Most különösen fontos, hogy otthon is tiszta legyen a levegő (x)
A Daikin innovatív légtisztítói a legnehezebb hónapokban is tisztává varázsolják a beltéri levegőt.

gyerek tisztító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Manapság az egészséges és környezettudatos életmód egyáltalán nem számít újdonságnak. Igyekszünk tudatos döntéseket hozni táplálkozásunkban, próbálunk a lehető legtöbbet mozogni és sportolni, valamint arra is odafigyelünk, hogy mindennapjainkban a környezetünket is kíméljük. Mindezen tudatosság mellett azonban mintha megfeledkeznénk arról, hogy a tiszta, friss levegő legalább annyira fontos a szervezetünk számára, mint egy ízlésesen elkészített egészségtál vagy egy kiadós edzés. 

A friss levegő ráadásul most még értékesebb, mint valaha, hiszen többet vagyunk otthon, mint általában, sokan pedig hosszú távú home office-ba is kényszerültek a pandémia miatt. Ilyenkor mindent meg kell tennünk egészségünk érdekében, így a biztonsági előírások mellett a levegő tisztaságára is fokozottan oda kell figyelnünk. Különösen fontos ez akkor, ha gyermekek is vannak otthon, akik a szezonális vírusok és a koronavírus miatt az óvodában és az iskolában nagyobb veszélynek vannak kitéve; mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy otthonunkban tiszta, friss levegőt lélegezzünk, és a minimálisra csökkentsük a megfertőződés esélyét. 

De mégis honnan tudhatjuk, hogy a levegő, amit belélegzünk, friss és egészséges? 

A beltéri levegőminőség, azaz Indoor Air Quality, röviden IAQ, sokkal több jellemző függvénye, mint azt gondolnánk. A legtöbb ember általában a levegő hőmérsékletét tartja szem előtt, ugyanakkor nem árt azt is tudatosítani, hogy sok más tényező is hozzájárul a levegő minőségéhez, és ezáltal ahhoz, ahogyan a levegő belélegzése befolyásolja egészségünket. Ilyen többek között a levegő páratartalma, CO-tartalma vagy a baktériumok mennyisége és a levegőben lebegő apró részecskék sűrűsége, hogy csak a legfontosabbakat említsük. 

Bár mindezen tényezők elsőre észrevehetetlennek tűnnek, sok kárt okozhatnak a szervezetünkben. 

A téli hónapok ráadásul a pandémiától függetlenül is nehéz időszaknak számítanak egészségügyi szempontból, hiszen ilyenkor számos vírus és betegség fordul elő, 

amelyek ellen a tiszta levegőt is ugyanúgy érdemes bevetni, mint bármilyen orvosságot vagy vitamint, hiszen így csökkenhet a fertőződés veszélye, a közérzetünk is jobb lesz, ráadásul a szellemi teljesítményünk is nagyban javulhat. 

Éppen a Harward Egyetem és a Syracuse Egyetem kutatói mutattak rá kutatásukban, hogy a zöldebb körülmények között dolgozó és ezáltal tisztább levegőt lélegző alkalmazottak akár 60%-kal is jobban teljesítenek munkájukban, kognitív teljesítményük pedig 100%-kal magasabbra emelkedhet. Ehhez csupán annyit kellett tenniük, hogy a teremben, ahol a tesztet végrehajtották, megduplázták a szellőztetési kapacitást. 

Ezek az eredmények számunkra is tanulságosak lehetnek, a téli hidegekben viszont nem feltétlenül az a legkomfortosabb megoldás, ha csupán egyszerű „ablaknyitásos” szellőztetéssel próbáljuk beinvitálni a friss levegőt otthonunkba. A siker érdekében érdemes bevetni a korszerű műszaki megoldásokat is.  

Itt kerülnek képbe a minőségi légtisztító berendezések, amelyek közül a Daikin japán minőségi alapelvek szerint összeállított készülékei egyszerre kínálnak forradalmi technológiát, könnyű használhatóságot és páratlan beltéri levegőminőséget.

A Daikin légtisztító készülékei a Daikin által szabadalmaztatott, úgynevezett "Flash Streamer" technológiát alkalmazzák, amely gyakorlatilag lebontja és hatástalanítja a különféle allergéneket, mint például a penész, a pollen, az atkák vagy a vírusok, így eliminálva az ezek jelentette veszélyt otthonunkban, és ezáltal biztosítva az egészséges beltéri környezetet. 

Az innovatív Daikin légtisztító készülékek függőleges kivitelezésűek, de mégis kis helyigényűek, a maximális működési hatékonyságért pedig különböző részekből és szűrőrétegekből állnak. A prémium minőségű kialakításnak köszönhetően a szűrőket elég csupán tízévente cserélni, addig elég a szűrőket tisztítani. Az igazi kényelmet a rendkívül okos megoldások jelentik: a készülék beépített érzékelői automatikusan érzékelik a részecskék méretéből, hogy milyen intenzitással kell reagálni a levegőminőség változására, milyen üzemmódba kapcsoljanak. 

A Daikin légtisztítókat kompakt méretükből adódóan akár földön, akár egy asztalra helyezve is használhatjuk, illetve kedvünk szerint változtathatjuk a készülék helyét, legyen szó lakásról vagy éppen az irodáról. A Daikin légtisztítók további nagy előnye, hogy rendkívül csendes a működésük, így nem zavarják az otthoni munkát vagy a csendes relaxációt sem. 

Régi tévhit az, miszerint a légkondicionálók és a légtisztítók zajosak, csúnyák vagy túlzottan energiaigényesek. Bár ez talán 20 vagy 30 évvel ezelőtt igaz lehetett, a mai Daikin megoldásokra a letisztult kialakítás, az ultracsendes működés, valamint a rendkívül alacsony energiafogyasztás és a kiváló teljesítmény jellemző. 

A  Daikin széles légkondicionáló- és hőszivattyú-választékkal, szakértő kiszolgálással várja az érdeklődőket Váci úti márkaboltjában, akár előre egyeztetett időpontban. Most ráadásul különösen érdemes elgondolkodni azon, hogy karácsonyra tiszta levegőt ajándékozzunk magunknak és környezetünknek, hiszen december 18-ig a Daikin márkaboltban kedvezményes áron juthatunk az új Streamer technológiájú légtisztítóhoz, akár párásítós változatban is. A márkaboltban már telefonos és online konzultációkat is tartanak, így a légtisztító-vásárláshoz ki sem kell mozdulnunk otthonról, az újonnan vásárolt készülékünket házhoz is szállítják.

(Képek forrása: Shutterstock.com)

Ezt is szeretjük