Szívbemarkoló, amit ez a harmadikos gyerek leírt: az volt a feladat, írjon egy bárcsak kezdetű mondatot
Több gyerek mondata is lesújtó.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár csupán egy egyszerű iskolai feladvány megoldása volt, nem más, amit a tanár olvashatott a gyerekek lapjain, valójában jóval többről volt szó, és ezzel bárki, aki elolvassa gondolataikat, mélyen egyetérthet.

Amerikai gyerekek azt a feladatot kapták, hogy írjanak egy-egy bárcsak kezdetű mondatot, melyet tanáruknak címeznek: mi az, amit kívánnának, hogy nevelőjük tudjon? Kyle Schwartz coloradói osztályfőnök, miután elolvasta a gyerekek válaszait, úgy döntött, megosztja őket a Twitteren, mivel, amiket a gyerekek írtak, az több, mint szívbemarkoló. Azóta több új kívánsággal gyarapodott már a lista, mivel más osztályokban is kiadták feladatként a bárcsak mondat befejezését.

10 mondat, amit a gyerekek írtak

Tanárként, felnőttként, szülőként érdemes megszívlelni, amiket a gyerekek írtak és írnak, hiszen a gondolatok bármelyik gyerek tollából származhatnának. A gyerekeket sokkal több minden foglalkoztatja és bántja, mint azt sok felnőtt hinné. Íme, tíz szívettépő gondolat a gyerekektől.

  1. Bárcsak tudná a tanár, hogy nincs egy barátom sem, akivel játsszak.
  2. Bárcsak a tanár tudná azt, hogy nincs otthon ceruzám, amivel leckét írhatnék.
  3. Bárcsak tudná, hogy az ellenőrzőmet azért nem íratom alá gyakran, mert anyukám sokszor nincs otthon.
  4. Bárcsak tudná, hogy milyen érzés nekem, amikor az egész osztály engem piszkál.
  5. Bárcsak tudná a tanárnő, hogy mennyire hiányzik apukám, akit háromévesen, hat évvel ezelőtt láttam utoljára.
  6. Bárcsak a tanár tudna róla, hogy mennyire aggódom anyukámért, aki sokszor beteg, és aki múlt éjjel kórházban volt.
  7. Bárcsak tudná a tanár, milyen rosszulesik, amikor észreveszi, hogy más gyerekek tudják a leckét, de azt nem veszi észre, hogy én is.
  8. Bárcsak tudná a tanárnő, hogy a nagyi rákos volt, és ki kellett operálni a rákot belőle, és most öltések vannak a karján.
  9. Bárcsak a tanár tudna vietnamiul, mert akkor mondhatna azon a nyelven szavakat, és én nem felejteném el a nyelvet és a dalokat.
  10. Bárcsak a tanárnő ismerné a szüleimet...
Ezt is szeretjük