Hozzávalók két személyre: 1 pohár natúr joghurt, méz, tejszín, 1 nagy őszibarack, 60-70%-os csokoládé.
Kell még kettő teáskanál, amiből a jégkrémek pálcája lesz.
Dia
Bontsd fel a joghurtot úgy, hogy a doboz egyik oldalán rajta hagyod a fóliát! Ha nem sikerül, később a fólia helyettesíthető alufóliával is.
Dia
A megmosott, meghámozott őszibarackot vágd ketté! Az egyik felét villával törd pépesre, a másikat aprítsd fel!
Dia
Vedd ki a joghurt felét, hogy a többi összetevő is beleférjen a dobozba! Keverd bele a barackpépet a joghurtba!
Dia
Ezután keverj bele barackdarabkákat is!
Dia
Tegyél bele két teáskanálnyi - vagy ízlés szerinti - mézet és négy-öt evőkanálnyi tejszínt!
Dia
A joghurt fóliáján egy éles késsel 2-3 centiméterre egymástól vágj két csíkot, ezek fogják megtartani a kanalakat. Hajtsd le a fóliát a helyére és állítsd bele a két kanalat a joghurtba!
Dia
Tedd a joghurtos keveréket a fagyasztóba álló helyzetben éjszakára! Ha kivetted, kis melegvízzel locsold le a dobozt, ettől a jégkrém kicsúszik. Forrásban lévő vízben felmelegített pengéjű késsel óvatosan vágd ketté a jégrkémet!
Dia
Olvaszd fel a csokit, és egy villával csorgasd le a jégkrémeket! A csoki azonnal megdermed, mivel a jégkrém hideg.