5 zöldség februárban, ami sok fontos tápanyagot tartalmaz: ne a műparadicsomot vedd!
Miért vásárolnál olyan zöldségeket, amiknek nincs is szezonja?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szoktál télen bikinit húzni, vagy tangapapucsban útnak indulni? Furcsa lenne, igaz? Akkor joggal merülhet fel a kérdés, az vajon miért ne lenne legalább ilyen furcsa, hogy valaki februárban, vagyis télen nyári szezonban termő zöldségeket fogyasszon? Mégis hogyan kerülhet ilyenkor paradicsom az asztalra?

Persze a kérdés nem is ez, hiszen az áruházak megoldják. Inkább az a gond, hogy sokak tényleg bedőlnek az illúziónak, hogy ezeket a télen termelt, tápoldatban, lámpa alatt nevelt, vagy éppen világ túloldaláról idehurcolt terményeket megvéve vitamindúsan étkezik a család. Pedig csak a nevük és a külsejük hasonlít, semmi más azokra a napérlelte, lédús, vitaminban gazdag zöldségekre, amiket nyáron kapni, jó esetben magyar termelőtől.

Ki kell használni a természetadta szerencsét, hogy az ember sohasem marad vitaminforrás nélkül. Minden szezonnak, így a télinek is megvannak a maga zöldségei, amelyek változatosan variálhatók. Hagyd a műparadicsomot, mutatunk ezekből néhányat!

Fantáziadús szendvicsek

Nem tudod belediktálni a gyerekbe a zöldséget, akárhogy próbálod? Mutatunk pár tippet, hogyan tálald a gyerekszem számára kívánatosan.

Ezt is szeretjük