ha banánnal adod, az hozzátesz egy kis plusz ízt, ahogy a méz is, ráadásul ezek is remek tápanyagforrások.

Dia

	Rántotta	A rántotta energiadús reggeli, körülbelül 130 kalória, és rengeteg tápanyag is van benne: A-, D-, E-, B-vitaminok, valamint az agyműködést serkentő foszfor és lecitin. Természetesen ehhez adj a gyereknek némi zöldséget is, illetve mindenképpen teljes kiőrlésű kenyeret. Igyekezz a tojás elkészítéséhez minél kevesebb olajat felhasználni.

Rántotta

A rántotta energiadús reggeli, körülbelül 130 kalória, és rengeteg tápanyag is van benne: A-, D-, E-, B-vitaminok, valamint az agyműködést serkentő foszfor és lecitin. Természetesen ehhez adj a gyereknek némi zöldséget is, illetve mindenképpen teljes kiőrlésű kenyeret. Igyekezz a tojás elkészítéséhez minél kevesebb olajat felhasználni.

Dia


            	Sonkás szendvics
            	A margarinos-párizsis szendvicset felejtsétek el! A gyerek megfelelő agyműködéséhez jó minőségű fehérje kell, amit jó minőségű felvágottak biztosíthatnak. A legjobb a házi, de ha nem megoldható, akkor sovány sonkát vásárolhattok hentesnél is. A teljes kiőrlésű pékáruval készített szendvicsbe kerüljön jó sok zöldség, hogy a gyerek szervezete jókora vitaminbombához jusson már reggel, és esetleg főtt tojás, az imént említett áldásos hatásai miatt.

Sonkás szendvics

A margarinos-párizsis szendvicset felejtsétek el! A gyerek megfelelő agyműködéséhez jó minőségű fehérje kell, amit jó minőségű felvágottak biztosíthatnak. A legjobb a házi, de ha nem megoldható, akkor sovány sonkát vásárolhattok hentesnél is. A teljes kiőrlésű pékáruval készített szendvicsbe kerüljön jó sok zöldség, hogy a gyerek szervezete jókora vitaminbombához jusson már reggel, és esetleg főtt tojás, az imént említett áldásos hatásai miatt.

Dia

	Túrókrémes szendvics	Nagyszerű ötlet néha összedobni otthon egy-egy szendvicskrémet, ami kiválthatja a margarint vagy a vajat, és persze újdonságot vihet a megszokott ízek sorába. A túrókrém például remek választás egy kis snidlinggel vagy metélőhagymával megszórva. A túró fehérjetartalma igen magas, ráadásul lassan szívódik fel, így órákon át tápanyaggal látja el a gyerek agyát. Emellett kalciumtartalma sem elhanyagolható. A snidling pedig vitamindús - A-, C-vitamin -, és folsavtartalma miatt is jó.

Túrókrémes szendvics

Nagyszerű ötlet néha összedobni otthon egy-egy szendvicskrémet, ami kiválthatja a margarint vagy a vajat, és persze újdonságot vihet a megszokott ízek sorába. A túrókrém például remek választás egy kis snidlinggel vagy metélőhagymával megszórva. A túró fehérjetartalma igen magas, ráadásul lassan szívódik fel, így órákon át tápanyaggal látja el a gyerek agyát. Emellett kalciumtartalma sem elhanyagolható. A snidling pedig vitamindús - A-, C-vitamin -, és folsavtartalma miatt is jó.

Ezt is szeretjük
Fotó: