Egyedi ruhák a kicsiknek fillérekből
Nyerj kreativitásoddal!
Akár otthon, közösen is elkészíthetitek a gyerkőcök egyedi ruháit. Kreativitással most nyerhetsz is. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor minden társasjátékkal játszottunk és már a barchóbában sem tudunk újat kitalálni, a hűvös és sötét délutánok megmentője egy kis kézműveskedés lehet.

Mi más is szórakoztathatná jobban a gyerekeket, mint az olyan ruhák festése, melyeket másnap fel tudnak venni az iskolában! Ha a batikolással próbálkozol, kevés kézügyességgel is egyedi és hordható ruhákat készíthetsz, akár magadnak is.

Hozzávalók

Batikolni sokkal könnyebb, mint gondolnád, ha minden hozzávaló megvan, azonnal nekiállhatsz a munkának. Nemcsak pólót készíthetsz a batikolás jellegzetes márványmintás stílusával, nadrágot, kendőt, de akár táskát is. A lényeg, hogy az anyag, amit be szeretnél festeni, jóval világosabb legyen, mint a festék. Kezdetnek próbálkozz fehér pólóval az egyszerűség kedvéért, és könnyen kezelhető textilfestéket használj. Keress egy olyan edényt, amelyben a festéket melegítheted és belefér a ruha is. Ha egészen különleges mintákat szeretnél készíteni, készíts elő madzagot, keress követ, vagy valamilyen kerek tárgyat, esetleg ruhacsipeszt.

Fesd a ruhát foltosra!

Tegyél fel melegedni az előkészített edényben vizet és adj hozzá egy kevés sót is. Nem kell megvárni, amíg felforr a víz, a lényeg a folyamatos meleg hőfokon van, amiben a festék tökéletesen fel tud oldódni.

A festéktől függően egy előáztatásra is szükség lehet, így az anyag jobban magába tudja szívni a színt. A forró vízbe először a festéket tedd bele, minél sötétebb árnyalatot szeretnél elérni, annál többet használj a színezékből! Ha a ruha már elég időt ázott a festékben, öblítsd át hideg vízzel és ecetes vízben hagyd állni, amely segít tartósítani a színt.

A minta

A festés előtt tervezd meg a mintázatát a pólónak. Az érdekes és változatos formákat úgy tudod variálni, hogy valamilyen technikával az anyag egyes részein meggátolod a festék teljes beszívódását. A végeredmény egy kissé márványos hatás lesz, amely ismétlődő mintákban lesz látványos. Az egyik legnépszerűbb batikolási minta, a körkörös stílus, amelyet zsinórral, madzaggal és valamilyen kerek tárggyal tudsz készíteni. Keress egy nagyobb követ, tedd a póló elejére és tekerd szorosan körül egy vastagabb kötéllel a pólót, majd így helyezd a festékes vízbe az anyagot. Egyszerű hajtogatással és néhány csipesszel is érdekes mintákat varázsolhatsz a ruhára. A zsinórt tulajdonképpen bármilyen irányban és mennyiségben rátekerheted a pólóra, csak a fantáziád szab határt a minták megvalósulásának.

Ne feledd, a batikolás jó szórakozás, engedd, hogy a gyerekek kibontakoztassák a képzelőerejüket! Végül egészen biztos lehetsz benne, hogy a közösen elkészített póló a kedvenc ruhadarabja lesz gyermekednek!

Tudod, hogyan foglald le gyermekeidet? Oszd meg hasznos tapasztalataidat és bevált ötleteidet benti és szabadtéri programokról és nyerd meg a nagyszerű tisztítószer csomagok egyikét, mellyel gyönyörű fehérre és illatosra moshatod a ruhákat!

Vegyél részt a nyereményjátékon és nyerj minden héten egy hasznos termékcsomagot!(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2165319&banner=2165333&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük