Mi a gyerkőc csillagjegye? Ezzel ronthatod el a nevelését

Minden csillagjegyhez más-más személyiség párosul, és más nevelési igények is.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindenki egyéniség - szokták mondani, és ez a mondat talán a legnagyobb igazságok egyike lehet a földön. Más természet, más vágyak, más gyengeségek, más erősségek jellemeznek mindenkit, és mindenkit más nevettet vagy ríkat meg. Ez azonban nem csupán a felnőttekre, hanem a gyerekekre igaz.

Bár személyiségük folyamatos átalakulásban, fejlődésben van, alaptermészetük már egész pici korukban adott, ami részben a születésük időpontja szerinti csillagjegyüknek is betudható, hiszeb minden jegyet különféle belső tulajdonságok jellemeznek.

Minthogy a gyereknevelés nem tréfadolog, érdemes minél nagyobb odafigyeléssel végezni, különös tekintettel a gyerek személyes igényeire. Hiába szólnak ugyanis vaskos kötetek a helyes módjáról, minden gyerkőc más. Ha szeretnéd jól csinálni, olvasd el, csemetéd horoszkópjára tekintettel mivel hibázhatod el a gyereknevelést, így könnyebb lehet kiküszöbölni a tévedéseket.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Ha a gyerkőc Kos, akkor ő nem egy könnyű eset, ugyanis lépten-nyomon a rosszalkodáson, a csintalankodáson törheti a fejét. Örökmozgó, aki nehezen viseli a szabályokat és a korlátokat. Nevelésében fontos a következetesség, hogy tettei - jellegüktől függően - mindig ugyanazt a következményt vonják maguk után. Ott hibázhatsz, hogy túl engedékeny vagy vele, és ha rossz fát tesz a tűzre, azért nem vonod felelősségre. Tanítsd a jóra a kicsit!

Bika (IV. 21 - V. 20.)

Bika a csemetéd? Nagyon ragaszkodó kis lurkót ismerhettek a személyében, aki vagy nagyon anyás, vagy nagyon apás, de az is lehet, hogy kettőtök együttes jelenlétében érzi a leginkább jól magát. Amikor bölcsibe kerül, nagy valószínűséggel nehéz beszoktatni, de az ovi helyett is szívesebben választaná az otthon biztonságos légkörét. Ott szúrhatjátok el, ha nem arra biztatjátok, hogy illeszkedjen be a közösségbe, hanem úgymond burokban nevelitek.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Ikrek a gyerkőcöd? Akkor kis gézengúzzal van dolgotok, aki imád játszani, rohangálni, és mindent kipróbálni ezen a világon. Ám lehet idő, amikor nyughatatlansága a kárára lesz, ez pedig akkor következik be, amikor iskolába megy. Éppen ezért esetében a szülői nevelési hiba egyértelműen az lehet, ha nem kezditek el időben hozzászoktatni a gyereket, hogy néha csendben kell maradni és figyelni. Érdemes iskolai előkészítőre járatni, hogy ha majd élesben megy a dolog, ne húzza ki a gyufát már első nap a tanároknál.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Amennyiben Rák a csemetétek, szeretetteljes kisgyerek lehet, aki szereti, ha törődhet másokkal, mindemellett nagy állatbarát is. Engedjétek, hogy ezt kiélhesse! Ha szeretne egy kiskutyát, cicát, hörcsögöt vagy halacskát, ne tiltsátok el tőle! Ha okosan, az állat egészségére és tisztaságára ügyelve vállaltok egy házi kedvencet, abból baj nem lehet. A kicsi felelősségérzetet fog tanulni, és sok-sok érzelemmel, gondolattal gazdagodik, amitől nem szabad őt megfosztani. Ha ezt nem teszitek lehetővé, az lehet a legnagyobb hibátok.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Amennyiben a gyerek Oroszlán, már egész pici korában is komolyabb lehet a társainál, úgy tűnhet, mintha inkább lenne kis felnőtt, mint gyerek. A szülői hiba, amit a nevelésében elkövettek, az, ha ezt kihasználjátok. Attól, hogy a gyerek kicsiként is a koránál érettebb gondolkodásúnak tűnik, még gyerek, akit jobb megkímélni attól, hogy bizonyos beszélgetéseket halljon, szituációkat átéljen. Vegyétek figyelembe a korát, és aszerint vonjátok be a családi ügyekbe, hogy ne szenvedjen el semmi miatt traumát.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Ha a gyerkőc a Szűz jegyében született, akkor 0-24-es figyelmet igényel, és nem nagyon viseli jól, ha ezt meg kell osztania másvalakivel. Ezért nehéz időszak lehet neki például az, amikor kistestvére születik. Ott ronthatjátok el a nevelését, ha ezt nem veszitek komolyan. Amikor testvére születik, figyeljetek komolyabban rá, vonjátok be a baba gondozásába, szervezzetek vele külön programot, hogy ne alakuljon ki benne testvérféltékenység, illetve akár egész életen át tartó feszültség a testvére felé.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Csemetétek Mérleg? Akkor ő egy igazi családcentrikus egyéniség, akinek a legfontosabb dolog az életében az, hogy szerettei közelében legyen. Ott hibázhatjátok el a nevelését, ha ezt nem veszitek figyelembe. Ha például elmentek a pároddal egy este kicsit kettesben lenni, ne a bébiszitterre bízzátok a gyereket, hanem egy családtagra, például nagymamára, nagynénire. Mindemellett érdemes sok családi programot szerveznetek, mert arra neki nagy szüksége van.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Ha Skorpió a gyerek horoszkópja, nagyon sok figyelmet igényel, éppen ezért hajlamos mindent elkövetni, hogy felhívja magára a figyelmet. Rosszalkodik, hangoskodik, piszkálja a testvérét, de még a bevásárlóközpont közepén is hajlandó hisztizni, csak hogy foglalkozzanak vele. Előzzétek meg ezeket a helyzeteket úgy, hogy mindig lekötitek a gyereket valamivel! Foglalkozzatok vele minél többet! Játsszatok, sétáljatok, beszélgessetek, színezgessétek együtt a kifestőket! Ha ezeket nem adjátok meg neki, az nagy hiba.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Ha gyerkőcötök Nyilas, akkor egyfelől szüksége van arra, hogy megkapja a szülői szeretetet és védelmet, másfelől azonban kell neki a szabadság is. A legnagyobb feladat a nevelésében megtalálni a megfelelő egyensúlyt, és ezt a legkönnyebb elhibázni. Ha túlzottan szabadjára engeditek, az is lehet ugyanolyan rossz, mintha szinte semmit nem engedtek meg neki. Tapasztaljátok ki, hogy érhető el, hogy a gyerkőc se érezze magát bilincsek közepette, és közben ne is legyen túlságosan eleresztve.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

A gyerkőcöd, ha Bak, imád alkotni, rajzolni, kipróbálni mindenféle tollat, filcet, ceruzát mindenféle formában. Szüksége van mindemellett arra, hogy az alkotásaiért megkapja az elismerést. A nevelésében azt a hibát követhetitek el, hogy nem adjátok ezt meg neki. Amikor az orrotok elé dug egy rajzot, sose csináljátok azt, hogy megdicséritek, de közben rá sem néztek a rajzra! Kérdezgessétek vele kapcsolatban, ki van a képen, és úgy mondjatok a képről véleményt, hogy az értékelhető legyen.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Ha kisgyereketek Vízöntő, akkor igazán cserfes kis kópé lehet, aki nagyon szeret beszélni, és ha kell, ha nem, kommentálja az eseményeket. Szülőként a feladatotok, hogy megtanítsátok neki, mikor és mit illik mondani. Ha ezt nem kezditek el időben, és nem vagytok eléggé határozottak, akkor sajnos sok kellemetlen helyzet előállhat még kicsi és nagykorában is a gyerek életében. Ez tehát a szülői hiba, amit a nevelésében elkövethettek. Legyetek következetesek és okosítsátok a csemetéteket!

Halak (II. 20 - III. 20.)

Halak a gyerkőcöd? Akkor nagyon érzékeny kis lélek lehet, aki bármi miatt egy pillanat alatt képes elsírni magát. Az a feladatotok szülőként, hogy megerősítsétek őt, és kicsi korától megtanítsátok neki, mi az, amiért van ok a szomorúságra és a sírásra, és mi az, ami miatt nem. Máskülönben az iskolában elszenvedett kudarcok is nagyon megviselhetik, és felnőttként sem fogja jól viselni, ha nem sikerül neki valami. Amennyiben ezt elmulasztjátok megtenni, akkor az szülőként nagy hiba lehet.

Ezt is szeretjük