3 állami támogatás gyerekeseknek, amit érdemes igényelni 2017-ben

Jó, ha az ember tájékozott, így anyagilag könnyebb lehet.

nagykep?cikkid=168035&kep=anyuka-gyerekek1-lead
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Családot alapítani, gyereket nevelni nemcsak nagyszerű, hanem egyben anyagilag igen megterhelő dolog is, ezért szülőként érdemes tájékozottnak lenni a különféle igényelhető támogatások terén, amelyek segítenek a pénzügyeket szinten tartani és a mindennapokat zökkenőmentesebben lebonyolítani.

A gyerekek nevelési és iskoláztatási költségeit hivatott megkönnyíteni a következőkben sorolt három, a gyermekek részére, illetve gyermekek után igényelhető támogatás.

Gyermeknevelési támogatás

Gyermeknevelési támogatást a három vagy több gyermeket nevelő szülő, illetve gyám vehet igénybe, amennyiben heti maximum 30 órás, nem otthon végzett munkája van, illetve a legfiatalabb gyermek három- és nyolcéves kor közötti. A támogatás összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével egyezik meg. Kérelem benyújtásával igényelhető a lakóhely szerint illetékes kormányhivatalnál.

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény

A gyerekek szociális jogosultság alapján kaphatnak rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt, ami ingyenes étkeztetést, ingyenes tankönyvellátást, anyagi támogatást, illetve egyéb kedvezményeket jelent. A település önkormányzatánál kell igényelni, melynek jegyzője állapítja meg szociális jogosultságot. Feltétele, hogy a családban az egy főre jutó havi jövedelem ne legyen több az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 140%-ánál.

Közlekedési kedvezmény

A nagycsaládosokat, azaz a legalább három gyereket nevelőket 90%-os közlekedési kedvezmény illeti meg. 90%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet a különböző közlekedési eszközökre, így például a vonatra vagy a városi közlekedés eszközeire.

További támogatásokról ide kattintva olvashatsz az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján.

Ezt is szeretjük