8 étel, amitől rossz ízű lesz az anyatej: ezért fordulhat el a baba a melltől
Ha a baba elutasítja a szopizást, az anyatej íze is lehet az ok.

GettyImages-932073926
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amennyiben az édesanya arra lesz figyelmes, hogy kisbabája sokat sír, fáj a pocakja, ideiglenesen pedig elutasítja a mellet, könnyen lehet, hogy ezek hátterében a megváltozott étrend lesz a ludas. 

Az anyatej minden olyan tápanyagot tartalmaz, ami a lehető legtökéletesebb a baba féléves koráig: szénhidrátokat, zsírokat, fehérjéket, valamint olyan vitaminokat, ásványi anyagokat, antitesteket és gyulladásgátló faktorokat tartalmaz, amelyek védik a fiatal, még éretlen szervezetet, és erősítik a baba védekezőképességét. 

Ételek, amiktől rossz lesz az anyatej íze

A fehér nedű édeskés ízét nagyon szeretik a babák, ám bizonyos ételek hatására kellemetlen lehet a kicsi számára, így nem szívesen szopizik, és elutasítja az anyamellet. Nem beszélve arról, hogy bizonyos ételek hatására a baba arca kipirosodhat, vagy kiütéses lesz, így már ezért sem mindegy, mit fogyaszt az édesanya. Amennyiben a tünetek nem múlnak, könnyen lehet, hogy egyéb emésztőszervi betegség bújik meg a háttérben, így érdemes a gyermekorvos, esetleg a szoptatási tanácsadó véleményét kikérni.

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük