7 csodás hatású táplálék az egészségért
És még olcsók is
Ha ezeket adod a gyerkőcnek enni, nem lesz vitaminhiányos, és az immunrendszere is erősebb lesz.

Dia

	Petrezselyem	Számtalan fajtája van, főként fűszerként ismeretes. Tápanyagtartalma igen jelentős. Zöld turmixokba, nyers salátákba is merj nagyobb mennyiséget tenni!

Petrezselyem

Számtalan fajtája van, főként fűszerként ismeretes. Tápanyagtartalma igen jelentős. Zöld turmixokba, nyers salátákba is merj nagyobb mennyiséget tenni!

Dia

	Kelkáposzta	Kiváló kalciumforrás, és más mikrotápanyagokban is gazdag. Téli vitaminbomba. Nyers fogyasztása csaj zöld turmixban lehetséges. A legízletesebb kombináció a narancs-kelkáposzta párosítás.

Kelkáposzta

Kiváló kalciumforrás, és más mikrotápanyagokban is gazdag. Téli vitaminbomba. Nyers fogyasztása csaj zöld turmixban lehetséges. A legízletesebb kombináció a narancs-kelkáposzta párosítás.

Dia

	Zellerlevél	A zellerlevelet pástétomba, fasírtba, de még a krékerbe is keverheted, izgalmas ízhatást érhetsz el vele. Érdemes, mert kiváló lúgosító hatása van, és tápanyagokban igen gazdag.

Zellerlevél

A zellerlevelet pástétomba, fasírtba, de még a krékerbe is keverheted, izgalmas ízhatást érhetsz el vele. Érdemes, mert kiváló lúgosító hatása van, és tápanyagokban igen gazdag.

Dia

	Saláta	Salátát egész évben érdemes fogyasztani, hiszen számos fajtája kapható, például a fejes saláta vagy a jégsaláta. Zöld turmixba téve elbújik az íze, ha édes gyümölcsökkel csinálod. Így a gyerek is megissza.

Saláta

Salátát egész évben érdemes fogyasztani, hiszen számos fajtája kapható, például a fejes saláta vagy a jégsaláta. Zöld turmixba téve elbújik az íze, ha édes gyümölcsökkel csinálod. Így a gyerek is megissza.

Dia


            	Spenót
            	"Ettől nagy és erős leszel, mint Popeye!" - mondd a gyerkőcnek, és szívesebben megeszi. A spenót vagy paraj egyike a legértékesebb leveles zöldeknek. Tápanyagtartalma, fehérjetartalma magas.

Spenót

"Ettől nagy és erős leszel, mint Popeye!" - mondd a gyerkőcnek, és szívesebben megeszi. A spenót vagy paraj egyike a legértékesebb leveles zöldeknek. Tápanyagtartalma, fehérjetartalma magas.

Dia

	Kínai kel	Télen a kínai kel csillapítja a zöldéhséget. Főzeléknek, salátába, de akár levesbetétnek vagy hús töltelékébe aprítva is finom. Könnyen fogyasztható, értékes, tápanyagokban gazdag zöld.

Kínai kel

Télen a kínai kel csillapítja a zöldéhséget. Főzeléknek, salátába, de akár levesbetétnek vagy hús töltelékébe aprítva is finom. Könnyen fogyasztható, értékes, tápanyagokban gazdag zöld.

Dia

	Sárgarépa zöldje	Az emberek inkább csak a sárgarépagyökeret használják, a zöldjét értéktelen hulladékként kidobják. Pedig a sárgarépa levele is fogyasztható, sőt, sokkal értékesebb tápanyagforrás, mint a gyökere.

Sárgarépa zöldje

Az emberek inkább csak a sárgarépagyökeret használják, a zöldjét értéktelen hulladékként kidobják. Pedig a sárgarépa levele is fogyasztható, sőt, sokkal értékesebb tápanyagforrás, mint a gyökere.

Ezt is szeretjük
Fotó: