3 beltéri játék, amitől a gyereknek eszébe sem jut a mobilért nyúlni: csak toll és papír kell

Az egész család élvezni fogja az együtt töltött időt.

csalad-papirok

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Van az a hűvös, esős és nyirkos idő ősszel, amikor csak annyit szeretne kint tartózkodni az ember, amennyit nagyon muszáj. Ha a gyerekek már túl vannak a napi levegőzésen, akkor egy közös játékkal nagyszerűen el lehet ütni az időt ezeken a szürkének induló napokon.

A következő játékokhoz csak toll és papír, vagy még az sem szükséges. Kisebbektől a nagyobbakig bárki részt vehet bennük, és a mobiltelefon garantáltan érintetlen marad.

A játékok mindegyikét kettő vagy több kétfős csapatban kell játszani. Ha plusz egy fő marad, akkor döntsétek el sorsolással vagy pénzfeldobással, melyik csapathoz csatlakozzon. Az adott csapat tagjai minden harmadik körben kerüljenek sorra. Háromtagú család esetén egy felnőtt és egy felnőtt+gyerek csapatot hozzatok létre, ha pedig hat év alatti gyerek is van a családban, ő egy felnőttel közösen egy személynek számítson a csapatok felosztásakor. Azt, hogy ki kivel legyen, érdemes cetlik segítségével sorsolni.

Vezesd a kezem!

12 év feletti gyerekekkel ajánlott

A játékhoz tollra és papírra lesz szükség. A csapat egyik tagja rajzolni, a másik beszélni fog. A rajzoló becsukja a szemét, az ellenfél csapat egyik tagja pedig csendben feláll, és mutat a beszélőnek egy tárgyat a szobában. Amikor az ellenfél visszaült a helyére, a rajzoló kinyitja a szemét, a beszélő pedig anélkül, hogy kimondaná a tárgy nevét, megnevezné részeit vagy funkcióját, le kell, hogy rajzoltassa az adott tárgyat a csapattársával. Csak azt mondhatja el, milyen vonalakat húzzon a rajzoló, és hová. Akkor jár a pont, ha a rajzoló rajzolás közben rájön, melyik tárgyat rajzoltatja vele a beszélő. Ha két és fél perc alatt nem sikerül kitalálni, melyik tárgyról van szó, nem jár pont.

Példa: az ellenfél mutatott egy pöttyös labdát a beszélőnek, a beszélő így magyaráz: rajzolj egy kört, és a nagy körbe sok kicsi kört rajzolj.

Szó a szóban

7 év feletti gyerekekkel ajánlott

Kezdésnek írjatok össze minimum 15 szót, ami több, mint nyolc betű. Minél több betűből áll, annál élvezetesebb lesz a játék. Összetett szavakat is írhattok a listába. Egyénileg és csapatokban is lehet játszani. Az nyeri meg az adott kört, aki egy szó betűiből a legtöbb másik szót meg tudja alkotni két perc alatt.

Példa: ha a szó a hajszárító, abból egyebek mellett megalkotható a haj, a szár, a szárító, a tó, a rí, az ír és a raj szó.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kire gondolok?

6 év alatti gyerekek részvételével is játszható

A kire gondolok nevű játék lényege, hogy egy másik embert jó tulajdonságai alapján kell felismerni. Minél több cetlire fel kell írni családtagok, rokonok, barátok neveit, akiket minden jelenlévő jól ismer.

A csapat egyik tagja találgat, a másik vagy többi tag egy általuk kihúzott személyt jellemez: szeret viccelődni, finomakat főz.

Ha nagyobb gyerekekkel játsszuk ezt, akkor nehezíthető a játék. Minimum öt cetlire fel kell írni olyan cselekvéseket, melyeket a csapattagoknak a személyleírás adása és a találgatás közben csinálnia kell - például guggolgatni, fél lábon ugrálni vagy helyben kocogni. Ha megszakítják a cselekvést beszéd közben, elveszik a pont. A jókora nevetések és a testmozgás extra pozitívumai a nehezített játéknak.

Ezt is szeretjük