3 játékos IQ-fejlesztő gyakorlat 8 éves korig - Szórakoztatóak és okosítanak
Ráadásul nem kell hozzá semmi, ami nálatok otthon ne lenne.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem lehet elégszer és eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos szerepet játszik a gyerek szellemi fejlődésében a szülői jelenlét. Már az első naptól fogva beszélni kell a gyerekhez, minél többet, és idővel érdemes fejlesztő játékokat is játszani vele.

Nem kell ehhez nagy hókuszpókusz vagy borsos árú játékok: elég hozzá pár otthon is megtalálható tárgy, illetve eszköz. Az alábbi három játék három korosztálynak szól, pofonegyszerű, és mégis fejleszti az értelmet.

A legkisebbeknek, két-három éves korban: vedd elő a különböző méretű és alakú ételtároló dobozaitokat, és szedd le minden doboz tetejét, majd mondd a kicsinek, hogy keresse meg, melyik doboznak melyik a teteje! A méretekkel és formákkal való játék szórakoztatja majd, és fejleszti IQ-ját.

Négy-hat éves korban: terítsetek ki egy pakli kártyát, és a kupac tetejére állítsatok fejjel lefelé álló V-alakban két kártyát. Ez lesz az indiánsátor. A játékot ketten is játszhatjátok, de többen is. Aki több kártyát ki tud húzni úgy a sátor alatti kupacból úgy, hogy a sátor állva marad, az nyer, akinél viszont eldőlnek a kártyák, arra rádől az indiánsátor, és ő veszít.

Hét-nyolc éves korban: amikor a gyerek már ismeri a számokat, játszhattok csacsis játékot. A lényege, hogy egy papírlapra fel kell írni 1-től 20-ig vagy akár tovább is a számokat elszórva, össze-vissza, majd 1-től felfelé haladva össze kell kötni a számokat sorban, de úgy, hogy sohasem szabad rámenni a már ott lévő vonalakra. Aki rámegy egy korábbi vonalra, az lesz a csacsi, az veszít.

Augusztusi agypörgető ételek

Ezek az ételek serkentik az agyműködést. Kattints a képekért!

Ezt is szeretjük