Házi megoldások 3-féle csípésre, a patikai kenőcs helyett: enyhítik a viszketést
Nyáron nagyon gyakoriak a rovarcsípések, de nem kell azonnal a patikai kenőcsért nyúlni.

viszket-vakarozik
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha folyton viszket egy csípés, napsütés ide vagy oda, nem olyan vidám a játék, és a hűs szobában a délutáni alvás sem pihentető. A gyerekeket a viszkető foltok különösen zavarhatják, nyűgössé tehetik, de hamar el is vakarhatják a könnyen elfertőződő csípéseket. Ennek elébe kell menni, ám nem feltétlenül patikai szerekkel.

Léteznek olyan házi módszerek, melyekkel hatékonyan enyhíthető a rovarcsípések okozta kellemetlenség. Nem kell hozzá semmi különös, csak olyasmik, amiket a konyhában is megtalálni.

Szúnyogcsípésre

Ha nyár, akkor szúnyogcsípés - ez sajnos velejárója ennek a szép évszaknak. A rémesen viszkető szúnyogcsípésre jó ellenszer lehet az almaecet. Kis gézdarabra tegyél pár cseppet, és rakd a csípésre. Ha az ecetes megoldást esetleg kihagynád, mert tartasz tőle, hogy csípné a gyerek bőrét, akkor mézzel is próbálkozhatsz. Tégy némi mézet, mint egy kenőcsöt a csípésre, és idővel enyhülhet a kellemetlenség. Gyulladáscsökkentő és antibakteriális, így jó eséllyel segíteni fog.

Hangyacsípésre

Mivel a csípés savas, lúgos kémhatású házi szerre lesz szükségetek. Készíts szódabikarbónás keveréket némi szódabikarbóna és víz elegyítésével. Kend be a gyerek csípését, mint egy kenőccsel, és hamar enyhülhet a viszketés. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Nincs több hívatlan vendég

A 100%-ban természetes és tiszta, bevizsgált anyagokból készült Citrella illóolaj-keveréket párologtatva soha többé nem kell tartanod a szúnyogok és más rovarok kellemetlenkedésétől. Nyári estéken a leghatásosabb segítség.

Tudj meg róla többet.

Promóció

Darázscsípésre

A darázscsípés nem viszket, hanem fáj és ég. Hogy ne sírjon keservesen a gyerek, mielőbb keríts egy jégkocát, és tedd a csípésre. Ha nincs jégkocka, keress valamit, ami mirelit, tedd tiszta zacskóba, és az is megfelelő lesz. A hűs elsősegély ne tartson soká, inkább orvosold a lúgos kémhatású csípést azt semlegesítő, savas citromlével vagy almaecettel, esetleg ecettel. Tegyél egy keveset tiszta gézdarabra, és tartsd a csípésen egy rövid ideig. Egy szelet vöröshagyma is segíthet, ha a csípésre teszitek.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük